שתף קטע נבחר

 

נשיא גרמניה בטקס האיחוד: יש מקום לאיסלאם

כריסטיאן וולף אמר באירוע לציון 20 שנה לאיחוד גרמניה המזרחית והמערבית כי כמו הנצרות והיהדות, "אין ספק לגבי מקומו של האיסלאם". תפקידו של הנשיא הוא סמלי בעיקר, אבל נראה כי וולף מנסה להרגיע את הרוחות המתלהטות במדינה

מנסה לאחד ולהרגיע: בניגוד לגל האנטי-מוסלמי השוטף את אירופה, נשיא גרמניה, כריסטיאן וולף, אמר אמש (יום א') כי לאיסלאם יש מקום במדינה, במהלך נאומו בחגיגות לציון 20 שנה לאיחודה. אמנם לנשיא הגרמני אין כוח פוליטי או מעשי רב, אבל סמליות תפקיד ומעמדו הרם מובילים לכך שהוא משמש סמכות מוסרית עבור האומה בגרמניה, שמתמודדת בשבועות האחרונים עם דיונים ציבוריים סוערים בנוגע לשילוב המהגרים שבה.

 

"ראשית, עלינו לאמץ עמדה ברורה: ההבנה שעבור גרמניה, ההשתייכות אינה מוגבלת לדרכון, היסטוריה משפחתית, או דת", אמר הנשיא לקהל בעיר ברמן בנאום ששודר בטלוויזיה ברחבי המדינה.

 "אין כל ספק לגבי מקומה של הנצרות בגרמניה. אין כל ספק לגבי מקומה של היהדות בגרמניה. זוהי ההיסטוריה היודו-נוצרית שלנו. אבל כעת, גם לאיסלאם יש מקום בגרמניה".

 

הנושא עלה לדיון ציבורי בעקבות שורה של הצעות חוק בנושא מתן אזרחות המבוססות על מוצאם של התושבים, ושהכירו באופן מינימלי באותם מהגים - שארבע מיליון מהם מוסלמים.

 הדיון התרתח בעקבות דבריו של הבכיר בבנק המרכזי בגרמניה לפיהם המהגרים המוסלמים נשענים על מדיניות הרווחה הגרמנית תוך שהם מסרבים להשתלב ומורידים את רמת ההשכלה במדינה.

 

הקנצלרית אנגלה מרקל, שמינתה את וולף לתפקיד, זכתה לקיתונות של ביקורת על התנהלותה בפרשה הן מגורמים שמרנים במדינה והן מגורמים במפלגתה - הנוצרים הדמוקרטים. מרקל ניסתה להכיר באופן ציבורי בצדקתם של שני הצדדים ואמרה כי אין סיבה שהשוטרים הגרמנים יחששו להיכנס לשכונות שרוב תושביהן מהגרים והוסיפה כי "מסגדים יתחילו להיות חלק מהנוף העירוני שלנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרקל וולף. לכודים באמצע
צילום: AP
נשים לובשות בורקה. יש מקום בגרמניה?
צילום: AP
מומלצים