ברק נזכר באיחור: נתניהו, בטל את גירוש הילדים
ל-ynet נודע כי שר הביטחון, שלא השתתף בהצבעה השבוע, פנה לרה"מ וביקש להפעיל את מסקנות הוועדה הבין משרדית רק בעתיד. לדבריו, "ישראל לא יכולה לגרש מאות ילדים. זה לא הומני, לא יהודי ויותיר צלקות בחברה הישראלית כולה"
ארבעה ימים לאחר שהממשלה אישרה לגרש 400 ילדי עובדים זרים, פנה שר הביטחון אהוד ברק לראש הממשלה, בנימין נתניהו, בבקשה לשקול להשאיר את הילדים בארץ. כך נודע היום (ד') ל-ynet. ברק מציע להפעיל את המסקנות של הוועדה הבין משרדית רק בעתיד.
ברק, שלא השתתף בהצבעה ביום ראשון בממשלה - כיוון שלא היה בארץ, אמר לנתניהו: "מדינת ישראל לא יכולה לגרש מאות ילדים. זה לא יהודי, לא הומני ויותיר צלקות בחברה הישראלית כולה. אני מתכוון להציע לראש הממשלה לאמץ וליישם את מסקנות הוועדה הבין משרדית לעניין מעמד ילדי הזרים בישראל, רק לגבי עובדים זרים בעתיד ולאפשר את השארת 1,200 הילדים בישראל".
מוקדם יותר היום שיגרה סגנית השר אורית נוקד, מכתב לברק שבו דרשה ממנו להביא את סוגיית מעמדם של ילדי הזרים להצבעה חוזרת בממשלה. נוקד היא נציגת מחוז הקיבוצים במפלגת העבודה, שם התנדבו לאמץ את הילדים המועמדים לגירוש בניסיון להפוך את ההחלטה ולהשאירם בארץ.
חבר נוסף במפלגת העבודה שסיפק הסברים בסוגיית הצבעתו בממשלה היה שר הרווחה, יצחק (בוז'י) הרצוג. במסיבת עיתונאים שכינס, אמר כי החלטת הממשלה בנושא "סבירה", וכן כי "התוכנית אולי לא מושלמת וייתכן שהיא אינה פסגת ההשקפה ההומאנית, אבל זה מה שניתן היה להגיע אליו בנקודת הזמן הזו. נמנעתי בהצבעה כי היו לי השגות, כשבמרכזן גירוש של הילדים שמתחת לגיל 5".
לאחר שספג גם הוא חצי ביקורת רבים על כך שלא התנגד להחלטה,
הצליח הרצוג להפתיע ואמר: "אני יכול לומר בדיעבד כי היה נכון לוותר על אותן השגות ולתמוך במה שהובא. אני מודע לכך שהימנעותי הובילה לביקורת כלפיי, ואני יכול גם להבין אותה".
עם זאת, ביקש הרצוג להדגיש כי על-פי ההנחיות מטעמו, יבצעו אנשי משרדו את החלטת הממשלה תוך הקפדה לצמצם ככל הניתן את הפגיעה בילדים ובבני משפחותיהם. הוא אף ציין כי פרק הזמן להגשת המסמכים שיאפשרו את המשך השהייה בארץ הוארך בשלושה שבועות נוספים, ועומד כעת על שישה שבועות.