האמריקנים בצרות: זינוק במשיכות חירום
במקביל להחמרה בהיקף האבטלה, מתפרסמים בארה"ב נתונים, לפיהם 62 אלף עובדים ביצעו משיכות חירום ברבעון השני מקרנות הפנסיה שלהם, לעומת 45 אלף ברבעון המקביל אשתקד
עם החדשות על עלייה בבקשות החדשות לדמי אבטלה בארה"ב מתפרסם סימן מטריד נוסף: מספר שיא של עובדים משכו משיכות חירום מחשבונות הפרישה שלהם במהלך הרבעון השני. בנוסף, מספר העובדים שלוו מהחשבונות הגיע לשיא של 10 שנים, כך לפי דו"ח שפרסמה אתמול (ה') חברת ההשקעות פידליטי. לפי הנתונים שנבדקו על ידי החברה, ברבעון השני 62 אלף עובדים משכו משיכות חירום, לעומת 45 אלף בתקופה המקבילה אשתקד.
המגמה משקפת את הלחץ הפיננסי שעובדים רבים נתונים בו לנוכח הקשיים הכלכליים, אמרה בת' מקיו, סמנכ"לית בפידליטי. האבטלה הגבוהה והקיצוצים שערכו החברות בשעות נוספות או בשעות העבודה הכוללות צמצמו את השכר של רבים מן העובדים, ו"הם מביאים פחות כסף הביתה".
נתון מדהים נוסף הוא ש-45% מהמשתתפים שמשכו משיכת חירום בשנה שעברה משכו שוב השנה, אמרה מקיו.
בכדי לבצע את משיכת חירום, על המשתתפים להוכיח צורך פיננסי מיידי וכבד, לפי תקנות מס הכנסה האמריקני: הוצאות רפואיות מסוימות, עלויות הקשורות לרכישת בית מגורים, הוצאות שכר לימוד והשכלה, תשלומים למניעת פינוי או עיקול מבית המגורים העיקרי, הוצאות קבורה או הלוויה ותיקון נזק לבית המגורים. כל אלה עומדים בהגדרת מס הכנסה ורוב תוכניות הפנסיה בארה"ב מתירות למשוך כסף במצבים אלה.
חשש מרכזי הוא שמשיכות אלה אינן הלוואות, וכתוצאה מכך עשויה להיות השפעה משמעותית על סך החסכונות לפנסיה של המושכים. אם העובד הוא בן פחות מ-59.5 שנה, הוא ישלם קנס של 10% על משיכה מוקדמת בנוסף למסים הרגילים. שכבת הגיל העיקרית של המושכים נעה בין 35 ל-55, שהן שנות שיא בהכנסות. זו גם תקופה שבה צצים אתגרים פיננסיים, אמרה מקיו.
החדשות הטובות הן שהמאזן בחשבון פנסיה ממוצע בסוף הרבעון השני היה 61.8 אלף דולר, עלייה של 15% מהתקופה המקבילה אשתקד, אך ירידה מסוף הרבעון הראשון של 2010.