שתף קטע נבחר

ברייקינג ניוז

תקנות חדשות של הקונגרס האמריקאי מתירות לפרוץ תוכנות והגנות דיגיטליות למיניהן. יופי, אפילו פיראט כבר לא נותנים לך להיות

עידן האינטרנט חולל מהפכה במערכות היחסים בין יוצרים, מפיצים וצרכנים של תוכן, ואחת השאלות הגדולות שעל הפרק נוגעת לבעלות: האם ברגע שקנית תוכנה, סרט, דיסק או טלפון משוכלל אתה יכול לעשות איתם מה שתרצה - או שאתה חייב לעמוד בתכתיבים הנוקשים שקבעו היוצרים והמפיצים?

 

התאגידים מצידם נלחמים בכל דרך בתופעת הפיראטיות. הם מחביאים את הקבצים מאחורי חומות של הגנות דיגיטליות, סוגרים טלפונים חכמים לשימוש רק ברשת אחת, ומוכרים לכם אפליקציות רק בחנות שלהם. כדי לוודא שלא תשתמשו בתוכנה או במשחק לא מקוריים הם מכריחים אתכם לבצע רישום ברשת, והכי חמור - מנסים להיכנס לכם הביתה ולהגיד לכם מה לעשות עם

 המוצר שקניתם. פעם, לדוגמה, יכולתם לקנות ספר ולהעביר אותו לחבר אחרי שסיימתם לקרוא. היום אתם קונים נניח קובץ דיגיטלי מוצפן של הספר, קוראים אותו על קינדל ורוצים להשאיל לחבר שיש לו מכשיר אחר. לא להפיץ פיראטית, לא למכור להמונים. פשוט להשאיל. רק תנסו, ומנכ"ל אמאזון ג'ף בזוס יקפוץ ויגיד לכם שאתם עוברים על החוק.

 

כדי לנהל טוב יותר את היחסים החדשים בין התאגיד ללקוח יצא לאחרונה קול קטן מהמדור שעוסק בזכויות היוצרים בספריית הקונגרס האמריקאי, ועשה רעש גדול. המדור תיקן תקנות חדשות ב־Digital Millennium Copyright Act - אותו חוק שעבר בקונגרס בסוף 1998 וניסה להסדיר את זכויות היוצרים באינטרנט. אם לשפוט לפי התקנות החדשות, המאזן מתחיל לנטות לכיוון הצרכן הקטן. שימו לב, הנה כמה דברים שמותר לכם לעשות:

 

1. לפרוץ הגנות של די.וי.די למטרות שימוש "הוגן וקצר למחקר או לביקורת".

2. להשתמש בתוכנות שיאפשרו לכם להריץ על הטלפון שרכשתם תוכנות אחרות. בתרגום לעברית: מותר לפרוץ את האייפון.

3. להשתמש בתוכנות שמאפשרות קריאה בקול רם לכבדי ראייה, גם אם לקורא האלקטרוני (או לספר אלקטרוני ספציפי) יש מנגנונים שמונעים פעולה כזאת.

4. להיעזר בתוכנות כדי להשתמש בטלפון שלכם, גם ברשת אחרת מזאת שהוא נעול עליה. בתרגום לעברית: שוב מותר לפרוץ את האייפון.

 

ההשלכות המלאות של התקנות האלה יתבררו רק בעוד שנים, אבל הקול שיצא מספריית הקונגרס ברור לחלוטין: אתם הבעלים של המוצר שרכשתם, בין אם הוא מגיע באריזה מהודרת או שמדובר בקובץ בלבד. כל עוד השימוש שלכם בו סביר והגיוני ולא נועד למטרות שליליות, אתם לא עוברים על שום חוק. אז כן, במערכה הזאת מסתמן ניצחון לחבר'ה הטובים. אפילו שלפעמים הם פיראטים.


שנייה, יש לי ממתינה וחררה

סלולרי שיודע לגלח: איך לא חשבו על קודם? סתם, למה לעזאזל חשבו על זה עכשיו?

דור ישראל

 

לא חסרים גאדג'טים סיניים שהם שילובים מופרכים של שני מוצרים באחד. ואם אנחנו עוד יכולים להבין נגן MP3 שמשולב עם פנס ולייזר, או מחזיק מפתחות עם מטען סוללות סולורי, הפעם נראה שמישהו הלך צעד אחד רחוק מדי. תקראו לנו קטני אמונה, אבל איכשהו קשה לדמיין קמפיין תחת סיסמה כמו "נוקיה. שייבינג פיפל".


 

כן, סלולרי שמגלח. במבט ראשון הוא נראה כמו טלפון סטנדרטי; נכון שלפנינו חיקוי סיני לסוני אריקסון, וכדאי לקחת את הצהרות היצרן בעירבון מוגבל, אבל רשימת היכולות שלו בהחלט מרשימה: מסך מגע בגודל 2.6 אינץ', תמיכה בשני כרטיסי SIM בו זמנית, קישוריות בלוטות', רדיו FM ומצלמה. והכי להיט: מאחורי מכסה בתחתית המכשיר נחבאת מכונת גילוח של פיליפס.

 

פייר, התאכזבנו לגלות שדווקא במכונה התקמצנו על מידע הנוגע לפיצ'רים. כרוכשים פוטנציאליים היינו שמחים לדעת למשל אם ניתן לשוחח ולהתגלח גם יחד, או מי שומע עם כל הזיפים שם בפנים. אבל הפרט היחיד שהצלחנו להבין הוא שלאריזת המכשיר, מלבד מטען ואוזניות, מצורפת גם מברשת לניקוי.

 

  • Cell Phone with Shaver. המחיר: 84.5 דולר. להשיג ב־Dealextreme.com , כולל משלוח למזרח התיכון 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים