שתף קטע נבחר

 

בצל המשבר: ארה"ב בוחנת היחסים עם טורקיה

סנאטורים רפובליקנים מתנגדים למינויו של השגריר המיועד באנקרה, ומציפים על פני השטח את הצורך בדיון ביחסים הרעועים עם טורקיה. בינתיים, בממשל עורכים בחינה מחודשת של המדיניות כלפי טורקיה, בעקבות עמדתה בסוגיית איראן

מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, כינסה אמש (יום ו') ישיבה מיוחדת של בכירי מחלקת המדינה והמועצה לביטחון לאומי בבית הלבן, כדי לדון בעתיד היחסים של ארצות הברית עם טורקיה, על רקע המשבר ביחסי אנקרה-ירושלים ואירועי ההשתלטות על המשט לעזה - אך בעיקר בעקבות החלטת טורקיה להצביע נגד הטלת סנקציות חריפות על איראן במועצת הביטחון של האו"ם.

 

מטרת המפגש היתה לערוך בחינה מחדש של המדיניות האמריקנית כלפי טורקיה מאחורי הקלעים. גורמים בממשל הבהירו שהפגישה היא הראשונה בסדרה של מפגשים חשובים בנושא.

 

בוושינגטון שורר כעס גדול על הטורקים, שבא לידי ביטוי פומבי בהתנגדות של הסנאטורים הרפובליקנים לאשר את מינויו של השגריר האמריקני המיועד לאנקרה, פרנק ריקיארדון. ההתנגדות היא על רקע אישי, אבל לממשל ברור שהעלאת המינוי במליאת הסנאט לאישור השגריר הבא, תפתח דיון פומבי על היחסים עם טורקיה ותוביל להתבטאויות נגד של סנאטורים רבים, דמוקרטים ורפובליקנים.

 

הסנאטור הרפובליקני סם בראונבק הגיש בקשה לעצור את המינוי של השגריר המיועד בטורקיה, והאתר "Foreign Policy" דיווח כי בראונבק מכין מכתב למזכירת המדינה קלינטון, ובו הסבר רחב להתנגדות למינוי. סנאטורים נוספים עשויים ללכת בעקבותיו.

 

הנימוק הרשמי הוא שריקיארדון הוא האיש הלא נכון לתפקיד בתקופה זו. המתנגדים טוענים כי בשנים שבהן שירת בטורקיה, מצרים, אפגניסטן ועיראק, הוא התגלה כמי שמפתח יחס אוהד במיוחד כלפי המדינות שבהן הוא משרת, ופחות נלהב לקדם ערכים אמריקנים של דמוקרטיה וזכויות אדם במדינות טוטליטריות.

 

תומכיו של ריקיארדון רואים בו איש רב-כישרונות, בעל ותק של 34 שנים בשירות החוץ ובעל ניסיון בתפקידים במדינות מסוכנות ומתוחות. כך או כך, כישוריו לא היו עולים לדיון מסוג זה אלמלא יחסי ארה"ב-טורקיה היו במשבר כה חריף.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קלינטון. ישיבה מיוחדת
צילום: AFP
ארדואן. התנגד לסנקציות
צילום: רויטרס
מומלצים