החתול חלה בפנסיון - מי אחראי?
אדם שנסע לחו"ל והשאיר את שני חתוליו בפנסיון, טען כי אחד החתולים שב אליו במצב גופני ירוד ונזקק לטיפול רפואי. הווטרינר טען שהחתול היה ב"סטרס". בית המשפט נדרש לסוגיה
תחילתו של הסיפור כאשר התובע נסע לחו"ל למשך כחודש וחצי, במהלכו השאיר את שני חתוליו בפנסיון"'משק שי". לטענתו, כאשר שב לקחת את החתולים, היה אחד מהם במצב גופני ירוד ביותר, משקלו ירד מ 9 ק"ג ל 4.2 ק"ג, והוא נזקק לטיפול רפואי אינטנסיבי.
התובע טען, כי החתול סבל מעצירות קשה, ובדיקת דם הראתה התחלה של פגיעה בכבד. בעקבות זאת, האכיל והשקה את החתול במשך שמונה ימים באמצעות מזרק, ולקח אותו למרפאה מספר פעמים. בתביעה שהגיש נגד בעלת הפנסיון, תבע האיש פיצוי על הנזקים שנגרמו לו עקב כך.
בעלת הפנסיון טענה כי חתוליו של התובע טופלו היטב בפנסיון, אך בעוד שאחד החתולים הסתגל במהירה למקום, החתול השני היה מצוי ב"סטרס", כפי שקורה לעיתים לחתולים הנמצאים הרחק מסביבתם הטבעית. עוד טענה כי החתול נבדק אחת לשבוע על ידי וטרינר, אשר החליט שאין צורך לנקוט בפעולות פולשניות, כגון מתן אינפוזיה, וכי ניסתה ככל יכולתה להאכיל את החתול בסוגי מזון שונים.
הווטרינר שטיפל בחתול במהלך שהותו בפנסיון, מסר כי החתול נמצא לחוץ מאוד, מסויג ותוקפן, לא גילה שמחת חיים ולא תקשר עם מטפליו, אך למרות תאבונו הירוד, לא נראה מיובש או במצוקה.
השופטת מעין צור מבית המשפט לתביעות קטנות בחיפה דחתה את התביעה, לאחר שקבעה כי בעלת הפנסיון לא התרשלה באופן בו טיפלה בחתול, מה גם שפעלה בהתאם להנחיות הווטרינר. "כמו כן", כתבה השופטת. "לא הובאה כל ראיה לכך שההידרדרות במצב החתול נבעה מטיפול רשלני ולא מסטרס, כפי שטוענת הנתבעת".
למרות דחיית התביעה, ובהתחשב בנסיבות העניין, לא חויב התובע לשלם הוצאות משפט לבעלת הפנסיון.
לעיון בפסק הדין
לאתר המשפט הישראלי פסק דין
לפסק הדין בעניין יואל גנור נגד תמי שי