דמי הקישוריות: פרטנר דורשים מסמכי השימוע
חברת הסלולר טוענת כי בניגוד לחוק חופש המידע, משרד התקשורת לא העביר לידה את עבודת NERA שאמורה היתה לשמש לקביעת דמי הקישוריות
פרטנר הגישה אתמול (ב') עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי בירושלים, המשמש גם כערכאה לעניינים מנהליים בדומה לבג"ץ, ובה היא מבקשת מבית המשפט לכפות על משרד התקשורת לחשוף את עבודתה של חברת הייעוץ NERA ומסמכים רלוונטיים אחרים המשמשים את המשרד לקביעת דמי הקישוריות.
שר התקשורת כחלון אמור לפרסם את התעריף הסופי בימים הבאים, לאחר שבשבועות האחרונים התבקשה חברת NERA לבחון את טענות חברות הסלולר לגבי המלצתה הקודמת, שהסתכמה בהפחתה מיידית של דמי הקישוריות לתעריף של 4.14 אגורות כבר בתקופה הקרובה.
בימים האחרונים עוסק אגף הכלכלה במשרד התקשורת בעיבוד המלצות NERA העדכניות, ובמשרד עצמו מתקיימים גם דיונים לגבי השלכת המלצות אלו על חברות הסלולר, האפשרות להעצים את התחרות בתחום הסלולר, והיבטים נוספים הקשורים לשוק התקשורת בכללותו. ככל הנראה יעמוד תעריף הקישוריות הסופי על סכום גבוה יותר מזה שנקבע בחודש מאי, אך ההחלטה הסופית, בניגוד לפרסומים בימים האחרונים, טרם התקבלה.
אי שקיפות?
פנייתה של פרטנר לבית המשפט בענין תהליך השימוע אינה תחליף לפעילות שיבצעו חברות הסלולר בהיבט המשפטי לאחר קביעת דמי הקישוריות. באם התעריף יהיה נמוך מ-10 אגורות, צפויות החברות לעתור לבג"ץ ולהציג טענות המתייחסות לעצם זכותו של משרד התקשורת לקבוע תעריף בתחום זה, בחינת השיקולים לקביעת התעריף והשפעתו עליהן, ונושאים נוספים הקשורים לסמכות המשרד לבצע שינוי בשוק.
הפניה של פרטנר לבית המשפט כיום עוסקת רק בטענה לגבי אי שקיפותו לכאורה של הליך השימוע שיוביל להחלטת השר. יצויין כי בעת פרסום תעריף דמי הקישוריות המקורי בחודש מאי השנה בידי שר התקשורת, פרסם משרד התקשורת את עבודתה של NERA ומסמך נוסף שנכתב בידי הסמנכ"ל הבכיר לכלכלה במשרד, אסף כהן, ובו ניתוח שנגזר מהמלצות NERA לגבי השפעת המהלך על חברות הסלולר.
עם זאת, עקב טעות של המשרד נחשף באתר משרד התקשורת העותק הלא מצונזר של עבודת NERA, שהכיל נתונים מספריים של כל חברות הסלולר. לאחר מספר ימים, בעקבות פניות חברות הסלולר למשרד, התגלתה הטעות והעותק שבאתר הוחלף בעותק בו הושחרו נתונים אלו.
באופן דומה, צפויה עבודתה המתוקנת של NERA להתפרסם במקביל לפרסום תעריף הקישוריות החדש. עם זאת, בפרטנר מציינים כי הבקשה הנוכחית לקבלת המסמכים הרלוונטיים אינה מכילה בקשה לעיין בנתונים של חברות הסלולר האחרות, ולפיכך יוכל משרד התקשורת להשמיט מהמסמכים כל נתון שהינו בבחינת סוד מסחרי של החברות.