שתף קטע נבחר

 

השוטר שהרג פורץ: הערבים לחצו, דמי הותר

אחרי שעונשו הוכפל ל-30 חודשי מאסר, שחר מזרחי אמר בשיחה עם ynet ש"השופטים במזגנים לא מבינים שהפשע והעבריינות עלו מדרגה. הפרקליטות הגישה את הערעור בגלל לחצים של ארגוני זכויות אדם ערבים". משפחת ההרוג: ציפינו ליותר, שירגיש קצת את הסבל שעובר עלינו

שחר מזרחי מתקשה להאמין. השוטר שהורשע בהריגת גנב הרכב מחמוד גנאים ערער על העונש שנגזר עליו - אבל היום (ד') קיבל בית המשפט העליון בראשות הנשיאה דורית ביניש את ערעור המדינה, ושלח אותו ל-30 חודשים בכלא. בשיחה עם ynet הוא סיפר על תחושותיו הקשות: "כנראה שלשופטי בית המשפט שיושבים במזגנים הדברים נראים אחרת".

 

"אני בשלב ההלם, ומאוד מאוכזב ממערכת המשפט", אמר מזרחי. "במדינה שאני בתור שוטר עצרתי בה מאות עבריינים, אני היום צריך לתת את הדין למרות שאני חף מפשע. אין לי מה לומר".

 

ביניש הכריעה, השוטרים בתדהמה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שוטרים רבים ליוו אותו, בהם ראש המחוז הצפוני במשטרה, ניצב שמעון קורן. "אני מאוד מעריך את המשטרה שעומדת מאחורי. הייתי בתפקיד, נתתי את כל כולי למערכת הזאת, אבל העונש לא בידי המשטרה אלא בידי בית המשפט. השופטים במזגנים צריכים להבין שמאז 1948, אז נחקקו החוקים, הפשע והעבריינות עלו מדרגה".

 

לטענתו, "אני משלם את המחיר על כך שהגנתי בגופי ובנפשי על אזרחים.

 אותו אדם פרץ לרכב, אבל זו לא הסיבה שהוא נורה, הוא ניסה לדקור אותי ולדרוס אותי ופגע בי ברכב ובגוף. נפלתי ונחבלתי, ובאותו רגע ידוע לכולנו מה קרה". לטענת מזרחי, "הפרקליטות הגישה את הערעור בגלל לחצים של ארגוני זכויות אדם ערבים, דבר שהתבטא בכך שהגיעו חברי כנסת ערבים לדיון. אז מה נשאר לנו במדינה? איפה פה החוק? עד כמה אפשר להתיר את דמנו"?

 

ומה בהמשך? "כרגע לא יודע מה אני מתכוון לעשות, אולי אגיש בקשת חנינה לנשיא. אני לא מתכוון להיכנס לעימות עם השופטים, אין לי מילים".

 

השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', גיבה גם הוא את השוטרים בעקבות ההחלטה. "החלטות בפעילות מבצעית נמדדות בשבריר שניה, ואין ללוחמים בפשיעה לעתים את המותרות של חישוב צעדיהם וניהול הערכות סיכונים בנקודות עשרוניות".


מזרחי והחברה. "מאז 1948, הפשע עלה מדרגה" (צילום: גיל יוחנן)

 

השר הבטיח "לעשות הכל על מנת לא לרפות את ידי השוטרים במאבק העקוב מדם בפשיעה בישראל. רשויות האכיפה תמשכנה לחתור למגע בכל פעילות אשר תדרוש זאת". גורמים בסביבת אהרונוביץ' אמרו כי הוא חש אכזבה מפסק הדין, אך יחד עם זאת בסופו של תהליך בית המשפט העליון הכריע, "וזה דבר שחייבים לקבל".

 

משפחת גנאים: צמרת המשטרה צריכה לשתוק

בעקבות הביקורת הקשה שמתחו בכירי המשטרה בעבר ובהווה על החלטת בית המשפט העליון, אומרים בני משפחתו של ההרוג כי צמרת המשטרה צריכה, במיוחד היום, לשתוק - ולא להמשיך לתת גיבוי למזרחי. "ביום כזה ולאור פסקי הדין של בית המשפט המחוזי ובית המשפט העליון, היום צמרת המשטרה צריכה לשתוק", אמר וג'יה גנאים, דודו של ההרוג מחמוד.

 

לדבריו, בני המשפחה קיבלו את החלטת בית המשפט העליון ברגשות מעורבים.

 "אנחנו מרוצים שיש עונש, אך אנחנו מאוכזבים ממספר השנים", אומר גנאים. "ההחמרה בגזר הדין נותנת לנו היום קצת שקט מהסבל, אבל ציפינו ליותר, לפחות לשמונה שנות מאסר בפועל, על מנת שגם הוא ומשפחתו ירגישו ולו במעט את הסבל שאנחנו עברנו מאז האירוע.

 

"המשטרה צריכה להבין שהשוטר שלהם עשה טעות, והוא צריך לקבל את העונש שלו, למרות שמה שהוא קיבל זה לא מספיק. הגיבוי שהמשטרה נותנת לשוטרים שלה הוא מוגזם, המשטרה דאגה למזרחי מעבר להיגיון סביר", אמר הדוד. "הם היו צריכים לפטר אותו בהתחלה מהמשטרה ולא לתמוך בו בגלל העבירה שהוא ביצע, ואפילו בית המשפט קבע זאת".

 

בהכנת הידיעה השתתפו רענן בן-צור ורונן מדזיני
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שחר מזרחי. "הגנתי בגופי על אזרחים, ואני משלם את המחיר"
צילום: גיל יוחנן
הנשיאה ביניש. "שופטים במזגנים"
צילום: גיל יוחנן
מפקד המחוז קורן. המשטרה תומכת במזרחי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים