יפן: יותר עובדים מאבדים את משרותיהם
שיעור האבטלה עלה זה החודש הרביעי ברציפות, ל-5.3%, והתפוקה התעשייתית ירדה ב-1.5% ביוני, לאחר שהמפעלים צמצמו את הייצור של מכוניות נוסעים גדולות וטלפונים סלולריים. אנליסט מגולדמן זאקס: "התנופה נחלשה יותר מכפי שצפו"
יפן קיבלה אתמול תזכורת פוקחת עיניים להתאוששות השברירית שלה: חלה עלייה בשיעור האבטלה, הדפלציה גברה והמפעלים ייצרו פחות מוצרים.
שיעור האבטלה עלה ל-5.3%, עלייה זה החודש הרביעי ברציפות והתקרב לשיא מאז חודש נובמבר, מסרה הממשלה. מספר המובטלים צנח ב-1.1% מהתקופה המקבילה אשתקד ל-3.44 מיליון איש, לפי משרד הפנים והתקשורת. מספר המועסקים ירד ב-0.3% ל-62.8 מיליון איש.
התפוקה התעשייתית ירדה ב-1.5% ביוני בהשוואה לחודש הקודם, לאחר שהמפעלים צמצמו את הייצור של מכוניות נוסעים גדולות וטלפונים סלולריים. מדובר בירידה הראשונה מזה ארבעה חודשים. החברות שהשתתפו בסקר צופות ירידה של 0.2% בתפוקת המפעלים ביולי, ולאחריה עלייה של 2% באוגוסט.
הנתונים מדגישים את החולשה המתמשכת בכלכלה השנייה בגודלה בעולם, אף שהתאגידים היפניים מדווחים על רווחים רבעוניים מזהירים. הודות לביקוש חיצוני חזק ולצמצומי הוצאות נרחבים, החברות היפניות הגדולות חזרו לרווח ברבעון אפריל-יוני.
כיוון שהממשלות ברחבי העולם מקטינות בהדרגה את הוצאות התמריצים שלהן, הצמיחה צפויה להאט ביפן ובשוקי ייצוא גדולים אחרים. גם הין החזק מהווה איום למדינה, כיוון שהוא מצמצם את שווי הרווח ליצואנים משווקים זרים ומקטין את התחרותיות שלהם מבחינת המחיר.
"התנופה נחלשה יותר מכפי שהיצרנים והכלכלנים צפו", אמר אנליסט מגולדמן זאקס על הירידה בתפוקת המפעלים.