שתף קטע נבחר

 

מכה לברק: היועץ הקפיא הוועדה לחקר המסמך

וינשטיין שוב מתערב בעבודת משרד הביטחון: עצר את זימון העדים לוועדת בריק עד לסיום חקירת המשטרה, "מחשש לשיבוש הליכים". ברק נענה, ובסביבתו מבהירים: הוא זה שביקש את חוות הדעת מהיועץ, אין מחלוקת בינם. גם מבקר המדינה שוקל לבדוק את הפרשה

הוועדה לחקר "מסמך גלנט" טרם קיימה פגישת עבודת ראשונה, וכבר פעילותה הוקפאה. אחרי שאתמול זכה לגיבוי על כך שהציב לשר הביטחון גבולות, כשהמליץ לממשלה להחליט שהיא - ולא השר - תחליט על הארכת כהונת הרמטכ"ל, היכה היום (ב') היועץ המשפטי לממשלה שוב באהוד ברק, כשדרש ממנו לעצור את עבודת ועדת בריק, שרק אתמול הוצגו חבריה.

 

ברק נענה לבקשה. בלשכתו ביקשו להדגיש כי הוא זה שפנה ליועץ עוד בטרם קבלת החלטה בדבר הקמת הוועדה, כדי לקבל את חוות דעתו בנושא. עם הקמת הוועדה, ביקש וינשטיין שבשלב זה, ועד השלמת חקירת המשטרה, לא יזומנו עדים לוועדה. עם זאת, מדגישים בלשכת שר הביטחון, אין מניעה שהוועדה תתכנס לצרכי קביעת נהלים ודיונים פנימיים. במשרד הביטחון מעריכים כי מדובר בעיכוב לזמן קצר.

 

שר הביטחון, מבהירים בלשכה, נעתר לבקשה הלגיטימית. "אין שום מחלוקת עם היועץ המשפטי לממשלה", אומרים בסביבתו של ברק. "הוועדה תתחיל לעבוד כאשר תקבל את האישור המשפטי לכך, והיא תמצה את עבודתה".

 

עוד לפני שהוחלט על הקמת הוועדה, פנה לווינשטיין גם הרמטכ"ל, גבי אשכנזי, וביקש ממנו להמשיך לחקור את הפרשה ולגבש את עמדותיו בנושא. עם הקמת ועדת בריק, נשמעה בסביבתו של הרמטכ"ל נשמעה ביקורת על הקמתה ועל העומד בראשה, האלוף במיל' יצחק בריק, הנחשב מקורב לברק. עם זאת, אשכנזי אינו חושש מהוועדה וישתף עמה פעולה על פי הצורך.

 

"הכלל: לחקירה פלילית עדיפות"

בימים האחרונים פנה עורך דין המייצג את אחד הנחקרים בפרשה ליועץ, וביקש ממנו להפסיק את עבודת הוועדה. הוא נענה במכתב של עוזרו הבכיר של היועץ, עו"ד רז נזרי, שהסביר לו כי ללא קשר לבקשתו, היועץ אכן יורה על הקפאת העבודה, בשל חשש מפני שיבוש החקירה. "הכלל הוא שלחקירה פלילית עדיפות", כתב עו"ד נזרי, "וכל צעד מנהלי צריך להיות כזה שלא ישבש הליכי חקירה", כפי שנכתב בהנחייה קודמת של היועץ המשפטי. לדבריו, זימון עדים מעורבים לוועדה עלול לשבש את ההליכים הפליליים המתנהלים בענין.

 

בשל כך, כתב נזרי, התבקשה הקפאת עבודת הוועדה, עד לקבלת החלטה בהיבטים הפליליים והמשמעתיים הרלבנטיים לעניין, על-ידי הגורמים המוסמכים במשרד היועץ המשפטי ובפרקליטות הצבאית. גם הוא הדגיש כי היועץ סיכם עם שר הביטחון שאין מניעה שהוועדה תקיים התייעצויות פנימיות באשר לסדרי עבודתה, אך היא לא תוכל לבקש חומרים כלשהם או לזמן עדים בשלב זה.

 

עוד כתב נזרי כי "היועץ המשפטי לממשלה קיים השבוע ישיבה שנקבעה מזה זמן, יחד עם פרקליט המדינה, הפצ"ר וגורמי המשטרה המוסמכים, על מנת לבחון השלכות אפשריות, פנים-צבאיות, על קצינים המעורבים בענין, בהתאם לסמכות הפצ"ר בנושאים אלה.

כפי שסוכם, החלטות בענין זה יתקבלו, ככל הנדרש, על-ידי הגורמים המוסמכים בפרקליטות הצבאית לאחר השלמת בחינת חומר הראיות בנושא".

 

בתוך כך, מתברר כי גם מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, ערך אף הוא היום התייעצות בנושא מסמך גלנט, בשיתוף ראש החטיבה לביקורת מערכת הביטחון במשרדו, האלוף בדימוס יעקב "מנדי" אור. בדיון עלו אספקטים שונים הכרוכים במינוי בודק מטעם שר הביטחון - כלומר, ועדת בריק - והאם יש מקום לבדיקות נוספות.

 

המבקר שוקל ברצינות גם הוא לפתוח בבדיקת הפרשה. עם זאת, במשרד המבקר מחכים לראות את סוף החקירה הפלילית, ורק אחריה יחליטו אם לפתוח בבדיקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"נעתר לבקשה לגיטימית". ברק
צילום: אריאל חרמוני
פעם שנייה ביומיים. וינשטיין
צילום: גיל יוחנן
שוקל ברצינות. לינדנשטראוס
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים