שתף קטע נבחר
 

הכלכלה בעזה רשמה גידול משמעותי ב-2010

על פי הערכה של קרן המטבע הבינלאומית צמחה הכלכלת העזתית ב-16% בחצי הראשון של השנה. נציג הקרן לעזה והגדה המערבית: "הצמיחה נעשתה מבסיס מאוד נמוך, והיא לא צפויה להימשך ללא הקלות נוספות של ההגבלות"

ההקלות בהגבלות השונות שמטילה ישראל על עזה בתחום המסחר, מאפשרות הכנסת סחורות לרצועה וסייעות לכלכלה שלה לגדול. על פי הערכה של קרן המטבע הבינלאומית צמחה הכלכלת העזתית ב-16% בחצי הראשון של השנה, כך מסר היום דובר של הקרן.

 

נציג הקרן לעזה והגדה המערבית אוסמה כנעאן, ציין כי הצמיחה נעשתה "מבסיס מאוד נמוך", והיא לא צפויה להימשך ללא הקלות נוספות של ההגבלות. בהתייחסו לדו"ח של הקרן שיוצג ב-21 לספטמבר בפגישה בניו יורק של תורמים לרשות הפלסטינית, אמר כנעאן לסוכנויות הידיעות שצמיחה כלכלית אמיתית בשטחי הרשות הפלסטינית נאמדת ב-8% בשנת 2010, זאת לעומת צמיחה של 6.8% בשנה שעברה.

 

הרשות הפלסטינית, לעומת זאת, ששולטת רק בשטחי הגדה מאז ההשתלטות האלימה של החמאס על עזה בשנת 2007, עומדת בפני "בעיות נזילות רציניות מאוד" השנה, הוא אמר, "אלא במידה וסיוע ראוי של תרומות ישולם במהירות".

 

הרשות נתמכת על ידי המערב וקיבלה סיוע בינלאומי בסכומים של מיליארדי דולרים בשנים האחרונות, זהו אחד הגורמים לגידול בכלכלת הגדה, שכנעאן מעריכה ב-9% בחצי הראשון של השנה.

 

כדי לשמר את מדדי הצמיחה, הרשויות הישראליות צריכות להסיר חסמים נוספים, ביניהם תנועת הפלסטינים ברחבי הגדה המערבית ולבטל את ההגבלות על ייבוא לישראל, כמו כן, סיוע כספי חייב להגיע בזמן והרשות חייבת להמשיך בתכנית הרפורמה שלה, אמר כנעאן.

 

על פי הערכות הקרן, אחוזי האבטלה בגדה המערבית צנחו ל-16% בחצי הראשון של השנה, זאת בהשוואה ל-18% בתקופה המקבילה בשנת 2009. בעזה אחוזי האבטלה נותרו ללא שינוי והם עומדים על 37%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים