שתף קטע נבחר

מאורע נדיר בערב הסעודית: הפגנה נגד האבטלה

מאות בוגרי אוניברסיטאות מובטלים הפגינו בסוף השבוע בדרישה שהמדינה תמצא להם פתרונות תעסוקתיים, בעיקר בתחום ההוראה. אחוזי האבטלה בממלכה בת ה-27 מיליון תושבים עמדו בשנה שעברה על 10.5%

התקשורת הסעודית מדווחת היום (א') שכ-200 בוגרי אוניברסיטאות מובטלים אירגנו בסוף השבוע הפגנה נדירה בבירת המדינה, ריאד, בדרישה שמדינת המפרץ הערבית תאפשר להם למצוא מקומות עבודה.

 

 

ערב הסעודית, יצואנית הנפט הגדולה בעולם, נשלטת על ידי מונרכיה שאין לה פרלמנט נבחר ולרוב היא לא סובלת ממחזות של ציבור המביע חוסר שביעות רצון מתפקוד המדינה.

 

על פי נתונים רשמיים, אחוזי האבטלה בממלכה עמדו בשנה שעברה על 10.5%, ויצירת מקומות עבודה עבור האוכלוסייה האזרחית המקומית שגדלה בקצב מהיר, היא אחד האתגרים העיקריים שעומדים בפני המנהיגות המזדקנת של המדינה.

 

העיתונים הסעודים הציגו תמונות של בוגרי האוניברסיטאות הציבוריות מתאספים ביום שבת לפני משרד החינוך בדרישה לספק להם מקומות עבודה כמורים לשפה הערבית. "מספיק עם אי הצדק", נרשם על אחד השלטים שהחזיקו המפגינים לפני בניין משרד החינוך.

 

עם אוכלוסיה של 27.1 מיליון איש, ערב הסעודית מציעה לאזרחיה הטבות סוציאליות וקצבאות, אבל אלה נמוכות מההטבות שניתנות על ידי יצרניות נפט אחרות במפרץ, כגון כווית וקטאר, שלהן פחות אזרחים.

 

סעודים רבים נאלצים לעבוד כנהגי מוניות, שומרים בחברות אבטחה פרטיות ועבודות אחרות בעלות שכר נמוך כדי להצליח ולשרוד כלכלית. הממלכה לא מפרסמת נתוני אבטלה באופן קבוע מאחר וזהו נושא רגיש עבור השלטונות, מכיוון שהוא מדגיש את הבקיעים החברתיים בחלוקת העושר באחת מהמדינות העשירות ביותר בעולם.

 

נייאף אל-תמימי, דובר מטעם המפגינים, אמר לאחד העיתונים שהם (המפגינים) סיימו את לימודיהם באוניברסיטה, אבל לא הצליחו למצוא עבודה. "הופתעתי מהמחסור במשרות למרות הצורך במורים, אבל משרד החינוך לא התעניין בזה", הוא אמר לעיתון.

 

בהודעה שנמסרה לעיתונים נטען על ידי משרד החינוך שהוא אינו אחראי על העסקת המורים, אלא שהוא רק מגדיר את הדרישה למורים על פי משרות המוקצות עבורו. דובר המשרד עצמו לא היה זמין לתגובה.

 

מלכה של ערב הסעודית, עבדאללה, ניסה ליישם רפורמה כללית במערכות החינוך והמשפט הארכאיות מאז שנכנס לתפקידו בשנת 2005, אבל האליטה הדתית ששולטת במערכת הבירוקרטית עצרה את הרפורמות הללו. גורמים רשמיים שתומכים בעבדאללה חוששים שללא תעסוקה צעירים רבים יפנו בעתיד לדרכים קיצוניות. רוב המחבלים שביצעו את התקפות ה-11 בספטמבר היו סעודים ואל קעידה יצאה לקמפיין נגד המדינה הסעודית כבר בשנת 2003, כשהאשימה את המשפחה המלכותית בשחיתות ובשיתוף פעולה עם ארה"ב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ערב הסעודית. המפגינים דורשים צדק
צילום: AP
מומלצים