עקב השטפונות: הודו תשלח סיוע ליריבתה פקיסטן
פקיסטן הסכימה לקבל מהשכנה סיוע בשווי 5 מיליון דולר, בעקבות השטפונות שגבו את חייהם של 1,600 איש והותירו מיליונים בלי קורת גג. "נעשה כל מה שנוכל", הבטיחו בהודו
עוד הוכחה לכך שמשברים מקרבים לבבות. לנוכח השטפונות הקשים שפקדו אותה, הסכימה היום (שבת) פקיסטן לקבל סיוע בשווי חמישה מיליון דולר מיריבתה ושכנתה הודו. רשת BBC דיווחה כי שגריר פקיסטן באו"ם, עבדאללה הארון, אמר שחילוקי הדעות בין איסלאמבאד לניו-דלהי מתגמדים לעומת האסון.
השטפונות בפקיסטן - הדיווחים האחרונים ב-ynet:
- האו"ם גייס רק 70% מיעד התרומות
- באן: האסון הוא "צונאמי בהילוך איטי"
- 4.6 מיליון נותרו ללא קורת גג
- המיליונים בדרך, בינתיים רבים על סיוע
בינתיים, מתברר כי מחוז סינד נפגע באופן הקשה ביותר מהשטפונות, כשיותר משני מיליון בני אדם הושפעו. 150 אלף מתושבי המחוז הדרומי נאלצו בסוף השבוע לעבור לאזורים גבוהים יותר, לאחר שנהר אינדוס עלה על גדותיו, והמים שטפו עשרות יישובים. כ-600 אלף מתושבי המחוז כבר פונו למחנות סיוע. "הכל הלך לאיבוד, לא נותר דבר", אמר אחד התושבים.
מחנה אוהלים שהוקם במחוז סינד בעקבות השטפונות (צילום: AP)
השטפונות החלו בחודש שעבר בצפון-מערב פקיסטן בעקבות גשמי מונסון, ומאז זרמו דרומה ושטפו איתם אלפי עיירות וכפרים במחוזות פונג'אב וסינד. חמישית מהשטח של פקיסטן נמצאת כעת מתחת למים, ובסך הכל 20 מיליון בני אדם הושפעו מהשטפונות, שגבו את חייהם של כ-1,600 בני אדם. ארבעה מיליון נותרו ללא קורת גג. מומחים הזהירו מפני גל שני של מקרי מוות כתוצאה ממחלות, אם הניצולים לא יקבלו גישה למי שתייה נקיים.
הודו: זו רק ההתחלה
האו"ם גייס עד כה כ-70 אחוז מהסכום שביקש לתרום עבור מאמצי הסיוע - 460 מיליון דולר. השגריר הפקיסטני באו"ם אמר כי הצעות הסיוע שקיבל בעקבות פגישה במועצת הביטחון של האו"ם הן "מעודדות" ומהוות "התחלה טובה", אך ציין כי פקיסטן תזדקק לסיוע במשך שנים.
השטפונות בפקיסטן. 1,600 נהרגו (צילום: AFP)
שגריר הודו באו"ם, הרדיפ סינג פורי, אמר כי התרומה שהציעה ארצו היא ראשונית - וכי היא תסכים
לסייע עוד אם יהיה צורך בכך. "אנחנו מוכנים לעשות כל מה שביכולתנו כדי לסייע לפקיסטן בהתמודדות עם השלכות השטפונות", הבהיר.
ההצעה ההודית הגיעה יומיים אחרי שראש הממשלה מנמוהן סינג שוחח עם מקבילו הפקיסטני, יוסוף רזה גילאני. היחסים בין הודו ופקיסטן השתפרו בהדרגה ובאיטיות מאז מתקפת הטרור במומבאי בשלהי 2008, אשר דירדרה את היחסים לשפל חדש.