חדש בבתי הכנסת: עלון ההומואים הדתיים
העלון החדש, "בריש גלי" יופץ בקהילות אורתודוכסיות (שיבקשו אותו) ויעסוק במצוקת ההומואים שומרי המצוות. המו"לים מארגון "חברותא": "מקווים שהחברה הדתית לא תדחה אותו"
ההומואים הדתיים ממשיכים במאבקם להכרה מצד הציונית-דתית ורבניה, וכעת מבקשים לחדור לתודעה באמצעות הטרנד הכי חם במגזר: החל מהשבת הקרובה, יום כיפור, יפיץ ארגון "חברותא" בבתי הכנסת עלון תורני - "בריש גלי" שמו - שיעסוק בהומוסקסואליות ובמצוקתם של שומרי מצוות הנקרעים בין נטייתם המינית לאמונתם הדתית.
תחת הסלוגן "עלון מחוץ לארון" יעסוק הגיליון הראשון, בין היתר, בתהליך ההיסטורי שעובר על הקהילה הדתית הגאה, והמאמר "ה' הוא האלוקים" ידון במה שמכנים העורכים "המפגש המאתגר בין השפה ההלכתית לאורח החיים הלהט"בי וסיבת ההתעקשות על היצמדות להלכה האורתודוכסית". גם טור אורח רבני יהיה, מאת הרב היחיד שהסכים לשגר למערכת דברי ברכה – אביה הכהן מישיבת תקוע.
העלון החדש
בארגון חברותא אומרים כי כוונתם הייתה להוציא לאור עלון חד-פעמי, אולם בעקבות התעניינות הולכת וגוברת ותגובות חיוביות שקיבלו הוחלט להוציא גיליון חדש בכל אחד ממועדי ישראל. עוד הדגישו כי "בריש גלי" לא יישלח לכל בית כנסת, כעלונים אחרים, אלא רק לקהילות אורתודוכסיות שיבקשו לקבל אותו, וכמה כאלה כבר עשו זאת.
"בסופו של דבר אנחנו אנשי המילה הכתובה, וגם היא צריכה לצאת מהארון ולצעוד בגאווה, כקול שופר", מסבירים יוזמי המהלך את ההחלטה להוציא עלון בית כנסת הומו-לסבי, "אנו מקווים שהחברה הדתית לא תדחה אותו אלא תדע דווקא לנצל את האפשרות לקחת הביתה עלון דברי תורה ולקרוא בנחת על עולם ההומואים הדתיים, שאולי מרתיע, אך בוודאי מסקרן רבים".
ולמה דווקא ביום כיפור? בחברותא אומרים כי העיתוי היה מקרי, אך לאחר שכך יצא, הותאם התוכן גם לענייניו של היום הקדוש. "המאמרים מתייחסים לסליחה ולכפרה, וגם להזכרת איסור משכב זכר בתפילת מנחה של הצום".
"ידוע שעל מצוות בין אדם למקום - עיצומו של יום מכפר, אבל במצוות שבן אדם לחברו - רק אם ביקש מחילה. ההומופוביה בחברה הדתית היא פגיעה אישית קשה בלהט"בים. ההתייחסות אליהם כאל 'חולים', 'סוטים' או 'בעלי בחירה' היא ההפך הגמור של מצוות 'ואהבת לרעך כמוך', ועל חטאים אלו אין יום הכיפורים מכפר".
המו"לים הביעו תקווה כי הוצאת העלון תסייע במיגור ההומופוביה ובחיזוק ההבנה שהומואים ולסביות הם ככל האדם. "יש להם אותם אמונות ושאיפות, גם הם נעשים רעבים מייד אחרי הסעודה המפסקת וגם הם מתרגשים משירת 'ובכן מה נהדר היה כהן גדול'".
"לצעוד בגאווה, כקול השופר"
צילום: יואב פרידמן
מומלצים