וול סטריט עלתה בהובלת מניות הקמעונאיות
מדד נאסד"ק עלה ב-0.28% ומדד דאו ג'ונס עלה ב-0.09%. ענקית הדשנים פוטאש התחזקה ב-3.6%, יצרנית הציוד החקלאי ג'ון דיר השילה 1.9% אחרי תחזית מתונה ואילו רשת הדיסקאונט טארגט הוסיפה 2.4% למרות צמיחה מאכזבת
המדדים המובילים בוול סטריט סגרו הערב (ד') בעליות קלות לאחר שמניות הקמעונאות הובילו מהפך של מדדי הדאו ג'ונס ו-S&P, שפתחו שניהם בירידות. ענקית הדשנים פוטאש ויצרניות הענף המשיכו לרכז עניין חיובי על רקע כוונת BHP להגיש הצעת רכש עויינת לבעלי המניות של פוטאש.
הדו"חות מיקדו את עיקר תשומת הלב ובפרט קמעונאית הדיסקאונט טארגט, שהציגה צמיחה מאכזבת יחסית לצד יצרנית הציוד החקלאי ג'ון דיר, שסיפקה תחזית מתונה לרבעון הרביעי והשילה 1.9%. בשוק הסחורות, הנפט נחלש והזהב בשיא של שבעה שבועות. בשוק הסולידי, האג"ח הממשלתיות ל-10 שנים הורידו תשואה ב-0.04 נק' בסיס לשיעור של 2.64%.
מדד נאסד"ק עלה ב-0.28% ל-2,215.7 נקודות, מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.09% ל-10,415.54 נקודות, מדד S&P 500 עלה ב-0.15% ל-1,094.16 נקודות.
אמש עלה מדד S&P 500 ב-1.2% וננעל בשער של 1,092 נקודות. מדובר בעלייה החדה מאז ה-2 באוגוסט. הרקע לעליות אתמול היה נתון הייצור התעשייתי שהצביע על עלייה של 1% בחודש יולי, כפול מתחזיות הכלכלנים.
"לפני מספר שבועות כתבנו על הערכות בסקטור הבנקאות ולפיהן מתוך רצון להקל על הבנקים לספק את הנזילות הנחוצה לכלכלות העולם יהיו מספר הקלות משמעותיות בכללי באזל. היום מתברר שלהערכות אלו לא היה בסיס", כך אומרים היום בבית ההשקעות קמליה קפיטל מרקט.
ועדת באזל פרסמה היום תוצאות של מחקר ולפיו הפגיעה בתל"ג של ארה"ב, אירופה ויפן כתוצאה מכללי הבנקאות החדשים של באזל תהיה בשיעור של 0.38% אשר יתפרסו על פני כחמש שנים, זאת לעומת הערכות מצד הבנקים שגרסו כי הפגיעה בתל"ג תעמוד על 3.1% בתקופה דומה. הוועדה ריככה מספר הצעות, אך לא ערכה שינויים מרחיקי לכת בדרישות ההון והנזילות. נזכיר כי UBS מעריך שהבנקים במדינות המפותחות ייאלצו לגייס כ- 375 מיליארד דולר לצורך עמידה בכללים החדשים.
מניות במרכז
האולטימטום שהציבה ממשלת הודו ל-RIM הקנדית, יצרנית הבלקברי, שלפיו עליה להעניק לכוחות הביטחון של המדינה גישה למיילים המוצפנים של לקוחותיה עד סוף החודש או שתשובש יכולתה לפעול בהודו, נושא פרי: הניו יורק טיימס דווח כי שני הצדדים קרובים לפשרה.
המשקיע קארל אייקן רכש 350 מיליון דולר מהאג"ח להמרה של צ'ייספיק אנרג'י וזאת כחלק מהשקעה גדולה יותר שביצע בתחום האנרגיה.
ג'נרל מוטורס שוקלת להציע למשקיעים מניות בכורה במסגרת הנפקתה, כך עולה מדיווח שמסרנו שני גורמים לסוכנות הידיעות בלומברג.
רשת טארגט דיווחה על עלייה של 14.3% ברווח הנקי, על רקע תכנית קיצוץ עליות שפיצתה על הכנסות נמוכות מהתחזיות. רשת הדיסקאונט רשמה רווח נקי של 679 מיליון דולר, שהם 92 סנט למניה, ברבעון שהסתיים ב-31 ביולי, בהשוואה לרווח של 594 מיליון דולר, שהם 79 סנט למניה בתקופה המקבילה אשתקד. ההכנסות טיפסו ב-3.1% ל-15.53 מיליארד דולר. מניית טארגט הוסיפה 2.4%.
מנכ"ל חברת הכרייה הגדולה בעולם, BHP אמר בשיחת ועידה עם אנליסטים כי החברה אותה הוא מנהל מעוניינת לרכוש את פוטאש באופן מלא ולא תיזדקק למכור נכסים לצורך כך. מניית פוטאש התחזקה ב-3.6%.
ישראליות בוול סטריט
"למרות הביצועים החלשים של הרבעון השני של אלביט מערכות, הנהלת החברה מצפה למחצית שניה חזקה אשר תביא את סך ההכנסות השנתיות לרמה השווה לזו של שנה שעברה", כותבים בבית ההשקעות הקנדי RBC. בדו"ח שדניאל מירון, אנליסט בבית ההשקעות RBC הוציא לאחר תוצאות הרבעון הוא מציין כי הוא אכן צופה עליה ברבעונים הקרובים, אך מזכיר כי עליה זאת תהיה על גבה של מחצית ראשונה חלשה ועל כן הוא מוריד מעט את תחזיותיו להכנסות ורווח לרבעונים השלישי והרביעי.
אלביט מערכות מנהלת מגעים ראשוניים לרכישת אירונאוטיקס, יצרנית מל"טים (מטוס ללא טייס) מיבנה. עד כה שמותיהן של החטיבה הביטחונית של ורינט מקבוצת קומברס והתעשייה הצבאית עלו כמועמדות פוטנציאליות לרכישה בידי אלביט, אלא שברשימת המועמדות מצוי שם נוסף - אירונאוטיקס, כך נודע ל"כלכליסט". השיחות התקיימו בין מנכ"ל אלביט מערכות יוסי אקרמן למנכ"ל אירונאוטיקס אבי לאומי.