נשארו בשעון קיץ: "8 בבוקר זה ה-9 החדש"
רוב אזרחי המדינה, גם אם בלית ברירה, הזיזו הלילה את המחוגים לאחור כששעון החורף נכנס לתוקפו. אך כמה מראשי המאבק לא אמרו נואש - ויש מקומות עבודה שמתעלמים בהפגנתיות. השר לשעבר פורז הגיב להאשמות: "אלי ישי שקרן"
המאבק להארכת תוקפו של שעון הקיץ, נגמר לפחות בשנה הקרובה, בכישלון. אבל גם אחרי שכמעט כולם הזיזו לפנות בוקר (יום א') את המחוגים, כמה מחותמי העצומה שהולידה את הסערה הציבורית החליטו לדבוק בעמדתם - והם מנהלים את שגרתם יומם בניסיון להתעלם עד כמה שניתן מהשעון המעודכן.
עובדיה של ד"ר הדר רון בקרן הון הסיכון שהיא מנהלת לא היו צריכים לכוון הלילה את השעון, ולפחות בכל הקשור למקום עבודתם - נמשך שעון הקיץ באין מפריע. "חשבנו במהלך החג על כך שאם אנו לא יכולים לשנות את רוע הגזירה, כדאי שלפחות נתחיל את יום העבודה שעה אחת מוקדם יותר ונסיים אותו בהתאם", סיפרה ל-ynet.
רון סיפרה כי ההחלטה היטיבה עם רבים מבין העובדים וזכתה לתמיכה גורפת של כולם. "יש אצלנו בחברה הורים לילדים שחוזרים הביתה ולא יכולים לעשות איתם כלום בגלל החושך. כך המצב יישמר. אצלי בחברה כולם בעד והחלטנו להציע גם ל-24 החברות שעובדות תחתנו לעשות זאת, אבל כל חברה תחליט בעצמה".
קרן הון הסיכון שמנהלת רון מתמחה בחברות סטארט-אפ בתחום הרפואה. "אנו עובדים המון מול חו"ל. זה אבסורד שאצלנו שמש וכבר עברו לשעון חורף, כשבניו-יורק המעבר עוד רחוק. עכשיו שמונה הוא התשע החדש", סיכמה באופטימיות.
גם יונה נחמה, גמלאית ירושלמית, החליטה שלא לטרוח להזיז את מחוגי השעון אחורה, בתקווה להמשיך במצב שהיה קיים עד אמש מאוחר ככל שניתן. "בשעון היד ובשעונים בבית לא העברתי. התעוררתי לפי שעון הקיר, וכך אני מקווה להמשיך את היום".
אבל גם נחמה מודה כי לא תוכל לאורך זמן להמשיך בשלה. "יש דברים שאחרים קובעים ואין לי ברירה. את הטלפון בכל זאת כיוונתי לפי שעון החורף, כיוון שאני לומדת היסטוריה וספרדית וגם הולכת לחוג יוגה. לכל אותם מקומות אני אגיע, לצערי הרב, לפי שעון החורף". את האשמה היא מטיחה בפוליטיקאים החרדים: "אפילו הירדנים יותר נורמלים מאתנו. אני לא אנטי דתית ואצום ביום כיפור, אבל באמת שלא מצליחה להבין את ההיגיון. הרי המטרה היא להתענות קצת".
יוזם העצומה: "אנשים התבלבלו קצת"
מי שמסרב בתוקף להישבר הוא שמעון אקהויז, יוזם העצומה שהולידה את הסערה הציבורית. גם לאחר הלילה שבו מאבקו הוכרע, הבהיר כי הוא דבק במילתו ויזיז את המחוגים - רק עם יתר העולם. "אני מתנהל על-פי שעון הקיץ, ובעיקר לא מבין מה קרה היום שכל הסדר השתנה. אנשים התבלבלו קצת", אמר בחיוך.
אקהויז, שחלק מהחברות שבבעלותו ממשיכות גם הן לפעול על-פי שעון הקיץ, ציין כי הותיר בידי עובדיו את ההחלטה האם להתיישר על-פי השעה שביתר המדינה, או לנהוג כמוהו. "יש עובדים עם ילדים שתלויים בבתי ספר ובגנים, אז מי שיכול - נשאר בשעון הקיץ. אני לא היחיד".
גם כיום ממשיך אקהויז לשמור על אופטימיות ומבטיח כי המאבק עדיין לא תם. "אני מקבל הרבה פניות של חברות שהחליטו לעבוד לפי שעון קיץ. זה ילך וייתגבר, אני מעודד מהמצב כי אנשים באמת לא מבינים למה כל זה קורה".
על דבריו של שר הפנים, אלי ישי, שרגע לפני כניסת שעון החורף לתוקפו הפנה את האצבע המאשימה לעבר אחד מקודמיו בתפקיד, אברהם פורז, בחר אקהויז דווקא לברך.
"בעיניי זה נהדר. זה היה רעיון של מרצ ושל שינוי, ועכשיו יש לישי הזדמנות לשנות זאת. אני מקווה שאחרי יום הכיפורים הוא יוציא תקנה שתחזיר את שעון הקיץ, מה שיקרב דתיים וחילוניים".
מי שלא רק שלא בירך על דבריו של ישי, אלא בחר גם לתקוף אותו בחריפות היה פורז בעצמו, שאמר לynet: "הוא שקרן. בתקופה שנקבע קיצור שעון הקיץ היה שר הפנים אופיר פינס, והפשרה היתה בינו ובין חיים אורון שייצגו החילוניים, לבין דוד אזולאי שייצג את החרדים".
פורז ביקש להבהיר כי "במשך כל השנים נאבקתי ששעון הקיץ יימשך עד לסוף אוקטובר. כשר הפנים, הגשתי הצעה להחית את שעון קיץ לאורך כל השנה. הייתה הצדקה לכך שנתיישר עם הזריחה הטבעית".