ישראל ביתנו נגד קלינטון: מפלג את עם ישראל
"הוא לא מכיר את התרומה הגדולה של העולים מרוסיה לישראל", אמרו בישראל ביתנו בתגובה לדבריו של נשיא ארה"ב לשעבר על העולים שמהווים "מכשול לשלום". ח"כ אלקין דווקא גאה: "הפכנו לנושאי הדגל של הציונות". שרנסקי: זה לא האיש שאני מכיר
ביל קלינטון הציג את הניתוח המעמיק שלו לחברה הישראלית בהקשר לתהליך המדיני, ועורר את זעמם של נציגי העלייה הרוסית. מפלגת ישראל ביתנו פרסמה בצהריים (יום ו') גינוי לדבריו של נשיא ארצות הברית לשעבר, שטען שהעולים מהמדינות הסובייטיות הם מכשול לשלום.
"מעבר להתערבות בענייניה הפנימיים של מדינה אחרת, וההכללות הגסות שעשה, דבריו של קלינטון מעידים כי הוא איננו מכיר את התרומה הגדולה של העלייה
מרוסיה וחבר העמים למדינת ישראל. תרומה המתבטאת בכל תחומי החיים - ביטחון, כלכלה, מדע, תרבות וספורט", נמסר ממפלגתו של שר החוץ אביגדור ליברמן.
"עם ישראל הוא עם אחד והעולים מרוסיה, כמו גם שאר אזרחי ישראל, רוצים וכמהים לשלום אמת שיהיה מבוסס על הכרה בזכותה של ישראל להתקיים כמדינת הלאום של העם היהודי". בישראל ביתנו ביקשו להזכיר ש"לצערנו, כנראה שקלינטון שכח שמי שסרב להצעתו מרחיקת הלכת שדרשה ויתורים בלתי נסבלים מצד ישראל, היה דווקא יו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת".
קלינטון שוחח עם בלוגרים במסגרת ועידה שארגן בניו יורק, ובאתר "פוריין פוליסי" נטען שהוא הביע חשש שהעובדה שבצה"ל משרתים עולים רבים מרוסיה ומתנחלים, תקשה על הצבא להתעמת עם מתנחלים במקרה הצורך. "יותר ויותר חיילים בצה"ל הם ילדים של רוסים ומתנחלים, שהם האנשים שהכי מתנגדים לחלוקת הארץ. זה משקף בעיה רצינית", אמר קלינטון, "זוהי ישראל אחרת. 16 אחוז מהישראלים מדברים רוסית".
הנשיא לשעבר ציין כי העולים מרוסיה הם הקבוצה הישראלית שהכי פחות מעוניינת בהסכם שלום עם הפלסטינים. "הם רק הגיעו לשם, זו המדינה שלהם, הם התחייבו לעתיד שלהם שם", הסביר, "הם לא יכולים לדמיין כל טענה היסטורית או אחרת שתצדיק את חלוקתה".
גם שרת הקליטה, סופה לנדבר מישראל ביתנו, התייחסה להתבטאות הנשיא לשעבר. "כל ניסיון של גורם מבחוץ באשר הוא לפלג את עם ישראל הינו נסיון פסול", אמרה. "העלייה הזו תרמה להתפתחותה של מדינתנו בכל תחום, החל ממדע, תרבות וספורט, וכלה בכלכלה ובביטחון. השנה כל המדינה חוגגת את שנת ה-20 לעלייה הזו ומצדיעה לה. בכך בא לידי הביטוי העובדה שעם ישראל הוא עם אחד. חבל שגורמים מסוימים מבחוץ טרם הפנימו את העובדה הזאת".
"העולים תרמו שחזון התעתועים שלו לא יתממש"
לעומתם, יו"ר הקואליציה, חבר הכנסת זאב אלקין מהליכוד, אמר שהוא "חש גאווה גדולה על דבריו של ביל קלינטון". אלקין, שעלה גם הוא מרוסיה, אמר ל-ynet: "אני גאה בהבחנות של הנשיא לשעבר קלינטון. הוא הבחין נכון בעובדה שדוברי הרוסית והמתנחלים הפכו בשנים האחרונות לנושאי הדגל של הציונות במדינת ישראל. אנו רואים את זה באחוזים של מסיימי קורס הקצינים בצה"ל ולצערי, גם במודעות האבל של מלחמת לבנון השנייה. אנו רואים זאת גם במאבק על זכותנו להתיישב בארץ ישראל."
אלקין גם האשים את קלינטון שהלחץ שלו על ישראל גרם לנפגעים רבים. "אותו סוג של ויתורים שלוחץ
עליו ביל קלינטון מאז תקופת כהונתו כנשיא והלחצים נמשכים גם היום, על-ידי רעייתו, מזכירת המדינה הילרי קלינטון, לא הביאו יותר שלום וביטחון לישראל. ב-20 השנים האחרונות לחץ זה גבה מאיתנו אלפי הרוגים. ניתן רק לשער מה היה קורה אם מדינת ישראל היתה מתיישרת על פי חזון קלינטון. הנסיגה לגבולות 1967 הייתה הופכת את כל המדינה, או לפחות את האזור של בין גדרה לחדרה, לשדרות אחת גדולה. צודק הנשיא לשעבר קלינטון שציבור המתנחלים וציבור דוברי הרוסית תרמו לכך שחזון תעתועים זה לא התממש. על כך גאוותי".
שרנסקי: בכלל לא הייתי בקמפ דיוויד
קלינטון סיפר לבלוגרים על שיחה שניהל עם נתן שרנסקי, שהיה לדבריו השר היחיד שהתנגד להצעה להסכם שלום בקמפ דיוויד בשנת 2000. "אני לא יכול לתמוך בזה", אמר אז שרנסקי לקלינטון לטענתו, "אני רוסי. הגעתי מאחת המדינות הגדולות בעולם לאחת מהקטנות ביותר. אתה רוצה שאני אחלק אותה לשתיים. לא תודה".
בסביבתו של שרנסקי הגיבו בפליאה והתקשו להאמין לדבריו של קלינטון. יו"ר הסוכנות היהודית עצמו אמר: "לא הייתי בקמפ דיוויד, יתכן שקלינטון התבלבל עם שיחתנו המשותפות שלוש שנים קודם לכן, ששם הבעתי ספק רב בעניין טבעו הדיקטטורי של משטר הרשות הפלסטינית".
שרנסקי ציין כי "אם הדיווחים על דבריו מדויקים, אז מאכזב במיוחד השימוש כלאחר יד על ידי נשיא בסטריאוטיפים לא ראויים לגבי ישראלים ודעותיהם הפוליטיות. חשוב לציין שדברים אלו אינם משקפים את אותו האיש שאני מכיר ושתמיד היה מקשיב, רגיש, מחושב ומכבד".