חוף השרון: מבט מהצוק הנעלם אל אוהלי האצבעות
לקראת השקיעה מומלץ להגיע באווירה רומנטית לאחד החופים היפים בארץ לטיול קצרצר, להישבות בקסמם של נרות הלילה בפתיחתם הרגעית ולצפות בצבאים המדלגים שעוד נותרו באזור
בין געש למכון וינגייט, במרחק קפיצה מגוש דן, נמצאת אחת מרצועות החוף היפות ביותר בארץ. בטיול המוצע כאן נראים מפרצי החוף במבט על, ממרום רכס הכורכר של השרון. ההליכה היא בין דיונות וסלעי כורכר שביניהם צץ הים הגדול והכחול ומיד חומק שוב מבעד לחול. הטיול מתאים במיוחד לשעות אחר צהריים, לקראת שקיעה, במצב רוח רומנטי. אם יתמזל מזלכם אולי תלכוד עיניכם גם את אחד הצבאים המסתובבים באזור, ואם לא אותם, אולי תאתרו את ראשוני חבצלות החוף שיתחילו לפרוח בסוף החודש.
מפת הטיול בחוף השרון
איך מגיעים?
פונים מכביש 2 במחלף חוף השרון (שפיים) מערבה, למתחם הקניות געש-שפיים. הבאים מדרום נוסעים לחלקו הצפוני של המתחם, בכיכר שנמצאת מצפון לכיכר צומת ספרים, פונים שמאלה ומיד ימינה לדרך סלולה הממשיכה צפונה. הבאים מצפון פונים ימינה בכיכר שבתום הירידה מהמחלף, ומיד פונים שוב ימינה לדרך הסלולה. לאחר כחצי קילומטר הופכת הדרך הסלולה לדרך עפר חולית, חולפים על פני שטח מגרשי הגולף, ובפנייה השנייה, בסוף מטע עצים, פונים שמאלה (מערבה). נסיעה של כ-300 מ' תוביל אתכם לאחד משערי הכניסה לפארק השרון. כאן חונים.
תצפית לחוף הים. רגע של שלווה (צילומים: באדיבות אתר "מפה")
משער הכניסה (נק' 1 במפה) מטפסים בשביל רחב מערבה. לאחר כ-100 מ', בפיצול השבילים (2), פונים שמאלה עם הסימון הכחול, העובר על גבי דיונות חול מיוצבות ופורחות. הצמחייה לצד החוף נאה ומיוחדת. תראו כאן עדעד כחול, עדעד רותמי ורוד ובעונה שמשון צהוב.
משני צדי השביל נפרשים משטחים של אוהל האצבעות - צמח תרבות בשרני שהובא לכאן מדרום אפריקה, התאזרח בחוף ופורח בקיץ בוורוד ובצהוב. פרחיו של נר הלילה החופי, שאפשר למצוא אותו באזורי הכורכר, ענקיים וצהובים, והם נפתחים עם השקיעה, אירוע שנמשך שניות בודדות. עם שחר הם כבר קמלים. המלצה רומנטית: שבו ליד אחד מפרחי נר הלילה, המתינו לשקיעה וצפו בפתיחתו הקופצנית.
כ-300 מ' אחרי פיצול השבילים מגיעים לראש המצוק (3) המתנשא לגובה של 30-40 מ' ונופל בתלילות לחוף הים הצר, המדהים וה"נעלם" של געש. מדוע נעלם? ראשית, לא רואים אותו אלא אם מגיעים ממש עד אליו, ושנית - מפץ הגלים ממוטט את המצוקים התוחמים אותו, וגם שיני הפיתוח מבקשות לנגוס בו.
הצוקים הנעלמים. פיסות מהם נושרות אל הים
מראש המצוק (3) פונים ימינה - צפונה - לשביל האדום העובר לאורכו. מכאן נפתחות תצפיות מרהיבות ממש לחוף הים שמתחת, וזהו המקום לעצור בו לכמה רגעים של שלווה. חלקי מצוק מתמוטטים כאן תדיר, ולא כדאי להיצמד לקצה. הקמת המרינה בהרצליה, מעט דרומה מכאן, היא הגורם המרכזי להרס המצוק. הבנייה הפולשנית לתוך הים מונעת מהחולות הנעים צפונה לרפד את החוף ולהרחיק את קו המים מהמצוק. כך הולך החול שמתחת למצוק ונעלם, והגלים מכים במצוק בעוצמה, שהולך ומתמוטט.
פוסעים כ-600 מ' על השביל המסומן אדום, עד שהוא יורד לרחבת כורכר שטוחה ורחבה (4). כאן פונים ימינה, לכיוון דרום-מזרח, בשביל לא מסומן החוצה רכס כורכר קטן. הפנו מבטכם לגן הלאומי הקטן והמגודר שמצפון. עדר צבאים גר ומדלג כאן באלגנטיות בין השיחים. בשעות אחר הצהריים ובשעות הבוקר המוקדמות הצבאים רועים באחו, וזה הזמן המוצלח ביותר לפגוש בהם. מדהים וצובט בלב לראות את חיית הבר המקסימה הזו כלואה כך בין כביש החוף הסואן והבתים הגבוהים של נתניה והרצליה. כ-200 מ' אחרי הפנייה מגיעים לפיצול השבילים מתחילת הדרך (2). פונים בו שמאלה וכבר אתם בשער הכניסה (1).
שקיעה בחוף השרון. מומלץ להגיע למקום בשעות הערב, באווירה רומנטית
כדאי לדעת
לא להתבלבל - גן לאומי חוף השרון הוא בעל שני אזורים עם שבילים מסומנים הערוכים למטיילים. הצפוני, בין געש לוינגייט, הוא הטיול המוצע כאן - והדרומי, גם הוא נקרא ומשולט כ"גן לאומי חוף השרון", נמצא בין געש לשפיים והכניסה אליו היא דרך שער, מבעד לחומת עץ.
סוג הטיול: רגלי.
מקום: געש.
אזור: השרון.
אורך המסלול: כ- 1.5 ק"מ.
משך הטיול: עד שעתיים.
דרגת קושי: בינונית.
נקודת מוצא: חניית פארק השרון הצפונית.
נקודת סיום: בנקודת המוצא.
מתאים לילדים: כן.
כניסה: חופשית.
מפות דרושות: מפת טיולים וסימון שבילים מס' 7, השרון ומערב השומרון.
- מבוסס על טיול מאת עומר יגאל המופיע בספר "טיולים קצרים" בהוצאת מפה
- לעוד טיולים מומלצים
היכנסו לאתר מפה