מצרים: "ישראל כמדינה יהודית - דבר מדאיג"
שר החוץ אבו אל-רייט מתנגד להכרה בישראל כמדינה יהודית: "זה כמו איראן שמכנה את עצמה הרפובליקה האיסלאמית. מה יעשו הערבים אזרחי ישראל? הם יישארו מיעוט, או יגורשו?"
הסכם השלום עם מצרים נחתם כבר לפני יותר מ-30 שנה, אבל הכרה מצרית בישראל כמדינת העם היהודי עדיין אין. שר החוץ המצרי, אחמד אבו אל-רייט, הגיב על דרישתה של ישראל להכיר בה כמדינה יהודית ואמר כי "אם הקהילה הבינלאומית תכנה את ישראל כמדינה יהודית - זו החלטה שתצטרך להתקבל באו"ם".
אבו אל-רייט הישווה זאת להחלטתה של איראן לכנות את עצמה ל"רפובליקה האיסלאמית של איראן": "ישראל מצידה רוצה לכנות את עצמה כמדינה יהודית או עברית. "זה דבר מעורר דאגה".
בראיון שהעניק לרשת "אל-ערביה", הביע שר החוץ המצרי את חששו לגורל מיליון וחצי האזרחים הערבים החיים בארץ, אם ישראל תעביר החלטה באו"ם בה היא תכונה כמדינה יהודית, ושאל: "האם יתנו להם את כל זכויות האזרחות? האם הם יישארו מיעוט, או שמא יגורשו?".
אבו אל-רייט התייחס לסוגיית ההתנחלויות, בעקבות חידוש המשא ומתן הישיר. לדבריו, "הצד הישראלי קיבל החלטה להקפיא את הבניה בהתנחלויות ואני כיניתי את ההחלטה הזאת כמבישה, משום שניתנו היתרים המספיקים לבניה למשך שנתיים או שלוש".
בפסגה בוושינגטון נכח גם הנשיא מובארק, לצד מלך ירדן עבדאללה, ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו והנשיא הפלסטיני אבו מאזן. גם מובארק קרא להמשיך את הקפאת הבנייה בהתנחלויות ואמר כי הבנייה בשטחים "מנוגדת לחוק הבינלאומי". הוא הוסיף כי השלום במזרח התיכון הוא "תקווה שחמקה במשך שני עשורים", והדגיש כי הכישלון בניסיון להשיגו יצר תסכול גדול בקרב תושבי האזור.
Read this article in English