המדינה: להשעות צבי בר מראשות ועדת הבנייה
בתשובתה העקרונית לבג"ץ על העתירה להשעות את ראש העיר רמת-גן מראשות הוועדה המקומית, בשל החשד שקיבל שוחד תמורת קידום פרויקט נדל"ן, ממליצה המדינה להשעותו אף שטרם הוגש כתב אישום. עם זאת, תשובתה הסופית תימסר בעוד 90 יום. בר: "הכל נעשה במקצועיות ולטובת התושבים"
מכה קשה לראש העיר רמת-גן, ואיתות לנבחרי ציבור החשודים בשחיתות: שר הפנים והממשלה מסרו היום (ה') את תשובתם לבג"ץ על העתירה שהוגשה לפני כחודשיים נגד צבי בר, ובה דרישה להשעותו מתפקידו כיושב ראש הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ומחברותו בוועדת הבנייה המחוזית, לאור החשד שקיבל שוחד מיזמים תמורת קידום פרויקט נדל"ן בעיר. באופן יוצא דופן ממליצה המדינה בתשובתה העקרונית להשעות את בר אף שטרם הוגש נגדו כתב אישום, אך מבקשת לתת את תשובתה הסופית בנושא בעוד 90 יום.
הפרשה שבה חשוד בר סובבת פרויקטים שונים שאושרו בעירייה ושהקלו עם קבלנים. אחד הפרויקטים המרכזיים קשור למגדל סביון טאוור בשדרות התמרים בעיר, שם - על פי החשד - גדל הפרויקט מ-44 יחידות דיור ל-156 ולמעלה מ-30 קומות. במשטרה חושדים שראש העיר קיבל כסף מהיזמים לחשבונות שנפתחו עבורו בחו"ל, ובין השאר נבדקו פרטיהן של חברות קש בפנמה, שלפי החשד היה להן קשר לבר. ראש העיר חשוד בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים והלבנת הון.
בתשובתם לבג"ץ הדגישו הממשלה ושר הפנים כי "ראוי יהיה ככלל להפעיל את הסמכות להשעיית המינוי עוד בטרם הוגש כתב אישום, ובנסיבות אלה ניתן להסתפק בהודעת הפרקליטות לחשוד על כוונתה להגיש כתב אישום בכפוף לשמיעתו". המדינה מבהירה כי "עמדה משפטית זו מבוססת על חשיבות שמירת אמון הציבור ברשויות המינהל הציבורי וביושרתו של המינהל הציבורי".
הדברים נאמרו לאור העובדה שהעבירות החמורות המיוחסות לבר בוצעו לכאורה בזמן שכיהן כיו"ר הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, במסגרתה אושרו תכניות הבנייה שבליבת החקירה הפלילית. עוד נכתב בתשובת המדינה כי "בעבירות חמורות שיש עימן קלון, החלטת הפרקליטות כי יש מקום להגיש כתב אישום בהתאם לשימוע מהווה ככלל ראיה מנהלית מספקת לקיומו של עבר פלילי, המצדיק כבר בשלב זה צעד של ההשעיה".
"מינוי בר לוועדות - אחד הכלים לביצוע העבירות"
לדברי המדינה, "עוצמת הראיה המינהלית אינה מתפוגגת גם אם יוחלט שלא להגיש כתב אישום. שמירת אמון הציבור ברשויות השלטון הינה אינטרס רם מעלה". בתשובה גם ניתנה התייחסות מפורשת לזיקה בין תפקידו של בר לעבירות המיוחסות לו: "העבירות שנחקרו לכאורה בוצעו בקשר למינוי של בר כיו"ר ועדת המשנה לתכנון ובנייה וכחבר הוועדה המחוזית. לכאורה, ועל פני הדברים, המינוי למשרות הציבוריות הללו היה אחד הכלים שבאמצעותם בוצעו לכאורה העבירות".
המדינה ביקשה למסור באופן סופי את תשובתה כתגובה משלימה בתוך 90 יום, לאחר שתגובש החלטה אם להגיש כתב אישום נגד בר או לא. חני אופק, סגנית בכירה לפרקליט המדינה, ציינה בתגובה כי מי שאמור להחליט בנושא ההשעיה הוא בית המשפט לעניינים מינהליים, "וכל החלטה מינהלית שתתקבל בעתיד בנוגע להמשך מינויו של בר תצטרך לתת משקל לקווים המנחים שפורטו לעיל".
בר עצמו טען בתשובתו לבג"ץ, באמצעות עורך דינו נבות תל-צור, כי "כל ההחלטות בתחום התכנון והבנייה התקבלו באופן ענייני ומקצועי, ללא שיקולים זרים, ללא שמץ משוא פנים, אך ורק מראיית טובת העיר ותושביה". בר גם תקף את התקשורת: "יש להצטער שפתיחה בחקירה נגד אנשי ציבור זוכה לסיקור תקשורתי נרחב, תוך חריצת דין מוקדמת והובלת
הציבור להאמין לפרסומים שונים, חלקם מגמתיים ומסולפים. אל לנו ליתן יד לתופעה נפסדת זו".
בתשובתו התייחס בר גם לגידופים הקשים שהטיח בחבר מועצת העיר שהגיש את העתירה, אבי ליליאן, כשבין השאר כינה אותו עכבר: "בר חש נרדף על-ידי ליליאן, ויצא להגן על שמו הטוב ועל כבודה של הוועדה שבראשה הוא עומד. נוכח הפרובוקציות הנמשכות של ליליאן, בר יצא משלוותו ונקט ביטויים קשים ואף בלתי ראויים נגדו, שנאמרו בעידנא דריתחא".
עורך הדין עפר לרינמן, בא כוחו של ליליאן, אמר כי "המצב בו בעל תפקיד ציבורי נחשד בפלילים בקשר לתפקודו אך ממשיך לכהן בתפקיד הוא מצב מקומם שלא ניתן להסכים איתו. אני מקווה שהמדינה תפעל בצורה דומה במקרים של נבחרי ציבור אחרים החשודים בעבירות אחרות, ולא תחכה לעתירות של אזרחים.
ליליאן עצמו אמר ל-ynet כי לא חשב שתשובת המדינה תהיה כה נחרצת: "אני שמח שהמדינה שלחה מסר חריף בכלל, ובפרט לגבי ראש העיר רמת-גן. אם לבר יש מינימום של יושרה, הוא צריך להשעות עצמו לאלתר מהוועדה המקומית".