השופט מסכים עם אברמוביץ': המסמך הוא צילום
בדיון בערעור ערוץ 2 על ההוראה למסור למשטרה את "מסמך גלנט", אמר העיתונאי שחשף אותו כי זו "יודעת או מעריכה שאנחנו מחזיקים צילום של המסמך ולא את המקור". השופט חיזק דבריו: "יש עליו צילום של מהדק". ההחלטה - בשבוע הבא
העיתונאים אמנון אברמוביץ' ורוני דניאל, ומנכ"ל חברת החדשות של ערוץ 2, אבי וייס, התייצבו הבוקר (יום ה') בבית המשפט המחוזי בפתח-תקווה לדיון בערעור חברת החדשות על הצו המורה לה למסור את "מסמך גלנט" למשטרה. במהלך הדיון ביקש אברמוביץ' לשאת דברים, ואמר כי המשטרה יודעת כנראה שברשות ערוץ 2 רק צילום של המסמך. השופט טל אמר כי בחינת המסמך העלתה כי נראה שאכן מדובר בצילום. הכרעה בערעור תינתן ביום רביעי הבא.
לדברי אברמוביץ', "המשטרה יודעת או מעריכה שאנחנו מחזיקים צילום של המסמך ולא את המקורי, לכן אני יודע שהמשטרה יודעת שהוא לא יקדם אותה מבחינת האותנטיות". השופט טל אמר מצדו כי "בית המשפט התבונן במסמך, ועל פי מראהו - הוא צילום, משום שהיה צילום מהדק של חלקי המסמך". המסמך שחולל סערה במערכת הביטחון מתווה "תוכנית" לקידום מועמדות אלוף פיקוד הדרום, יואב גלנט, לתפקיד הרמטכ"ל, תוך פגיעה בעמיתיו.
אברמוביץ' הוסיף כי אם יימסר המסמך למשטרה, "זו תהיה פרימה מודעת לחבל, ואם תהיה פרימה מודעת הוא יוביל אל הדלי". הוא הסביר שהמקור ביקש מהם שלא להציג את מספור המסמך. בעניין הזה תהה השופט בפני אברמוביץ': "במה שונה המספור הזה מכל מספור אחר? מדוע שיטת המספור מיוחדת כל-כך שלטענת המקור היא תחשוף אותו?".
לדיון בבית המשפט המחוזי הגיעו הבוקר גם סמנכ"ל חברת החדשות, חיליק שריר, ועורך "אולפן שישי", גולן יוכפז. עורך הדין של חברת החדשות, ברק בר-שלום, טען בפני השופט אברהם טל כי במסמך המקורי שנמסר לאברמוביץ' נעשו כמה שינויים טכניים לבקשת המקור, וכי הם נועדו למנוע את חשיפתו. "כשהיאחב"ל יבדוק אם המסמך מזויף או אמיתי - אם מדובר במזויף וירצה להגיע לזהות המזייף, ייצא שיגיע למקור", אמר.
המשטרה: הבאת המסמך תשמור על המקור
המשטרה הסבירה בדיון כי מטרת החקירה היא לבדוק אם זויף המסמך. "זו לא חקירה של הדלפה, כי בחקירה כזו עצם העבירה היא ההדלפה, והמקור הוא העבריין... זה לא זיוף של בעל מכולת שזייף רשימת קניות בהקפה, אלא מסמך בעל משמעות קשה ברמה הציבורית. זהו ביטוי כתוב לתכנית אסטרטגית, מאורגנת, לזרוע דיסאינפורמציה כדי לסכסך ראש בראש את המערכת הביטחונית הישראלית. יש לכך השלכה על התפקוד התקין של מערכת הביטחון, כפי שאנשי חברת החדשות הציגו זאת בפני הציבור".
"זה לא סכסוך רגיל, אלא כזה שמשפיע על כל אחד מאיתנו", המשיך נציג המשטרה, "ועל האינטרסים של ישראל. למשטרה יש יסוד להניח שתוכל להגיע, אם יהיה בידה המסמך המקורי, לתובנות מהותיות". המשטרה אף ניסתה לטעון
בדיון שמוטב לו למקור, שהמסמך יימסר לידה כדי לחסוך ממנו חקירה: "באופן אבסורדי נוצר מצב שהבאת המסמך יכולה לשמור על המקור. אם נקבל את המסמך ונגיע למסקנות לגבי זיופו, אזי יתייתרו דרכי חקירה אחרות שמנסות להגיע לאותנטיות של המסמך דרך המקור. אלא אם כן, המסמך הוא מזויף, והמקור הוא שזייף את המסמך".
"אני מאוד מקווה", אמר נציג המשטרה בדיון, "שהעוררת (חברת החדשות- ר.מ) לא סבורה שזה המקור. משרדי חברת החדשות אינם יכולים לשמש עיר מקלט למסמכים שחשודים כמזויפים, במיוחד לאחר שהוצגו לציבור".