למשרד התשתיות נמאס: עוצר העברת זכויות קידוח
המשרד הודיע כי הוא עוצר לאלתר כל העברת זכויות קידוח או היתר חיפוש מחברה אחת לשנייה. גורמים בכירים במשרד: המהלך בשל "קרקס תקשורתי ובורסאי" שנוצר בתחום
נגמרה הבוננזה של קידוחי הגז? משרד התשתיות הלאומיות הודיע אמש (ד') שהוא עוצר לאלתר כל העברת זכויות קידוח או היתר חיפוש מחברה אחת לשנייה.
- מניות הנפט והגז משכו את הבורסה לירידות
- הפכנו לנסיכות גז - או שישראל אוהבת חלומות?
- מגלה הגז: "מיליארדרים גוזלים את הציבור"
- לאחר שזינקה ב-288%: ספן רכשה 10% מ"שרית"
לדברי גורמים בכירים במשרד התשתיות המהלך התקיף נעשה בשל פרסומים שונים בתקשורת שהצהירו כאילו חברה פלונית נמצאת במו"מ עם חברה אלמונית להעברת אחוזים מהיתר שניתן לה, מה שהפך לדבריהם ל"קרקס תקשורתי ובורסאי".
במשרד התשתיות מסבירים שכדי להעביר היתר אחד למשנהו יש להגיש בקשה מסודרת לממונה על ענייני הנפט במשרד התשתיות, אולם בשבועות האחרונים נדהמו שם לקרוא כאילו חברות מסוימות כבר הסכימו על העברת אחוזים מהיתר הקידוח זאת מבלי שהוגשה אליהם בקשה אחת בנידון. בקשות שכבר הוגשו ואושרו על ידי המשרד יטופלו בהליך הבחינה הרגיל.
גם הרשות לניירות ערך פועלת בנידון
כפי שנחשף ב"כלכליסט", משרד התשתיות כבר פנה בעבר לרשות ניירות ערך בנושא, בבקשה להגביר את הפיקוח על מחפשי הגז והנפט, זאת לאור פרסומים בתקשורת שעלולים להטעות משקיעים כאילו בעלי היתר קידוח סוחרים באחזקות שבו מבלי שהוגשה בקשה לעשות כך.
לאחרונה אף הוקשחו תנאי הסף לקבלת רישיון קידוח לגז או לנפט והם כוללים ניסיון של 10 שנים בתחום, ניסיון בהרצת מיזם בהיקף של 100 מיליון דולר באם מדובר בקידוח ימי והגשת תכנית מפורטת לפיתוח המאגר.
בימים אלו עומל משרד התשתיות על גיבוש תקנות מחמירות עוד יותר בנושא, זאת במקביל לעבודה של הרשות לניירות ערך שתנסה לקבוע כללי דיווח עבור החברות שפועלות בתחום.
ממשרד התשתיות נמסר בתגובה שהמשרד "מודיע כי הוא שוקל את המדיניות לעניין התנאים והמקרים בהם יאושרו העברות זכויות לפי חוק הנפט, בין במישרין ובין בעקיפין. יובהר כי הזכויות על פי חוק הנפט הינן אישיות וכי עד לפרסום המדיניות לא תאושרנה עסקאות אלא במקרים חריגים".