קלון להנגבי? "חייבים להתחשב במכתב רה"מ"
היום יוצגו הטיעונים לעונשו של השר לשעבר, שהורשע בעדות שקר. בפרקליטות צפויים לדרוש קלון, אף שהיועמ"ש סבור כי "המקרה מורכב". גורם משפטי: "מכתבי הבכירים הם ראיות, על השופטים להתחשב בהם". בראש עדי האופי: אברהם בורג
האם התחנונים והמכתבים יעזרו? הבוקר (יום ה') יידרש בית משפט השלום בירושלים לשאלה אם לקבל את הדרישה הצפויה של פרקליטות המחוז ולהטיל קלון על ח"כ צחי הנגבי, שהורשע במתן עדות שקר. בשבוע האחרון פנו לבית המשפט ראש הממשלה, שר הביטחון ועוד שורה של אישי ציבור ורוח, בבקשה להימנע מהטלת קלון על השר לשעבר.
בבית משפט ייערך היום דיון בטיעונים לעונשו של הנגבי. ההערכות הן שהפרקליטות תבקש להטיל עליו עונש מאסר, אך לא תתנגד לכך שהמאסר ירוצה בתנאי עבודות שירות. גורם משפטי בכיר העריך בשיחה עם ynet כי השופטים לא יוכלו להתעלם משורת הבכירים שדרשו להקל עם השר לשעבר.
לפני כחודשיים הרשיע בית המשפט את הנגבי בעבירה של מתן עדות שקר ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית בקשר למינויים פוליטיים שערך כאשר כיהן כשר לאיכות הסביבה לפני מספר שנים. עם זאת, הוא זוכה מסעיפי האישום העיקריים בפרשה - מרמה, הפרת אמונים ושוחד בחירות.
אם יוטל על הנגבי קלון לצד עונש מאסר או עונש של עבודות שירות שאורכו יותר משלושה חודשים, הוא ייאלץ להתפטר מהכנסת ולא יוכל לכהן כח"כ או שר במשך שבע שנים. אם יוטל עליו קלון, אך לא ייגזר עליו עונש מאסר או עבודת שירות מעל שלושה חודשים, הוא עדיין יצטרך להתפטר מהכנסת - אולם יוכל להתמודד בבחירות הבאות.
"משקל רב לפנייתו האישית לשופטים"
מאז הכרעת הדין בפרשה, דנו בכירי הפרקליטות, בשיתוף עם היועץ המשפטי לממשלה, בשאלה אם לבקש מבית המשפט להטיל על הנגבי קלון, והאם לדרוש עונש מאסר ממושך. פרקליט המדינה, משה לדור, ופרקליט מחוז ירושלים, אלי אברבנל, היו מאוחדים בדעותיהם כי הפרקליטות חייבת לבקש קלון, משום שהרשעה של איש ציבור בעבירה שכזו, שדינה עד שבע שנות מאסר, מחייבת הטלת קלון.
לעומת זאת, היועץ המשפטי לממשל, יהודה וינשטיין, סבור ש"המקרה מורכב יותר", ולדעתו צריך לזכור שסעיף עדות השקר היה משני לעבירות העיקריות בתיק המינויים הפוליטיים, שמהן כאמור זוכה הנגבי. וינשטיין אף סבור כי גם משך הזמן הארוך של התנהלות המשפט הנגבי הוא גורם שיש לקחת בחשבון.
"המכתבים אותם צירף הנגבי הינם חלק מהראיות לעניין העונש, והשופטים יהיו חייבים להתחשב בכך", אמר ל-ynet גורם משפטי בכיר, "במיוחד כשמדובר בראש ממשלה, שר ביטחון וראש המוסד". לדבריו, מכתבים מעין אלו הם דבר מקובל בשלב הטיעונים לעונש, אם כי לא מאישים כה בכירים - אך מצד שני, גם הרשעת שר בפלילים אינה אירוע נפוץ.
לבית המשפט צפויים להגיע מספר עדי אופי להעיד לטובת הנגבי, ובראשם יו"ר הכנסת לשעבר אברהם בורג. בורג אישר ל-ynet כי יגיע לבית המשפט, אולם אמר שאת דבריו יגיד בבית המשפט בפני השופטים.
מקורבי הנגבי אמרו ל-ynet כי הוא שרוי במתח רב לקראת הדיון וההכרעה שצפויה להכריע את גורלו הפוליטי. "צחי עובד על דברי הסיכום שאותם יאמר בפני בית המשפט", אומרים המקורבים. "הוא מייחס לפנייתו האישית לשופטים משקל רב". את הנגבי מיצגים עו"ד יעקב וינרוט, עו"ד עודד גזית ועו"ד גרשון גונטובניק.