שתף קטע נבחר
 

חשיפה: כך לוכדים קופים לניסויים במעבדות

האיגוד הבריטי נגד ניסויים בבעלי חיים חושף סרטונים המתעדים לכידת גורי מקוק ארוך-הזנב באי מאוריציוס. הקופים וצאצאיהם מועברים דרך אירופה, ארה"ב וגם ישראל למעבדות לצורך ניסויים רפואיים. דו"ח: הקופים מופרדים מאמותיהם באלימות; הממשל המקומי רואה בקופים מזיקים מתעלם מהאמנה המגנה עליהם

ציידים אלימים, ממשל מקומי חסר מצפון וענף מסחרי שמגלגל מיליונים מאפשרים את המשך לכידתם האכזרית של קופי מקוק באי מאוריציוס, כדי לייצאם למעבדות לצורך ניסויים רפואיים.
 
חקירה סמויה שביצע האיגוד הבריטי נגד ניסויים בבעלי חיים (BUAV) חושפת כיצד לוכדים את הקופים באכזריות, מפרידים אותם מאימותיהן וכולאים אותם בחוות רוויה. דו"ח שפרסם האיגוד, המפרט את ממצאי החקירה, מציין כי הקופים מיוצאים לאיחוד האירופאי - בעיקר לבריטניה, צרפת וספרד, וגם לארה"ב וישראל.  
 
"מדי שנה, אלפי קופים נקרעים ממשפחותיהם ביערות. הם מיוצאים הישר למטרות מחקר, או נכלאים בחוות רבייה כדי להפיק צאצאים שיישלחו אחר כך למעבדות ברחבי העולם - בעיקר באירופה וארה"ב. במעבדות יסבלו הקופים וימותו כתוצאה מהניסויים", טוענים אנשי האיגוד בדו"ח.
 
בדו"ח, שמקיף 30 עמודים, טוענים אנשי האיגוד כי קופי המקוק ארוך-הזנב שנלכדים בטבע סובלים מפציעות קשות לאחר שהציידים נוהגים בהם באלימות. בסרטוני שצולמו במאוריציוס ופורסמו לצד הדו"ח נראה אחד הציידים אוחז בקופים בזנבם, מסובב אותם באוויר ומכניס אותם לכלובים.  
 
 
לדברי אנשי האיגוד, מאוריציוס היא ספקית הקופים השנייה בגודלה של קופי מקוק ארוכי זנב למטרות מחקר. למרות שהקופים מוגדרים כמוגנים תחת האמנה של האיגוד העולמי לסחר בבעלי חיים בסכנת הכחדה (CITES), בממשלה המקומית מתייחסים אליהם כאל מין מזיק ולא כבעלי חיים הזקוקים לשימור בטבע. כך מתאפשרת התעשייה העניפה של ציידים, חוות רבייה וסוחרים שמזינים את מעבדות המחקר בקופים לניסויים.
 
באיגוד הסבירו כי גורי הקופים מופרדים מאימותיהם בגיל שמונה חודשים, שנחשב גיל צעיר מדי להפרדה בין האם לגור שגורם לקופים נזק ממשי. עוד טוענים באיגוד כי תנאי ההחזקה של הקופים בחוות מסכן אותם.

 

צילום: BUAV

 

 

"הקופים הם בעלי חיים חכמים, בעלי יכולת חברתית וקשרים חברתיים חזקים. הלכידה הברוטאלית שלהם ואילוצם לחיות בשבי במאוריציוס אינה מקובלת מבחינה מוסרית", אמרה ל-ynet שרה קייט, מנהלת הפרויקטים המיוחדים באיגוד. קייט ציינה כי חברות תעופה רבות בעולם הפסיקו את משלוחי הקופים אך ישנן עדיין חברות שממשיכות להעביר את הקופים למעבדות. אחת החברות שחדלה מלהטיס קופים היא "אל על", שהודיעה לאחרונה כי תפסיק להטיס לחו"ל קופים מחוות מזור בישראל.

 

קייט אמרה כי הדו"ח יועבר, בין היתר, לעיונו של השר להגנת הסביבה גלעד ארדן, שבימים אלה אמור להכריע בסוגיית המשך פעילותה של חוות מזור. בחווה זו מרבים ומייצאים קופים לניסויים במעבדות בחו"ל. היא ציינה כי הדבר התאפשר הודות לסיוע שקיבל האיגוד הבריטי מענת רפואה, מנהלת העמותה הישראלית "מאחורי דלתות המעבדה" המנהלת מאבק לסגירת החווה.

 

"אנו קוראים לממשלת מאוריציוס לשים קץ לסחר הברוטלי ולארה"ב, לאיחוד האירופאי ולישראל להחרים את יבוא הקופים הללו, ולעצור את הנצחת האכזריות הזו", אמרה קייט.

 

לאחר פרסום הדו"ח בכלי תקשורת בעולם, היו ניסיונות אחדים לקבל תגובה רשמית מממשלת מאוריציוס לטענות. הפניות לא זכו למענה. בימים האחרונים הצטרף למאבק בנושא גם השחקן והקומיקאי הבריטי ריקי ג'רביס ("המשרד") שקרא לתמוך בהפסקת "הסחר בגורי קופים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קוף צעיר פצוע שנלכד על ידי הציידים
צילום: BUAV
ניסויים בקופים במעבדה. ארכיון
צילום: באדיבות "תנו לחיות לחיות" ו"יומן חייתי"
הקומיקאי הבריטי, ריקי ג'רביס ("המשרד) תומך במאבק
צילום: BUAV
מומלצים