שתף קטע נבחר

 

באל-עראקיב מזהירים: "זה הניצוץ שיצית הנגב"

מאות בדואים באו להפגין יחד עם תושבי הכפר הלא חוקי אל-עראקיב, שנהרס השבוע על-ידי מנהל מקרקעי ישראל. בעוד שחלק מהתושבים כבר החלו בעבודות שיקום בתיהם, אחרים מזהירים שהרס הכפרים הלא חוקיים יוביל לאלימות

כ-700 בני אדם הפגינו אחר הצהריים (יום ו') בכניסה לכפר הלא מוכר אל-עראקיב, הסמוך לרהט, במחאה על הריסתו על-ידי מנהל מקרקעי ישראל לפני שלושה ימים. המפגינים צעדו בשיירה מהריסות הכפר אל הכניסה הראשית סמוך לכביש 40.

 

עשרות שוטרים ופרשים אבטחו את ההפגנה, שעברה ללא אירועים חריגים. עם זאת, רבים מהמפגינים הזהירו המפגינים כי אם הריסת הכפרים בנגב תימשך גם בעתיד -  קיים חשש שהמצב ידרדר לאלימות. בין המשתתפים, היו תלמידי בתי הספר התיכון והיסודי באזור, שקראו קריאות "ברוח ובדם נפדה את אל-עראקיב". 

 

"המדינה משקיעה כסף כדי לזרוע שנאה ואת מה שזרעו היום יקצרו מחר", אמר ח"כ טאלב א-סאנע (רע"מ-תע"ל) באירוע. "אני חש את הזרמים התת-קרקעיים בקרב תושבי הנגב והם מבשרים רק רעות".  

 

בימים האחרונים שבו חלק מתושבי אל-עראקיב לכפרם כדי להתחיל לשקם את בתיהם, ועבודות אלה נמשכו גם תוך כדי ההפגנה. אל-עראקיב הפכה כעת סמל למאבק הבדואים על הקרקעות נגד המדינה, ואל תושבי הכפר הצטרפו עוד מאות בדואים המתגוררים ביישובים לא חוקיים אחרים ברחבי הנגב.

 

"זוהי התגובה הראשונה שלנו להרס הכפר", אמר ד"ר עואד אבו-פרח, מרצה במכללת ספיר ותושב אל-עראקיב.

 "באנו לכאן כדי להזהיר את הממשלה שזהו הניצוץ הראשון וכדאי שהם יכבו אותו לפני שהניצוץ הזה יבעיר את כל הנגב. אנחנו רוצים שיכירו באל-עראקיב". אחד המפגינים האחרים אמר: "אנחנו נמשיך לבנות. כל מה שנהרס - ייבנה. הגיע הזמן להכיר בנו כבעלי זכויות. אנו נשוב לכפרנו ולא נזוז מפה".

 

עוד בתחילת השבוע אמר שלמה ציזר, מנהל הפיקוח במנהל מקרקעי ישראל במחוז דרום, כי לתושבי אל-עראקיב "יש בתים ברהט ובכפר קסאם. אנחנו מקיימים פה פסק דין לפינוי האזור שעבר את כל הערכאות המשפטיות - שלום, מחוזי ועליון. אם הם יחזרו - נפנה אותם שוב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינים באל-עראקיב
צילום: הרצל יוסף
הרס הבתים, השבוע
צילום: AFP
מומלצים