שתף קטע נבחר

 

"איחוד האמירויות לארה"ב: כדאי לתקוף באיראן"

שגריר המדינה בוושינגטון צוטט כאומר שארצו מכירה בעובדה שפעולה צבאית תעורר סערה עולמית, אך היתרונות עולים על החסרונות. "איננו יכולים לחיות לצד איראן גרעינית, ונוכל לספוג את ההשלכות של תקיפה"

באיחוד האמירויות סבורים שיש לשקול ברצינות תקיפה במתקני הגרעין של איראן אם הסנקציות הבינלאומיות לא יניבו פירות. העיתון "וושינגטון טיימס" דיווח היום (ד') שבכיר במדינה הערבית הכיר בעובדה שתקיפה תעורר סערה עולמית, אך התעקש שהיתרונות עולים על החסרונות.

 

ההתבטאות החריגה נשמעה מפי שגריר איחוד האמירויות בוושינגטון, יוסף אל-אוטייבה, בתום נאומו בפסטיבל "אספן איידיאס". לפי הדיווח ב"טיימס", הוא אמר שאין ספק שתקיפה באיראן תעורר מחאה במדינות מוסלמיות וייתכן שאף בעולם, אך הבהיר שזה עדיף על מצב שבו טהרן מחזיקה בנשק גרעיני.

 

"זה הכל עניין של שיקולי עלות מול רווח", הסביר. "למרות הסחר הענף שלנו עם איראן, המתקרב ל-12 מיליארד, יהיו לכך השלכות ויהיו בעיות - אנשים יפגינו,

יתפרעו ויהיו לא מרוצים אם 'כוח חיצוני' יתקוף מדינה מוסלמית. זה בטוח יקרה", העריך.

 

"אם תשאלו אותי: 'האם אני מוכן להשלים עם זה או להשלים עם איראן גרעינית?' התשובה שלי עומדת בעינה: 'איננו יכולים לחיות לצד איראן גרעינית'. אני מוכן לספוג את מה שיקרה אחרי (תקיפה) על חשבון ביטחונה של איחוד האמירויות", הדגיש.

 

לפי הדיווח ב"טיימס", בכירים במדינות הערביות המתונות, החוששים מתוכנית הגרעין האיראנית, לא מהססים להביע את עמדתם בפני עמיתיהם בממשל האמריקני, אך רק לעתים נדירות יוצאים בהצהרות בוטות בציבור. ג'ון בולטון, לשעבר שגריר ארה"ב באו"ם, אמר ל"טיימס" כי דבריו של אל-אוטייבה משקפים את עמדתן של מדינות ערביות רבות באזור.

 

רוח דומה לדברי השגריר אל-אוטייבה אך מרומזת יותר ניתן למצוא בהתבטאויות של בכירים סעודים בחודש האחרון. גורמים בוושינגטון אמרו אחרי פגישת נשיא ארה"ב, ברק אובמה, והמלך עבדאללה בחודש שעבר כי "סעודיה אינה משוכנעת שהסנקציות הכלכליות על איראן אכן יישאו פרי, והיא סבורה כי יש לבחון צעדים אלטרנטיביים המצויים בידי ממשל אובמה".

 

בתוך כך, יושב הראש האיראני של לשכת המסחר של איראן ואיחוד האמירויות הודיע על צמצום שיתוף הפעולה בין המדינות. הצעד בא בתגובה להחלטת השלטונות באבו-דאבי להקפיא 41 חשבונות בנק איראניים של חברות שפעלו בנסיכות. לפי דיווח ברשת "אל-ערביה", באיראן מתחו ביקורת על כך שהוקפאו חשבונות בנק של חברות שאינן כלולות רשימת הסנקציות.

 

צמרת הממשל ומערכת הביטחון בוושינגטון - לרבות שר ההגנה, רוברט גייטס, והרמטכ"ל, מייקל מאלן - מסרבים לשלול את האפשרות של תקיפה צבאית בשטחי

הרפובליקה האיסלאמית. עם זאת, הם מעדיפים להדגיש בכל הזדמנות שזהו המוצא האחרון מבחינתם.

 

איחוד האמירויות היא משטר פדרלי רופף המאגד שבע נסיכויות ערביות, בהן אבו-דאבי ודובאי. האחרונה נחשבת ללב הפעילות הפיננסית של משמרות המהפכות באיראן וכן נקודת מעבר חשובה להברחת ציוד סודי לטהרן. אולם באחרונה מנסה המדינה לאותת כי היא מיישמת את הסנקציות הבינלאומיות על משטר האייתוללות.

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הידיעה השתתף רועי נחמיאס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא אהוד. אחמדינג'אד
צילום: רויטרס
מרכז פיננסי. דובאי
צילום: איי אף פי
מומלצים