תינוק נולד? ההורים ישקיעו פחות בכלב ובחתול
מטפלים ומבלים עם הכלב או החתול ורואים בו כילד שלכם? מחקר חדש באינדיאנה טוען כי גם המסורים ביותר בקרב בעלי חיות המחמד, יפחיתו את מידת ההשקעה בזמן ובטיפול רפואי בחיה, עם הגעתו של תינוק חדש למשפחה. "אם יש לך ילדים, יש לך פחות זמן לטפל בחיות", אומר החוקר דיוויד בלואין ומסביר כי תינוק משנה את התפישה של בעלי החיות
האם בעלי חיות מחמד משקיעים פחות בחיות, כשמגיע לעולם ילד חדש למשפחה? מחקר חדש באינדיאנה טוען כי גם בעלי חיות מחמד שהשקיעו זמן וכסף רב בטיפול בחיות וגילו קשר חזק לחיה, מפחיתים את מידת הטיפול והבילוי עם החיות כדי להשקיע יותר בילד.
על מנת לברר את הסוגיה, דיוויד בלואין, חוקר במחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת "סאות' בנד" באינדיאנה, בדק במסגרת מחקר את הקשר בין מידת ההשקעה של האנשים בחיות המחמד שלהם לאופן בו הם תופשים את החיה במסגרת המשפחתית שלהם.
"אם יש לך ילדים, יש לך פחות זמן לטפל ולהשקיע בחיות המחמד", אמר בלואין במהלך דיון במחקר ביום עיון של האגודה האמריקנית לסוציולוגיה שנערך השבוע. "אנשים שרואים בחיות המחמד שלהן כמו ילדים, מעריכים זאת מחדש כשמגיע לעולם ילד אנושי משלהם".
הוא מדגיש כי לא מדובר בדבר המוביל להזנחת בריאות החיה, אלא לצמצום הזמן ומידת ההשקעה בחיות. בראיון לאתר "LiveScience" סיפר החוקר כי "אנשים עם ילדים מבלים פחות זמן עם חיות המחמד. הם גם לוקחים אותם לטיפול וטרינר בתדירות נמוכה יותר. אך אין הדבר אומר שההורים מזניחים או לא מעניקים טיפול הולם לחיות. הדרך בה אנו רואים את חיית המחמד שלנו תלויה רבות בהקשר החברתי שלנו".
בלואין טוען כי מרבית מהאנשים מגלים קשר חזק ביותר לחיות המחמד שלהם, שגם מהוות חלק בלתי נפרד משגרת היום של בעליהם. מהמחקר עולה כי 93 אחוז מבעלי הכלבים ו-77 אחוז מבעלי חתולים באינדיאנה, לקחו את החיות לפחות פעם בשנה לווטרינר.
81 אחוז מבעלי הכלבים ו-67.5 אחוז מבעלי החתולים, בילו שעתיים או יותר שעות מדי יום עם חיות המחמד שלהן, כשרק שני אחוז מבעלי החיות בילו עימן פחות. במהלך ראיונות שערך החוקר עם בעלי החיות, הם אישרו כי בריאות הכלב או החתול היוותה עבורם מקור לדאגה רבה, במיוחד כשהחיות החלו להזדקן.
אחרים הודו במהלך הראיונות כי הם השקיעו סכומים כסף ומאמצים גדולים לטובת בריאות החיה, החל מטיפול שגרתי כדוגמת חיסונים ועד לבעיות חמורות יותר כמו מחלות עור, סכרת וסרטן. בלואין מציין כי תדירות האינטרקציות בין בעלי החיות לחיות עצמן, בנוסף לכמות הפעמים בהן לקחו אותן לוטרינר, הראו כיצד תפשו הבעלים את החיות - כילדים, כחברה או כחיה מועילה נוספת.
לאחר ניתוח תשובות מכ-1,900 בעלי כלבים וחתולים במדינה, התגלה כי כ-600 אנשים הודו כי רגשותיהם כלפי החיות השתנו לאחר הולדת תינוק במשפחתם. אך עם ישנה ירידה מסויימת במידת הטיפול בחיות כשישנו תינוק או ילד קטן במשפחה, עם התבגרות הילדים ועזיבתם את הבית בגילאים מאוחרים יותר, החוקר מציין כי הקשר בין ההורים לחיה הופך לחזק יותר.