איראן מבטיחה: חללית מאוישת תוך שבע שנים
בעוד תוכנית הגרעין סובלת מעיכובים בלתי צפויים, תוכנית החלל האיראנית מתקדמת במהירות. הנשיא אחמדינג'אד הבטיח לשלוח אדם לחלל בתוך שבע שנים, ולוויין שיגיע למרחק של אלף קילומטר בתוך שנתיים
המרוץ האיראני לחלל ממשיך: נשיא איראן, מחמוד אחמדינג'אד, אמר היום (ה') כי ארצו מפתחת טיל תלת-שלבי שישמש משגר לווינים למרחק של כאלף קילומטרים - ויוכל לשאת חללית מאוישת לחלל.
"המדענים שלנו עובדים על טיל תלת-שלבי שייקח אותנו למרחק של אלף קילומטרים", צוטט אחמדינג'אד בסוכנות הידיעות "פארס". לדבריו, משקלו בין 120-140 טונות. סוכנות הידיעות "מאהר" דיווחה כי הנשיא אמר שחללית איראנית מאויישת תישלח לחלל בתוך שבע שנים, שנתיים לפני המועד שעליו הכריז בעבר.
בדברים ששודרו בערוץ טלוויזיה מקומי בהמדאן שבמערב המדינה הוסיף אחמדינג'אד: "בפעם הקודמת, שיגרנו לווין למרחק של 250 קילומטרים, בשנה הבאה נשגר אותו ל-700 ק"מ ובעוד שנתיים לאלף ק"מ". הוא הודיע גם כי איראן מתכננת לשגר בתוך "חמש או שש שנים" לווייני תקשורת, והכחיש כי תוכנית החלל האיראנית נועדה למטרות צבאיות.
בחודש שעבר הכריז הנשיא האיראני כי עד 2019 תשגר איראן חללית מאוישת לחלל, כחלק מהניסיון להראות שהסנקציות אינן יעילות. הוא הסביר כי "איראן היתה אמורה לשלוח אדם לחלל ב-2024, אבל בתגובה לאיומים ולהחלטות מועצת הביטחון נגד איראן, התוכנית הוקדמה בחמש שנים, והפרויקט יתחיל ב-2019".
על לוויינים וטילים בליסטיים
בחודש פברואר הודיעה איראן כי ביצעה בהצלחה ניסוי בטיל שנועד לשיגור לווינים ואף השיקה שלושה לווינים חדשים. בטקס שנערך בטהרן אמר שר ההגנה, אחמד וחידי,
כי ארצו שיגרה לחלל במסגרת הניסוי "כמוסה עם אורגניזמים חיים" - שני צבים, תולעים וחולדה בשם הלמז - במטרה לערוך ניסוי בחלל. אחמדינג'אד התרברב אז וקבע כי המדענים האיראנים "יכולים לכבוש את השמיים".
שנה קודם לכן שיגרה איראן לחלל את הלווין הראשון שלה, "אומיד" (תקווה בפרסית) באמצעות משגר "ספיר". הדבר עורר דאגה ברחבי העולם מחשש לכך שיכולת שיגור הלווינים מעידה על יכולותיה של הרפובליקה האסלאמית לשגר טילים בליסטיים ארוכי טווח.
תוכנית החלל הצבאית האיראנית הושקה עוד בשנת 1998, כששר ההגנה דאז, האדמירל עלי שמחאני, הכריז על תוכנית לפיתוח טילים בליסטיים לטווח בינוני בשם "שיהאב 4". הוא אמר אז שהטילים יוכלו לשגר לווינים לחלל, ועורר דאגה רבה בקרב מדינות במערב, שחששו מפני יכולת חלל עצמאית איראנית.