ארז קומרובסקי לא מתגעגע לרשת שעזב
השף ארז קומרובסקי קיבל אתמול בעצב את הידיעות על הקשיים שאליה נקלעה הרשת שהקים ומכר: "כואב לי על לחם ארז, למרות שאני כבר לא שם. אני מקווה שיימצא לה פתרון"
"את לחם ארז עזבתי לפני שנים בתהליך הדרגתי. לפני שנתיים תהליך ההתנתקות הושלם לחלוטין ומכרתי את שארית חלקי. אינני מייעץ יותר לרשת ואינני קשור אליה בשום מגע עסקי." כך אמר אתמול (ג') השף ארז קומרובסקי, מייסד רשת לחם ארז שנקלעה לקשיים תחת הבעלים החדשים.
"כמובן שכמי שהקים את לחם ארז, כואב לי על המצב שאליו היא נקלעה. אני מצר על התפתחות האחרונה ומקווה שיימצא פתרון שיוכל להצעיד אותה קדימה ולהחזיר לה את מעמדה הקולינרי שהיה בתקופתי ונשחק בשנים האחרונות".
לחם ארז היתה חלוצה בתחום אפיית הלחם, והביאה לשוק הישראלי את לחמי השאור, את שיטת הבישול הישראלי הפשוט ואת איכות חומרי הגלם הבלתי מתפשרת.
קיבלת קשה את החשיפה על מצבה של הרשת?
קומרובסקי: "באופן אישי הלכתי קדימה. הקמתי את בית הספר לבישול גלילי ביישוב מתת בגליל, שבו אני מתגורר. התקופה ההיא נמצאת מאחורי. לחם ארז הוא חלק מהמורשת הרגשית שלי, אבל כיום אני חסין למה שקורה כי אני במקום אחר".
בעבר אמרת שלמדת ששף לא בהכרח יודע לנהל. אולי זאת הייתה הבעיה?
"זה מאחורי. התנתקתי כי יזם צריך לדעת מתי ללכת קדימה. מי שנשאר במקום, מתנוון. אני אוהב לבשל ולאפות, אני לא אוהב לנהל – והמקום ההוא חייב אותי לנהל. לכן אני לא שם. בוודאי שזה תינוק שאני ילדתי אותו, אבל התינוק גדל ואין לך שליטה עליו יותר. זה המצב".
מה הזיכרון שנשאר לך מהתקופה ההיא?
"הזיכרון הכי מתוק מלחם ארז היה בלילה הראשון שבו הפעלתי את התנור בהרצליה, המקום עוד היה בשיפוצים הבאתי את הכיכרות הלא אפויים מהבית לאחר שהתפחתי אותם כל הלילה והכנסתי אותם פעם ראשונה לתנור שבנינו בסניף. כשהכיכר הראשון יצא מהתנור, זה היה בשבילי כמו לידה. בסיכום לאחור, היו לי 12 שנים נפלאות ברשת ואני לא מצטער על אף דקה. אני עדיין מאמין שיש מקום לרשתות עם איכויות כאלה".
מתי בפעם האחרונה היית בסניף של לחם ארז?
"בכל אזור הגליל אין לחם ארז. שנים לא ביקרתי בסניפים. טוב לי בביתי בגליל, נגמלתי מהעיר ואני לא מגיע לתל אביב. אני מגדל בגינה שלי במתת ירקות אורגניים, בבוקר אני מכין חביתה מביצים שהטילו התרנגולות שלי, וטוב לי".
מהו ההישג הגדול שלך בלחם ארז?
"לחם ארז תרמה לאבולציה של הבישול הישראלי ולהגדרת המקומיות והאוכל ולכל תרבות בתי הקפה והמאפה בארץ. אני לא חושב שלחם ארז תיסגר. אני מאמין שיימצא לה קונה".
אתה חושב שיש מכנה משותף מלבד העובדה שגיורא נפתלי בעלים בלחם ארז ושותף בקופי בין, בעובדה ששתי הרשתות בקשיים?
"את לא יכולה להשוות בינהן. אין דין לחם ארז כקופי בין. לחם ארז היתה מהפכנית עם זהות ודי.אן.איי מאוד ברורים, בניגוד לקופי בין שמוכרת קפה. לחם ארז זה משהו מקומי, שאנחנו הישראלים עשינו. המצאנו, רקחנו וחלמנו. זה לא מותג מארה"ב. אין לי הסבר למה לחם ארז הגיעה למצב כזה".
לחם ארז נמצאת היום בשליטתו של גיורא נפתלי ו-10% ממנה נמצאים בידי פרופ' חיים בן שחר. "אמנם אני רשום כבעל 10% בלחם ארז אבל התנתקתי מהחברה כבר לפני 4 שנים", אמר אתמול בן-שחר ל"ממון." "אני יודע שהחברה במצב כזה שאין לי סיכוי לראות משהו מההשקעה שלי חזרה. היו לי ערבויות שנתתי לרשת, אותם שילמתי כבר בעבר. מה שהפסדתי - הפסדתי. אין לי מה להוסיף על מה שקראתי בעיתון. הרשת סבלה כנראה מבעיית ניהול, אבל אין לי תלונות על אף אחד".
הכתבה התפרסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"