הרסת חדר במלון בריטי? אתה ב"רשימה השחורה"
פרויקט חדש אמור להושיע את בעלי בתי המלון האומללים מהוונדליסטים בחדרים, מהאורחים הרועשים, מהתיירים שבורחים בלי לשלם ומאלה שמטרידים את פקידות הלילה הבודדות. האם ל"ישראלי המכוער" יש סיבה לחשוש מהביקור הבא בלונדון?
האם בעלי המלונות בבריטניה עתידים להיכנס לעימות חזיתי מול התייר המכוער? לעתים דומה כי תופעת הוונדליזם בבתי המלון הפכה נדושה למדי, למרות כיעורה. בכמה מדינות כבר יצא לתייר הישראלי שם רע במיוחד בהקשרים אלה, ודי להיזכר בפרשיות ההשחתה הגדולות - וגם בסיפורים על הברזים והמגבות שהביאו כמה ישראלים מטורקיה. מיזם בריטי שהושק היום (ד') באופן רשמי מאיים לשים לזה סוף.
יוזמי מאגר הנתונים Guestscan טוענים כי הוא עתיד לחולל מהפכה בתחום התיירות בממלכה המאוחדת. אל המאגר יוכנסו שמותיהם של כל האורחים ה"רעים" בבתי המלון ובבתי ההארחה בבריטניה.
בתור התחלה: להשאיר את המיטה בחדר (אילוסטרציה: רויטרס)
בשיחה עם ynet, הסביר יוזם הרעיון ניל קמפבל, כי מטרת המאגר אינה ליצור רשימה שחורה של "פושעי" תיירות. "אנו מעדיפים לא להשתמש במונח הזה",
אמר. זהו שירות שנועד לאפשר לבעלי העסקים שרשומים אליו לבדוק מראש אם האדם שעתיד להתארח בחדריהם גרם ל'צרות' בעבר".
קמפבל, איש עסקים מבריסטול שבמערב אנגליה, סיפר כי הגה את הרעיון לאותה רשימה לאחר שידידו, בעל בית הארחה קטן, נאלץ להתמודד עם אורחים מהסוג הפחות-קרוא.
לדבריו, ברור לו כי מדי פעם אורחים בבתי מלון נקלעים לעתים ל"תאונות" קטנות, שאינן נגרמות מתוך כוונת זדון (שבירת חפצים, אובדן ציוד אלקטרוני, הכתמת מצעים – א.כ). "כמובן שאין בכוונתו לתעד מקרים שכאלה. במאגר יכללו רק אלה שעברו על אחד מכמה איסורים, בין היתר איומים על צוותי בתי ההארחה, הונאה או גניבה מהחדרים".
נכנסת לרשימה? חכה שנתיים או ארבע שנים
Guestscan החלה להריץ את מאגר המידע לפני כמה ימים. כעת, עם ההשקה הרשמית, אמר קמפבל כי אין כל אפליה בכניסה למועדון המפוקפק. הרשימה יכולה להכיל תיירים זרים לצד אזרחים מקומיים, וגם חתך הגילאים אינו מהווה גורם מפלה. גם מי ששילם ממיטב כספו עבור סוויטה יוקרתית יכול להיחשב כ"מצורע-מלונאי" שיש להישמר מפניו, לצד מי שגירד בקושי כמה מטבעות לחדר עם תקרה מטפטפת.
החברה מעודדת את בעלי העסקים הרשומים לשירותיה ליידע את
האורחים כי הם עלולים להיכלל ברשימה. מי שנכלל ברשימה, זוכה "לבלות" בה כשנתיים עד ארבע שנים, תלוי בחומרת מעשיו, ללא אפשרות לבקשת חנינה או המתקת העונש. רק בתי העסקים הרשומים במאגר המידע יכולים לבדוק אם אורח שעתיד להתארח בחדריהם מופיע בה.
החברה צופה כי כ-10,000 בתי עסק בבריטניה יצטרפו לשירות במהלך השנה הקרובה. לדברי קמפבל, בעתיד יהיה ניתן אף לייצא את המיזם שהקים למדינות אחרות.
ומה דעתכם על הרשימה השחורה? ספרו לנו בטוקבקים.