"יומני המלחמה": סטודנט האקר סייע למדליף?
צעיר המתמחה במערכות מידע מאובטחות חשף כי היה בקשר עם החייל החשוד בהדלפת עשרות אלפי מסמכים מסווגים של צבא ארה"ב - אולם הכחיש כי ידע על תוכניותיו
האקר מחשבים תושב מסצ'וסטס דיווח כי היה בקשר עם החייל החשוד בהדלפתעשרות אלפי מסמכים מסווגים המתעדים את פעילות הצבא האמריקני באפגניסטן. לטענתו, התכתב בדואר אלקטרוני עם החשוד, אולם לא סייע לו בהדלפה.
הצעיר, בוגר המוסד אקדמי היוקרתי MIT, סיפר כי כבר לפני כמה חודשים תושאל בידי
החוקרים הצבאיים על רקע חברותו בקהילת "האקרים" באינטרנט.
"הכחשתי כי סייעתי בהדלפה", הסביר בראיון טלפוני, בניסיון לשמור על אלמוניותו. לדבריו, הוא נפגש לראשונה עם החשוד המרכזי, טוראי ברדלי מנינג, בינואר - ומאז התכתבו במייל. "לא סייעתי לו וכלל לא ידעתי על כך עד הפרסום", הדגיש.
אתמול דיווח ה"ניו יורק טיימס" שהחייל הצעיר קיבל עזרה מאזרח כדי להצפין את הקבצים שהוריד ממחשבי הצבא. הצעיר האלמוני, המכחיש כל קשר להתרחשויות, התמחה בלימודיו במערכות מידע מאובטחות ופריצתן.
הצעיר הודה כי הכיר בעבר אנשים שעבדו באתר "ויקיליקס", שפרסם בשבוע שעבר 92 אלף מסמכים העוסקים בשש שנות הלחימה האחרונות באפגניסטן, אולם מעולם לא פגש במייסד האתר. "בלתי אפשרי להיות חלק מהקהילה הזאת ולא להכיר אנשים העובדים ב"ויקיליקס"".
חקירת מערכת הביטחון האמריקנית במנינג (22), ששירת כאנליסט בעיראק והואשם לפני חודשיים בפרסום סרטון הנוגע להרג אזרחים בתקיפה בבגדד. בסוף השבוע הועבר מנינג מכוויית לארה"ב
לקראת העמדתו לדין. זהותו של מנינג נחשפה לצבא אחרי שהוא פנה להאקר מקליפורניה בשם אדריאנו למו וסיפר לו כי הוא מחזיק ב"גישה חסרת תקדים למידע מסווג". למו אמר אתמול שהוא יודע "ממקור ראשון" שמנינג זכה לסיוע בעת שהצפין את המסמכים טרם העברתם ל"ויקיליקס".
גורם רישמי בפנטגון הבהיר כי הצעיר שעמד בקשר עם מאנינג אינו חשוד באופן רישמי כי סייע לו. "מדובר באנשים שהכירו אותו, וייתכן שידעו פרטים על פעולות שביצע", הסביר.