כך נראית חתונה חרדית
חתונה חרדית מתחילה כבר מהרגע שבו החתן והכלה המיועדים נולדים, כי באותו יום הם נכנסים לפנקסי השדכניות. חתונה חרדית תסתיים תמיד בתמונות משפחתיות, שמרוב עייפות כולם ייראו בתמונה כאילו שבא להם לבכות. מיוחד לט"ו באב
נו, קיבלתם כבר הזמנה לחתונה הערב, ט"ו באב? אם לא, תוכלו למצוא אחת כאן למטה - בסעיף האחרון, אבל קודם כל כדאי שתדעו מה קורה בדרך הארוכה אל החתונה החרדית.
חתונה חרדית מתחילה כבר מהרגע שבו החתן והכלה המיועדים נולדים. כי מאותו היום הם נכנסים לפנקסיהם של השדכניות והשדכנים. הם, וההורים, והסבים, והאחיות והאחים נמצאים תדיר תחת עיניהם הפקוחות של השדכנים העוקבים כדי לרשום על המשפחה עוד כמה וכמה נתונים.
חתונה חרדית קורמת עור וגידים ברגע שהחתן והכלה המיועדים "הגיעו לפרקם" - ופוגשים אישית את רשימות השדכנים. תוכלו לצפות במפגשים המביכים בעיקר בטרקליני בתי המלון ובגנים הציבוריים. תזהו אותם לפי בגדי השבת. החיוכים. ובעיקר לפי הרעידות ברגליים. ותדעו שמאחוריהם עומדים שני זוגות הורים ועשרים אחים שממתינים בלחץ ובהיסטריה לעידכונים החמים.
חתונה חרדית נפתחת באירוע האירוסין שבו נפגשים שני הצדדים שכלל לא מכירים, ומנסים וללא הצלחה לחפש שפה משותפת וסתם הקשרים, ובתחילת ההיכרות כבר מבצעים הצהרות הון הדדיות. מדברים על כספים
וסוגרים - עוד באותו הערב וללא ידיעת המאורסים - אולם, צלם, להקה, קייטרינג ופרחים. כשבחדר הסמוך, בו זמנית, בני הזוג הצעירים עסוקים. בעיקר בסלולרי הכשר - לבשר לחברים.
חתונה חרדית היא בעיקר חגיגה לחנויות בגדי הנשים, שלא לחינם מאכלסות 80 אחוז מחנויות רחוב רבי עקיבא בבני ברק. כי הכלה, האם והאחיות חייבות לרכוש לפחות 10 שמלות ערב חדשות: לערב החתונה, לאירועי "שבע ברכות" ולשבת חתן - שאז יש עוד שלוש ארוחות וכמובן שלוש שמלות. וזה לא כולל תכשיטים, נעליים ופיאות. ואילו לחתן נותר לבוש מסורתי אחד, ואולי להשתולל על כמה עניבות.
חתונה חרדית שיאה באירוע החופה, שבו תמיד אֵם הכלה מאד בוכייה. אולי כי תהיה לה בבית פחות עזרה בשטיפת הכלים ובגידול 19 האחים הנותרים. ואל תחפשו שם רב שמספר בדיחות או שיסביר את הטקסים. האירוע רובו בארמית מדוברת - אירוע מאוד רציני וללא גינונים נוספים. ובתום החופה תמיד יהיו את הילדים הקטנים שישאלו להיכן החתן והכלה נעלמים לאחר החופה, מה זה חדר ייחוד, ומה לעזאזל הם עושים שם.
חתונה חרדית היא בעצם שני אירועים נפרדים, כשמרגע החופה יש אירוע לגברות ואירוע לגברים. אך הצד השווה הוא שבתפריט של שניהם תמצאו קוגל, צ'ולנט ושלל משקאות "סופר דרינק", כולל זה שבצבע ירוק.
חתונה חרדית מוקדשת בעיקר להרקדה, הנפרדת כמובן, שמתחילה מרגע יציאת הזוג מחדר הייחוד ועד לתום האירוע. מדובר בריקודים סטייל "הורה האחזות" - יד ביד ובמעגלים. אצל המודרנים במיוחד תוכלו גם לחזות בריקודי שורות לצלילי מנגינת "ברוך הגבר" או באקסטרים ריקוד מיוחד לצלילי "בואי כלה" של אחינועם ניני, שלדעתי אפילו היא בעצמה שכחה ששרה פעם את השיר. והכל לתדהמת הסבים והרבנים המזועזעים שאומרים "השם יישמור, זהו הדור הצעיר".
חתונה חרדית לא ממלאת את הכספת בצ'קים או את עגלת המתנות באריזות ענק. כי תעשו חשבון פשוט, שהחתונות במגזר רבות הן והמהשכורת לרוב היא אחת. ואם האורחים יפזרו כל לילה צ'קים ומתנות יקרות, אז ממה ישאר להם לחיות? אבל תמיד לחתן ולכלה תתגנב משאלה כי הדוֹד דני נבות' עם הכיפה הסרוגה, או ניר פז, הבן דוד החילוני של אבא, ישאירו איזה צ'ק של 2,000 שקל, ולו רק מחוסר ידיעה שזהו סכום השווה לכל מתנות החתונה.
חתונה חרדית תמיד תסתיים בתמונות משפחתיות, שמרוב עייפות כולם יראו בתמונה כאילו שבא להם לבכות. וציון לשבח מיוחד לצלמי המגזר שמצליחים להכניס לתמונה 45 איש לפחות - כולם בני משפחה אחת. וזה לא כולל את יענקל'ה בן ה-3 וחיה'לה בת ה-5, שישנים להם כרגע על אחד הכיסאות שבאולם ופרצופם ייעדר לעולם מהתמונה.
חתונה חרדית תסתיים בפרידה מרגשת של ההורים מהילדים המתוקים, שעוזבים הלילה את בית ההורים ומקימים להם משפחה. ותמיד יהיה את החבר והחברה הכי טובה שהמתינו עד לסוף החתונה כדי לצייד את הזוג לשעות הקרובות והמלחיצות באיזה עצה טובה. ולקוראי החביבים, אך הלא-דתיים, כאן אין את הדיון מגליון 578 של "לאשה"
אם סופרים את הצ'קים בליל הכלולות, כי לא סופרים.
חתונה חרדית תימשך ב"אפטר פארטי" של שבעה ימים ושבעה לילות, או בשמם המלא "שבע ברכות". זאת ההזדמנות להכיר בין המשפחות, להרעיף זה על זה תשבחות ובעיקר הזדמנות לתת לדוֹד יהודה מבני ברק להגיד כמה ברכות כי הוא נעלב שלא כובד בברכה מחחת לחופה, או להזמין את הבת דודה ברוריה מרכסים, שלא הגיעה לחתונה כי הייתה שביתת אוטובוסים.
חתונה חרדית היא אכן אירוע שונה ומרתק, אז אם יש לכם השבוע ערב פנוי, סעו לבני ברק. כל ערב יש שם עשרות חתונות, והכל בקומפלקס של כמה בניינים רבי קומות, שבכל קומה נערכות ארבע חתונות. ובכל חתונה נולדת לה משפחה חדשה בישראל המתחילה זה עתה לחיות, ויחד איתה - בדיוק כמו בשאר במגזרים - נולדת לה גם החמות, או בשפת המגזר "השוויגאר" - ולה בלבד ניתן להקדיש כמה וכמה טורים.