שתף קטע נבחר
 

טעות בזיהוי: הקמטן "חטף" מעדר בראש

לבית החולים לחיות בר הגיע קמטן החורש שנפצע קשה בראש כנראה ממכת מעדר. מישהו טעה לחשוב שהזוחל המגושם נטול הרגליים הוא נחש - והיכה בחוזקה. בתום טיפול ושיקום הוא הושב בחזרה לטבע בכוחות מחודשים

קמטן חורש פצוע הגיע לטיפול בבית החולים לחיות בר של רשות הטבע והגנים והספארי ברמת-גן לפני מספר שבועות, לאחר שנפגע באורח קשה ככל הנראה על ידי אדם שסבר בטעות שמדובר בנחש ארסי, והיכה בו עם מעדר. בתום טיפול רפואי והליך שיקומי ממושך, החלים הקמטן והושב בחזרה לטבע.

 

סיפור המאבק לחיים של הפצוע החייתי החל לפני מספר שבועות. קמטן החורש, לטאה ארוכה ומגושמת הובאה אל המרפאה בבית החולים מחי-בר כרמל, לאחר שנמצאה פצועה באזור חיפה. הזוחל נטול הרגליים, הוצא בזהירות מתוך קופסת קרטון בה הובא אל בית החולים, הונח בזהירות על שולחן הטיפולים. ד"ר יגאל הורוביץ, מנהל בית החולים והווטרינרית ד"ר רונה נדלר בדקו אותו בקפידה.

 

הזוחל שספג מכה קשה בראשו, נותר עם עצם חשופה ופגיעה גם בלסת. "אנו נצטרך למצוא פיתרון כדי לכסות את המקום החשוף בראש שלו. אם העצם תישאר חשופה, הרקמות במקום ימותו", מסבירה ד"ר נדלר. "הקמטן יקבל טיפול אנטיביוטי ארוך טווח כדי להילחם בזיהום וצפויה לו החלמה מעט ממושכת, כיאה לזוחלים. נקווה שהוא יהיה בסדר ויתאושש מהפציעה".

 

כתב: ארז ארליכמן, צילום: שי רוזנצוויג, עריכה: תמר אברהם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
בתום הבדיקה נראה כי מלבד הפציעה בראש, הקמטן במצב טוב למדי. ד"ר נדלר אוחזת בו, בזמן שד"ר הורוביץ מעניק לו זריקה המכילה נוזלים חיוניים. "אם נראה שהוא לא אוכל, פשוט ניתן לו מזון רפואי עשיר בהאכלת יד", הוא מציע. הם נותנים לזוחל הזדמנות לאכול בכוחות עצמו אך הוא לא משתף פעולה, וד"ר נדלר מעניקה לו מזון בשרי רך הישר לפה.

 

"אם הוא רוצה לשרוד, הוא צריך לאכול. הוא היה קצת מיובש, אבל בינתיים, הוא מתאושש יפה ואוכל בהצלחה. הימים הקרובים יהיו קריטיים כדי לדעת מה הסיכויים שלו להשבה לטבע", אומר הורוביץ.

 

זוחלים - לא נחשים

קמטני החורש נחשבים לחיות בר מוגנות. הם אינם ארסיים ובטבע המקומי הם ניזונים בעיקר ממכרסמים קטנים, לטאות וחלזונות קטנים. הזוחלים המיוחדים זכו לשמם בזכות הקמטים הגדולים בצידי גופם. גם קרובי המשפחה שלהם, הנחשים, ארסיים ונטולי הארס, נחשבים אף הם לחיות בר מוגנות.

 

בתום הטיפול הקמטן הוכנס לתא אישפוז מרופד בעלים רבים וענפים, במטרה לאפשר לו סביבת מחייה דומה לזו שבטבע, בה יוכל גם להסתתר. אחרי מספר שבועות של אישפוז הקמטן החלים בהצלחה והושב בחזרה לטבע בכוחות מחודשים.

 


 


 
 

מצאתם חיית בר פצועה? צרו קשר עם הגורמים הבאים: מוקד הסביבה של רשות הטבע והגנים: 6911* >> ד"ר רונה נדלר: 057-8842263 (מירס: 96*77*2000) >> עינת מטלון במרפאת בית החולים בספארי בר"ג: 057-8663920, 03-6305322

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי רוזנצוייג
צילום: שי רוזנצוייג
מומלצים