שתף קטע נבחר

בת 18 במצב קשה לאחר ששתתה בטעות רעל

הנערה נמצאה בשבת האחרונה כשהיא מוטלת במטבח ביתה ולידה בקבוק מיץ, בו אוחסן קוטל חרקים. גיסה, שמצא אותה, הבהיל אותה תוך דקות לבית החולים קפלן ברחובות, שם היא מאושפזת במצב קשה אך יציב. "פתחתי את הבקבוק והרגשתי שהראש שלי מסתובב מהריח החריף שנדף ממנו", הוא מספר

טעות כמעט קטלנית: נערה בת 18 שתתה בטעות חומר כימי להדברת חרקים מתוך בקבוק מיץ. היא מאושפזת במצב קשה אך יציב במחלקה לטיפול נמרץ בבית החולים קפלן ברחובות, כשהיא מונשמת ומורדמת.

 

נמצאה מוטלת עם בקבוק מיץ לידה

בשבת הובהלה הנערה, בת 18 מאזור השפלה, לחדר המיון של בית החולים קפלן ברחובות לאחר שנמצאה מוטלת במטבח ביתה.

לידה נמצא בקבוק מיץ ובו חומר כימי רעיל. גיסה של הנערה סיפר כי המשפחה החזיקה בבית חומר להדברת חרקים, מכיוון שבקיץ ישנם הרבה חרקים וזבובים. החומר אוחסן בבקבוק מיץ. "החומר היה בבקבוק שנראה כמו בקבוק מיץ תפוזים", סיפר ל-ynet. "ראיתי אותה מיד לאחר שהיא שתתה מהבקבוק והיא התלוננה על כאבי בטן. פתחתי את הבקבוק והרגשתי שהראש שלי מסתובב מהריח החריף שנדף ממנו. מיד הבנתי שזה לא מיץ תפוזים ולקחתי אותה לחדר המיון. הגענו לאחר חמש דקות והרופאים טיפלו בה מיד ועשו כל מה שצריך. הם פשוט הצילו את חייה, ועל כך אנו מודים להם".

 

הרופאים איבחנו כי מדובר בחומר כימי העלול לפגוע במערכת העצבים המרכזית והצליחו לנטרל את השפעת החומר על ידי שימוש בחומרים המשמשים לטיפול בנפגעי חל"כ (חומרי לחימה כימיים), ביניהם אטרופין.

 

ד"ר ילנה קישינבסקי, רופאה בכירה ביחידה לטיפול נמרץ כללי בבית החולים מספרת כי הנערה הגיעה במצב קשה, כשהיא בהכרה מעורפלת, עם לחץ דם ודופק נמוכים, ונזקקה להנשמה. "למזלה, מדובר בחומר אורגנו-פוספטי, שהוא פחות קטלני", היא מסבירה. "ביצענו הנשמה באופן מיידי להצלת חייה ולאחר מכן היא קיבלה אטרופין וטוקסוגונין, שאמורים לנטרל את החומר הכימי הפעיל. בהמשך ביצענו ניטור וטיפול תומך על ידי מתן נוזלים ומעקב".

 

מהירות ההגעה לבית החולים הצילה את חייה

ד"ר קישינבסקי מקווה כי המקרה של אותה נערה יהווה אות אזהרה לאחרים, ויגרום לעליית המודעות מפני הסכנות שבאחסון חומרים מסוכנים. "אני פונה להורים ומבקשת מהם שלא להוציא חומרים קטלניים מסוג זה מהאריזה המקורית, ובטח שלא להעבירם לבקבוקי שתייה", היא מפצירה. "חומרים כאלו מומלץ שיהיו מחוץ להישג ידם של ילדים. בנוסף, חשוב להשאיר עליהם את הפתקית המקורית, עליה כתוב כי מדובר בחומר רעיל".

 

בנוסף היא מתריעה בפני מי שאינו קורא עברית לרשום על הבקבוק אזהרה בשפה

המובנת לבני הבית והסביבה.

 

-כיצד את ממליצה לפעול במקרה שבו אחד מבני הבית שתה חומר רעיל? 

"אם וכאשר מגלים כי מישהו בסביבה שתה חומר רעיל חשוב לא להסס ולהגיע מיד לחדר המיון הקרוב", קובעת ד"ר קישינבסקי. "אם ניתן, חשוב להביא את הבקבוק עם החומר, בדיוק כשם שהביאה משפחתה של הנערה, על מנת שהמומחים יוכלו לבצע בדיקות מעבדה לאיתור החומר הפעיל. המהירות חשובה מאוד במקרים מסוג זה ויכולה להציל חיים, בדיוק כמו במקרה האחרון".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בית החולים קפלן. הרופאים הצילו את חייה
צילום: אבי מועלם
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים