דבר הנטורופת
אל תאכלו מטוגן בחוץ גם אם זה מאוד מפתה, ובסוף הארוחה - אל תתביישו להזמין קוניאק. ביקשנו מגיא טיפים לתזונה נבונה במסעדה
1. כדי ליהנות מארוחה טובה במסעדה בלי לחוש כבדים, מומלץ לבחור כמנה ראשונה סלט טרי (עם רוטב על בסיס לימון ושמן זית), וכתוספת למנה העיקרית (בשר/ דג) להעדיף לקט ירקות קלויים על פני מאכלים עתירי פחמימות כמו תפוחי אדמה/ פסטה/ אורז. את הצמא מומלץ להרוות בשתייה לא ממותקת.
2. הימנעו ממזונות מטוגנים העשירים מאוד בשומן ובקלוריות, כיוון שבחימום ממושך השמן מתחמצן ומזיק. הגישה שלי היא פשוט לא לאכול מטוגן.
3. דגנים מלאים כמו לחם מחיטה מלאה, פסטה מקמח מלא או אורז מלא עדיפים על פני פחמימות מזוקקות. דגנים מלאים עשירים בסיבים תזונתיים החיוניים לפעילות תקינה של מערכת העיכול, הם מתפרקים לאט יותר וכך שומרים על שובע זמן רב יותר.
4. כוס יין או דז’סטיף (קוניאק, ויסקי, ייגמייסטר, בחרובקה, פרנה ברנקה) בסוף ארוחת הערב תתרום גם לארוחה וגם לאווירה. המשקאות האלה מכילים עשבי תיבול המגבירים את תנועת המעי.
5. כשמכינים סלט, רצוי להוסיף כמה שיותר סוגי ירק. יותר צבעים = מגוון רחב יותר של רכיבים חיוניים: ויטמינים, מינרלים ופיטו־כימיקלים, המשמשים נוגדי חמצון ומאטים תהליכי הזדקנות.
6. אין באמת קיבה נפרדת לקינוח. קינוח על בסיס פרי יספק את הצורך במתוק ויגביר את תחושת הסיפוק מהארוחה, בד בבד עם רכיבי תזונה חיוניים. אני ממליץ לאכול אותו לפחות חצי שעה לאחר האוכל.
7. ולסיכום – אכלו לאט ותיהנו מכל ביס... בתיאבון!