שתף קטע נבחר
 

הגודל כן חשוב: כמה שווה פר הרבעה?

במכירה פומבית שתיערך בהשתתפות כ-200 בוקרים מרחבי הארץ, המחיר ההתחלתי לפר מגזע סימנטל - שנחשב לאחד הגזעים המובחרים, יעמוד על 12 אלף שקל לפר. במכירה הפומבית בשנה שעברה נקבע מחיר שיא: 25,100 שקל לפר

50 פרי הרבעה מגזע סימנטל יועמדו ביום ג' הבא, למכירה פומבית שתיערך בחוות נווה יער, בהשתתפות כ-200 בוקרים מרחבי הארץ. פרי ההרבעה מגיעים מחוות השקמים, חוות הבקר קשת ברמת הגולן, חוות הבקר בקיבוץ גלעד, חוות הבקר של משק אלטשולר מבנימינה וחוות הבקר של משפחת שניידר בצפון רמת הגולן.

 

 

מרבית הפרים שיוצגו במכירה הפומבית הם בני 15-18 חודשים, שוקלים כ-600 ק"ג, ומוסיפים לעלות כ-2 ק"ג לבמשקל כל יום. במכירה יחולק קטלוג עם ריכוז נתונים לגבי כל פר הרבעה, הכוללים: משק מוצא, נתוני ביצועים אישיים, ביצועי הרבעה של אביהם, ציון אירופאי של הוריהם, היקפי אשכים ואיכות זירמה ועוד.

צילום: ד

 

 

המכירה מנוהלת על ידי אמב"ל (ארגון מגדלי בקר לבשר במרעה) ושה"מ (שירות ההדרכה של משרד החקלאות) ומיועדת לבוקרים בלבד. לדברי חיים דיין, מנכ"ל אמב"ל, המחיר ההתחלתי לפרים נקבע בהתאם למצב שוק הבשר העולמי. המחיר ההתחלתי לפר מגזע סימנטל - שנחשב לאחד הגזעים המובחרים, יעמוד על 12 אלף שקל לפר, ועשוי להגיע ליותר מ-20 אלף שקל.

 

במכירה הפומבית בשנה שעברה נקבע מחיר שיא למכירה: 25,100 שקל לפר הרבעה מגזע סימנטל, זאת לאחר קרב צמוד בין גלעד שרון מחוות השקמים לבין נמרוד שניידר מחוות שניידר. לבסוף נמכר הפר לחוות שניידר. הפר היה עם נתונים מרשימים של היקף אשכים - 42 ס"מ ומשקלו 700 ק"ג.

 

הרבעה בצורה טבעית

דיין מספר כי מקורו של גזע הסימנטל (גרמני נקוד) הוא בשוויץ ודרום גרמניה, והוא בעל מבנה גוף רחב, עצמות חזקות ושריריות טובה. צבע הפרווה נקוד חום-לבן. בעדרים בישראל כיום כ-2,000 ראשי בקר מגזע סימנטל המטופחים בחוות גידול בכל רחבי הארץ. 

 

עוד הוא מפרט, כי ההרבעה מתבצעת באופן טבעי, תוך שמשחררים את הפרים בעדר פרות בשטח. "פר אחד אמור להרביע כ-25 פרות, כך שבעדר של 250 פרות, משחררים כ-10 פרים. הרבעה של פרה אורכת בדרך כלל שלושה ימים".

 

לדבריו, עונת ההרבעה תחל בסוף חודש אוקטובר, ולאחריה ייצאו הפרים לתקופת מנוחה של מספר חודשים, ואז יחזרו לעונת הרבעה נוספת. עוד הוא מציין, כי תוחלת החיים הממוצעת של פרי ההרבעה עומדת על כ-7-8 שנים, ולאחר מכן הם נשלחים לשחיטה. 

 

גודל האשכים חשוב

דיין מסביר שהפרים מגיעים ממשקי טיפוח שונים, ומוצעים במכירה לאחר שהם הוכנסו לתחנת מבחן ל-120 יום במהלכם בדקו כמה משקל הם הוסיפו על בסיס אותם תנאי האבסה. בין הפרים המוצעים למכירה השנה, 28 פרים הגיעו מחוות השקמים. מחר יתבצעו בדיקות פוריות לעגלים, במסגרתם יבדקו את היקף האשכים. "זה חשוב כי זה מחסן הזרע - ככל שהאשכים גדולים יותר - יש סיכוי שהפר יכניס יותר פרות להריון", מסביר דיין.

 

ענף הבקר לבשר בישראל כולל כ-60 אלף פרות ה"מייצרות" 40 אלף עגלים לשיווק. הישראלי הממוצע אוכל כ-18 ק"ג בשר בקר לשנה. זאת, כש-87% מתצרוכת הבשר מקורה בייבוא מחו"ל. ענף גידול העגלים לבשר בארץ מגלגל כ-350 מיליון שקל בשנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאורי רוזן
פרי הרבעה במכירה הפומבית
צילום: מאורי רוזן
צילום: תמר מוצפי
חיים דיין, בוקר
צילום: תמר מוצפי
מומלצים