שתף קטע נבחר

 

המרוץ לנשיאות ארה"ב: רוב המועמדים מ"פוקס"

בעוד כחודש צפויה להתחיל המערכה על התפקיד החזק בעולם וכבר ניתן לסמן חמישה מועמדים מובילים. לא פחות מארבעה מהם מקבלים שכר מרשת החדשות שאמורה לסקר את המרוץ

המרוץ לנשיאות ארצות הברית לא צפוי להתחיל עד אחרי הבחירות לקונגרס בנובמבר, אולם במפלגה הרפובליקנית כבר התבלטו המועמדים הפוטנציאלים. כעת מופנת הביקורת דווקא לרשת הטלוויזיה "פוקס ניוז" משום שהיא מעסיקה לא פחות מארבעה מהם.

 

כיום ישנם חמישה מועמדים מובילים במפלגה הרפובליקנית, אם כי אף אחד מהם לא הכריז באופן רשמי על כניסתו למרוץ: מושלת אלסקה לשעבר שרה פיילין, מושל מסצ'וסטס לשעבר מיט רומני, יו"ר בית הנבחרים לשעבר ניוט גינגריץ', מושל ארקנסו לשעבר מייק הקאבי והסנאטור לשעבר ריק סנטורום. כולם למעט רומני מועסקים ב"פוקס" - שלושה כפרשנים, ואילו להקאבי יש תוכנית משלו.

 

אתר החדשות "פוליטיקו" כתב ידיעה על התופעה ותהה על הקשר הבעייתי בין התקשורת לפוליטיקה. "פוליטיקו" שאל כיצד ערוץ החדשות הנצפה ביותר

בארה"ב יכול לסקר באופן אובייקטיבי מרוץ לנשיאות, כשארבעה מועמדים מקבלים ממנו שכר.

 

אולם מבחינת המועמדים עצמם, המצב לא יכול להיות טוב יותר. עבודתה כפרשנית של "פוקס" מאפשרת לפיילין להופיע בטלוויזיה באופן קבוע מבלי להתראיין לכלי תקשורת אחרים. היא דחתה שלל פניות מכל רשתות הטלוויזיה הגדולות שביקשו לראיין אותה, בטענה שהיא מחויבת בחוזה ל"פוקס". בפועל, היא מצליחה להעביר את מסריה מבלי להתמודד עם שאלות נוקבות.

 

למעשה, כל ארבעת המועמדים הללו אינם זקוקים להכריז בשלב זה על מועמדותם כל עוד הם ממשיכים להופיע ברשת "פוקס", שבה צופים בעיקר מצביעים רפובליקנים. מבין עובדי "פוקס", גינגריץ' הוא היחיד שהופיע באחרונה לראיונות בשתי רשתות מתחרות ABC ו-NBC.

 

גם מבחינת ערוץ החדשות מדובר בעסקה משתלמת. הרפובליקנים הבכירים, ובראשם פיילין, מהווים מקור מצוין לרייטינג. מסיבה זו אין ל"פוקס" אינטרס להורות להם להפסיק להופיע כפרשנים, בעיקר בהתחשב בעובדה שבכירי הבית הלבן הדמוקרטי ממעטים להופיע ברשת, וכך מאלצים את הערוץ לראיין בעיקר שמרנים.

 

העובדה שלפיילין, לסנטורום, להקאבי ולגינגריץ' יש שאיפות לכבוש את הבית הלבן באה לידי ביטוי בהופעותיהם התכופות באיווה ובניו המפשייר - שתי המדינות הראשונות המקיימות את הפריימריז, ונחשבות למרכיב חשוב בכל ניצחון. אולם כל עוד הם לא מכריזים על מועמדותם, ל"פוקס" אין שום עילה להפסיק את העסקתם. תופעה כזו אינה זכורה בהיסטוריה של הבחירות לנשיאות. פט ביוקנאן הועסק ב-CNN בשנות ה-90 אף פוטר מרגע שהכריז על כוונתו לרוץ לנשיאות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא מפחד מראיונות. גינגריץ'
צילום: AFP
מעבירה מסרים. פיילין
צילום: AP
קיבל תוכנית. הקאבי
צילום: AFP
לא ב"פוקס". רומני
צילום: AP
מומלצים