שתף קטע נבחר

ארה"ב: 8% מהתינוקות נולדו למהגרים לא חוקיים

במקביל לוויכוח בישראל על גירושם של ילדי העובדים הזרים, רוב האמריקנים תומכים בשינוי החוקה כדי למנוע אזרחות אוטומטית לילדי מהגרים לא חוקיים. עם זאת, רוב המחוקקים מתנגדים

אחד מכל 12 תינוקות שנולדו בארצות הברית נולד למהגרים לא חוקיים. כך עולה מנתונים שפורסמו הלילה (יום ה') בארצות הברית.

 

בעוד שבישראל מתנהל ויכוח ציבורי עקרוני חשוב סביב גירושם של 400 ילדים לעובדים זרים שנולדו בישראל, הרי שבארצות הברית התיקון ה-14 לחוקה קובע כי לכל תינוק שנולד במדינה ניתנת אזרחות אמריקנית באופן אוטומטי. בגיל 21 אותו ילד יכול לבקש להעניק אזרחות להוריו.

 

לפי שילוב של נתוני מפקד התושבים בארצות הברית ומכון המחקר "פיו", יותר מ-4% מתושבי ארצות הברית הם מהגרים בלתי חוקיים, אבל הם הביאו לעולם 8% מכלל התינוקות שנולדו במדינה בשנת 2008.

 המחקר קובע עוד ש-79% מתוך יותר מחמישה מיליון הילדים למהגרים הלא חוקיים הוסיפו לחיות במדינה בשנת 2009, ולכן זכו לאזרחות.

 

לפי העיתון "וול סטריט ג'ורנל", בארצות הברית כולה יש כ-11 מיליון מהגרים בלתי רשומים שחיים בה. 75% מהם מהגרים לטינים.

 

האמריקנים תומכים בשינוי - המחוקקים לא

משבר המהגרים הבלתי חוקיים מעלה לראשונה את נושא האזרחות האוטומטית לתינוקות הנולדים במדינה להורים מהגרים לא רשומים. כמה סנאטורים רפובליקנים הודיעו באחרונה שיש צורך לשנות את התיקון ה-14 לחוקה משנת 1868, שנועד להבטיח אזרחות אמריקנית לעבדים שיצאו לחופשי עם תום מלחמת האזרחים, ולא כדי להכשיר אזרחות של תינוקות להורים מהגרים בלתי חוקיים.

 

סנאטור לינדזי גרהאם מדרום קרוליינה היה הראשון שהכריז על תמיכתו בבחינה מחדש של הענקת האזרחות האוטומטית לתינוקות.

 הוא טען שהמצב הנוכחי מהווה תמריץ לזרים להיכנס לארצות הברית בצורה בלתי חוקית. בעקבותיו הלך גם הסנאטור הרפובליקני ג'ון קאיל, מאריזונה הסובלת מבעיית הגירה בלתי חוקית מגבול מכסיקו.

 

עם זאת, תיקון התיקון לחוקה אינו יכול לעבור בקונגרס ברוב רגיל. הוא מחייב הצבעה ברוב של שני שלישים בבית הנבחרים ובסנאט. הסקרים בארצות הברית מצביעים על רוב בקרב האזרחים האמריקנים התומכים בהחרפת האמצעים נגד המהגרים הבלתי חוקיים, אולם אין לצעדים הללו רוב בקרב המחוקקים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מהגרים בלתי חוקיים בגבול בין מכסיקו לארה"ב (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים