להיט ברשת: מפגש בין גולש לשני עמלץ לבנים
גולש מקליפורניה פגש בים צמד כרישי עמלץ לבן גדולים ותיעד אותם באמצעות מצלמה זעירה. אחד מהכרישים חבט בגלשן וכמעט העיף אותו למים, אך במשך כ-12 דקות הוא תיעד בקור רוח את השניים שוחים סביבו והסרטון הפך ללהיט ביו-טיוב
מפגש קרוב של גולש עם שני כרישי עמלץ לבן באזור קליפורניה הפך בימים האחרונים ללהיט באתר "יו-טיוב". הגולש, צ'אק פטרסון (41) הבחין במהלך גלישה במים בצמד כרישי עמלץ לבן (קרחה לבנה), הוא מיהר לחתור בחזרה לחוף ולא כדי לצפות בהם ממרחק בטוח, אלא כדי לתעד את צמד הטורפים מקרוב, באמצעות מצלמה זעירה ומשוכללת, אותה ניתן להצמיד לגלשן או למשוט ולתעד את הנעשה סביב.
בראיון לתוכנית הבוקר ב-CBS סיפר פטרסון כי "זה חלק מלהיות גולש ולהיות בים. ראינו את הכרישים בעבר. כנראה הסקרנות גרמה לי להמשיך הלאה, במיוחד אם לא לא חושבים על הכרישים שרואים בטלוויזיה. זה איפשר לי להישאר שם".
פטרסון ציין כי הגיע לאזור בו הבחין בעבר בכרישים וקיווה לפגוש אותם, במרחק של כמה מאות מטרים מהחוף. לאחר כחמש דקות של חתירה, המשאלה שלו התגשמה והוא הבחין בשניים שוחים בקרבתו. "בתחילה, כשהגעתי לנקודה בה ראיתי את הכרישים בעבר, אחד מהם הגיע מאחורי וחבט בגלשן, דבר שגרם לי ליפול על ברכיי ושיבש לי את שיווי המשקל...אחרי שנרגעתי, התחלתי לצלם את מה שראיתי".
לדבריו, הם שחו בסקרנות מסביבו והתקרבו אליו. המפגש בין הגולש לכרישים נמשך פחות מרבע שעה. "ברגע שהכנסתי את המשוט למים לכיוון האף שלהם, הם התרחקו", הוא אמר. בעוד שחבריו של פטרסון הגיבו לתקרית וכינו אותו "משוגע", פטרסון הבהיר למראיינת בחיוך כי בסך הכל "רציתי לראות עם מה אני גולש בים".
באזור קליפורניה ומקסיקו מצויות אחת האוכלוסיות הגדולות בעולם של כרישי עמלץ לבן. על גבו של אחד הכרישים שצולם ניתן היה להבחין בשארית של מכשיר המעקב שהוצמד לו. לדברי חוקרים ב"אקווריום במפרץ מונטה ריי", ככל הנראה מדובר בפרט שתוייג בעבר על ידם במסגרת מחקר על דפוסי הנדידה של כרישים צעירים.
בשנים האחרונות פועלים בארגון בשיתוף עם חוקרים ממקסיקו לתיוג מאות כרישים צעירים ובוגרים. המטרה: לעקוב אחריהם במפרץ קליפורניה ולאורך רצועות החוף באזור באחה. החוקרים מקווים לאסוף דגימות גנטיות מהכרישים ובכך לנסות ולהעריך את גודל האוכלוסייה שלהם באזור.
למרבית הכרישים הטורפים יש תפקיד חשוב בשרשרת המזון הימית. הם ניזונים מחיות חלשות ופצועות, ממינים שונים בים, ומסייעים בשמירה על תפקוד המערכת האקולוגית הימית. אוכלוסיית העמלץ הלבן נמצאת בירידה מתמדת בשנים האחרונות בעיקר עקב פעילות האדם בים.