שתף קטע נבחר

צילום: GettyImages image bank

סיכום הסיכומים: הטובים והרעים במונדיאל

התמנון, הוובוזלות, האוהדות, השער היפה, המשחק הטוב ביותר וטעויות השיפוט. שליחינו לדרום אפריקה סוגרים טורניר מוצלח

זהו, קצת יותר מחודש אחרי ההגעה לדרום אפריקה, הסתיימה לה ההצגה הכי גדולה בעולם. עכשיו, אחרי שכבר התחלנו להרגיש מקומיים כמעט לגמרי, הגיע הזמן לעזוב ולחשוב על המונדיאל הבא בברזיל 2014. בינתיים, הגיע הזמן גם לסכם את הטורניר של 2010, שהיה מרתק, צבעוני ובעיקר מהנה. טקבקו תעדכם.

 

ספרד אלופת העולם 2010

 

הקהל הכי טוב

ארה"ב. האמת, לא ציפינו לכתוב את השורות האלה, אבל במבט מקרוב, דווקא הקהל האמריקני היה המפתיע מכולם. מדובר בקהל גדול, צעיר, קולני, מגוון, צבעוני, שהשתפר בהבנת המשחק. שכחו מכל מה ששמעתם על ארה"ב וכדורגל, כי העניין הזה השתנה לגמרי בשנים האחרונות, בטח לעומת הדור ההוא שאירח את הגביע העולמי ב-94' והתנהג כאילו מדובר במשחק מוזר.

 

האוהדות הכי יפות

הולנד. קצת לפני דנמרק, ארה"ב וארגנטינה, סיפקו לנו ההולנדיות הרבה יופי ביציעים. לבלונד האופייני, נוסף אופי פתוח, חיוכים לרוב וגם ראש על הכתפיים. תענוג.

 

השער הכי יפה

למרות פתיחה צולעת, לא מעט שערים יפים הובקעו במונדיאל הזה. החל בשערים הקבוצתיים שכבשה גרמניה מול אנגליה וארגנטינה, ועד ליכולות האישיות הגבוהות של קרלוס טבס מול מכסיקו, דויד וייה מול צ'ילה ודייגו פורלאן מול הולנד. ברזיל, שהתכבדה בכיבושים יפים של מייקון ורוביניו, שלחה לחמישייה הנבחרת נציג אחד.

 

5. קרלוס טבס (ארגנטינה) מול מכסיקו

בומבה אדירה כזו לחיבורים לא רואים כל יום. מהרגעים הבודדים שיגרמו לאוהדי ארגנטינה חיוך כשינסו לזכור את המונדיאל הזה.

 

4. דויד וייה (ספרד) מול הונדורס

מבצע אישי שלא רואים בכל משחק, אחרי שהעביר שני שחקנים, עוד הצליח וייה להעיף כדור מדוייק לפינה הגבוהה, תוך כדי נפילה.

 

3. לואיס פביאנו (ברזיל) מול חוף השנהב

למרות שנגע ביד פעמיים תוך כדי המהלך, השער אושר ולכן נמצא כאן ברשימה כחוקי למהדרין. בכל זאת, אי אפשר להתעלם משחקן שמקפיץ מעל שני שחקנים בדרך לשער.


ואן ברונקהורסט, מנסה להבין מה יצא לו מהרגל (צילום: AFP) 

 

2. דייגו פורלאן (אורוגוואי) מול דרום אפריקה

עוד בומבה אדירה ברשימה, שנכנסה למקום גבוה, בעיקר מתוך מתן כבוד לכובש השערים היפים ביותר. קחו בחשבון שער יפהפה נוסף מול גאנה ועוד אחד מול גרמניה. כל שער בונבון.

 

1. ג'ובאני ואן ברונקהורסט (הולנד) מול אורוגוואי

הפתעה, הנה עוד טיל לחיבורים. הפעם בחצי גמר המונדיאל, מצידו של שחקן שפרש מכדורגל בסיום הטורניר. אם כבר כבוד, אז עד הסוף.

 

הנבחרת הכי מדוברת

הנה המצאנו תואר בשביל נבחרת גרמניה, שכבשה 16 שערים במהלך הטורניר. שמונה שחקנים שונים התחלקו בשלל (לוקאס פודולסקי 2, מירוסלב קלוזה 4, תומאס מולר 5 וקקאו, מסוט אוזיל, ארנה פרידריך, מרסל ינסן וסמי חדירה הסתפקו בכיבוש אחד). נכון, רוב הזמן הם הסתגרו בהגנה, לא ידעו איך לשחק בפיגור (מול סרביה וספרד) וכבשו שערים ממצבים נייחים ומתפרצות, אבל גם את זה צריך לדעת לעשות.


גרמניה, חוגגת את המקום השלישי. מאוד מדוברת (צילום: רויטרס)

 

המשחק הכי טוב

שלב הבתים היה משעמם ברובו, להוציא את איטליה-סלובקיה (3:2), אבל בהמשך העניינים התחממו. חצי הגמר בין אורוגוואי להולנד היה מותח, קצבי ומרתק, עם שערים יפהפיים, אבל אם צריך לצמצם את הרשימה לשלושה משחקים בלבד, חייבים להישאר עם שלושת המדוברים ביותר. אורוגוואי וגאנה שיחקו על יוקרה יבשתית, עם אירוע מעורר מחלוקת, שהחזיר את השאלה - מה אתה מוכן לעשות בשביל המדינה שלך? המשחקים של גרמניה מול ארגנטינה ובעיקר מול אנגליה, עם שער שעבר או לא עבר את הקו, היו גם איכותיים. תענוג.

 

3. אורוגוואי - גאנה 1:1

2. ארגנטינה - גרמניה 4:0

1. אנגליה - גרמניה 4:1


תומאס מולר, מדלג מעל דייויד ג'יימס ונבחרת אנגליה (צילום: AP)

 

המשחק המאכזב

סיבוב המשחקים הראשון של שלב הבתים, היה כאמור מאכזב במיוחד. מעט שערים, מעט דרמות ומשחקים יותר מדי טקטיים. המשחקים של פורטוגל היו המשעממים ביותר, אבל בסופו של דבר, משחק שמינית הגמר בין יפן ופרגוואי, שהיו צריכות להציג כדורגל שראוי למעמד, היה הכי מאכזב. במקום לחימה ורצון לנצח, ראינו על הדשא שתי נבחרות פחדניות, שמנסות לעשות היסטוריה בלי ביצים. לפחות זה נגמר בפנדלים ומעט דרמה.

 

3. פורטוגל - ברזיל 0:0

2. אורוגוואי - צרפת 0:0

1. יפן - פרגוואי 0:0

 

האיצטדיון הכי טוב

קייפטאון. עם סידורי אבטחה שלא הורגים אותך, חוף מדהים, טיילת במרחק יריקה ואוהדים שמסתובבים חופשי בכל מקום, האיצטדיון בקייפטאון הוא הטוב, הנעים והמהנה ביותר בדרום אפריקה. גם העיר עצמה מזכירה ריביירה צרפתית, עם נוף מהמם וסביבה חברותית. מומלץ לבקר גם כשאין אירוע ספורט גדול בסביבה. מילה טובה מגיעה גם לדרבן, עם קזינו נחמד בצמוד למגרש.


האצטדיון בקייפטאון. מקום ראשון (צילום: גטי אימג'ס) 

 

הגימיק המרגיז

או, כמה גימיקים מרגיזים היו לנו במונדיאל הזה. איפה להתחיל? בכלי הנשיפה המקומי שכבר פהך לסמל של 2010 וצפוי לעשות עלייה בקרוב? בשיר של שאקירה, שהפך כבר אחרי שבוע לשיר הכי מאוס בעולם? ובכן, המנצח הגדול של הגביע העולמי הנוכחי, היה התמנון פול, שההתעסקות סביבו חצתה את כל קוי ההיגיון האפשריים.

 

3. שיר הוואקה וואקה

2. וובוזלות

1. התמנון פול


פול, ששיגע את כל העולם (צילום: רויטרס) 

 

טעות השיפוט הגדולה ביותר

במונדיאל שהפך לשם נרדף לטעויות שיפוט, קצת קשה היה לבחור אחת שהיתה מעל כולם. אם היינו במקומו של ספ בלאטר, לא היינו חושבים פעמיים לפני הכנסת עזרים טכנולוגיים למשחק, כל זאת על מנת לשפרו. על שער הידיים של לואיס פביאנו כבר כתבנו, אליו מתווסף הכיבוש מעמדת נבדל ברורה של קרלוס טבס מול מקסיקו. את הבכורה לוקח פרנק למפארד האנגלי, בבעיטה מול גרמניה שגם ממקום מושבינו במרומי היציע עברה בבירור את הקו.

 

3. התמנון לואיס פביאנו חוגג על חוף השנהב

2. קרלוס טבס נעלם מהרדאר של מקסיקו והשופטים

1. פרנק למפארד מתבאס מול הגרמנים


השער שלא היה, של האנגלים. לא יישכח (צילום: גטי אימג'ס)

 

ולסיום - השחקן הכי מאכזב

דרום אפריקה הפכה לבית הקברות של הסופרסטארים. כל מי שהשתתף בסרטוני הפרסומת של 'נייקי' ו'אדידס' אכל אותה בגדול במונדיאל הזה, ובאמת שקשה לבחור אחד שאיכזב מעל כולם. רונאלדו, רוני ומסי נחשבים לשחקנים הטובים בעולם, עם המשכורות הגבוהות ביותר. רונאלדו בכל זאת מככב מעל השניים האחרים (למרות שגם פרננדו טורס, יוהן גורקוף, דידייה דרוגבה, סמואל אטו ואחרים נכשלו), בעיקר בגלל שהנבחרת שלו היתה האפורה ביותר בטורניר ובעצם, להוציא שביעייה מול צפון קוריאה, לא עשתה כלום.

 

3. ליונל מסי

2. וויין רוני

1. כריסטיאנו רונאלדו

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוהדים בדרא"פ
צילום: Getty Images Image Bank
מומלצים