שתף קטע נבחר
 

הרשויות המקומיות פתחו בשביתה בת יום אחד

ברשויות, למעט ירושלים, לא יפונה זבל, לא תהיה קבלת קהל ולא יירשמו דו"חות חניה, בדרישה להגדלת המענקים ב-1.1 מיליארד שקל. בוחבוט: "הממשלה הפרה הסכמים". הממשלה: "עמדנו בכל התחייבויותינו"

מרכז השלטון המקומי פתח היום (ב') בשביתה. השביתה אמורה לכלול את כל הרשויות המקומיות, למעט ירושלים, שבה השירותים העירוניים יפעלו כרגיל בשל סיבות ביטחוניות. עם זאת, הנסיון משביתות קודמות מראה כי לעתים יש "הפתעות" של הרגע האחרון וייתכן שיהיו רשויות שבסופו של דבר לא יצטרפו לשביתה.

 

נכון לשעות הבוקר, ולפי מידע שהתקבל מחדר המצב של מרכז השלטון המקומי, כל הרשויות ברחבי הארץ למעט ירושלים אכן שובתות.

 

מדובר בשביתת אזהרה, ולפיכך היא תימשך יום אחד בלבד. עם זאת, במרכז השלטון המקומי מבהירים כי אם לא תחול התקדמות במשא ומתן, ייתכן שתהיה שביתה נוספת, במקביל לצעדי מחאה נוספים.  

 

השביתה אמורה לכלול את כל השירותים שמספקת העירייה, ובהם איסוף זבל וניקיון רחובות. בנוסף, לא תתקיים קבלת קהל בעירייה על כל מחלקותיה ובהן השירותים הווטרינריים ומחלקת ההנדסה, כך שלא תתאפשר הגשת תוכניות בנושא תכנון, בנייה והגשת טפסים ומסמכים בנושאי ארנונה. כמו כן, לשכות הרווחה תהיינה סגורות, והעובדים בהן יטפלו אך ורק במקרי חירום, אם יתעוררו כאלו. מי שיש לו תור לסיוע לשכת הרווחה, יידרש לקבוע אותו מחדש במועד מאוחר יותר.

 

ועם זאת, יש גם חדשות טובות: פקחי החנייה לא יעבדו, ומכאן שלא יחולקו דוחות חנייה. במרכז השלטון המקומי מזהירים כי הדבר עלול לגרום לפקקי תנועה בערים בהן קיימת מצוקת חנייה, כדוגמת תל-אביב.

 

השביתה לא תכלול את מערכת החינוך. בתי הספר והגנים יפעלו כרגיל, ובכלל זה, הסייעות בגנים, השרתים והמזכירות בבתי הספר וההסעות למוסדות הלימוד.

 

בנוסף על השביתה עצמה, מבצעים עובדי הרשויות הפגנות הפגנות וחוסמים תנועה בצומת בר אילן בכביש 4, בכרמיאל, צומת הרומי בכביש 90 ליד בית שאן, צומת נהרייה וצומת ואדי ערה. צומת התשבי בעמק יזרעאל תיחסם ברבע לעשר.

 

בוחבוט: "התייעלות פירושה לסגור גני ילדים"

 יו"ר מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט, אמר ל-ynet אתמול בערב: "עשינו הסכם עם משרד האוצר, והוא טוען שהוא עמד בכל התחייבויותיו, אבל זה פשוט לא נכון. המענקים לשנה הנוכחית הם רק 2.5 מיליארד שקל, בעוד שהובטח לנו 2.6, ואפילו את ה-100 מיליון הללו הם לא מצאו עד עכשיו. בנוסף, ההסכם כולל התחייבות של האוצר להעלאה הדרגתית של מענקי בשנים 2011-2012, ל-2.8 מיליארד בשנה הבאה ולשלושה מיליארד בשנה שאחריה.

 

אבל בתקציב הדו-שנתי לשנים הללו אין לכך זכר. האוצר עשה הסכם אבל מפרסם תקציב מדינה שהוא הפרה שלו. אני רוצה לראות גוף שעומד בעומס המטלות שמטילים על הרשויות המקומיות בישראל. אנחנו עושים את העבודה האמיתית שהממשלה מזניחה ומגלגלת עלינו באלף ואחת תחומים, כולל חינוך, רווחה, תברואה, כבישים ותרבות, וכל זה, באמצעות כוח אדם שמשתכר שכר נמוך ביותר. אומרים לנו להתייעל, אבל התייעלות פירושה לסגור מתנ"סים וגני ילדים".

 

לטענת מרכז השלטון המקומי, הרשויות המקומיות במדינה לא מסוגלות עוד לסבסד את המדינה בתחומי חינוך, רווחה, ושיטור עירוני, כיוון שהתקציבים שהן מקבלות מדי שנה מהמדינה הולכים וקטנים.

 

"במקום שהמדינה תיתן את שהיא מחויבת על פי חוק, היא מפסיקה לתת לאזרחיה את שירותי החינוך והרווחה", טוענים במרכז לשלטון מקומי, ומוסיפים כי השביתה באה כמאבק "למניעת הפיכת החינוך למוצר לעשירים בלבד" וכי מדובר במאבק חברתי ולמען התושבים.

 

במסמך שהפיץ, מבקש המרכז לשלטון להמחיש את גודל הבעיה באמצעות סוגיית מלווי הנסיעה בחינוך המיוחד. לפי נתונים שהועברו מהמרכז, עלות שכר של מלווה הסעה לילד מחינוך מיוחד הינה 4,000 שקל בחודש. המדינה, שאמורה לממן 75% מתקציבי החינוך, משלמת לרשות רק 600 שקל בלבד בחודש - סכום המהווה רק 15% מכלל 4,000 השקלים.

 

האוצר: עמדנו בכל התחייבויותינו

בממשלה דוחים את הטענות של בוחבוט לגבי הפרת הסכמים, כביכול, כלפי מרכז השלטון המקומי. גורמים ממשלתיים טוענים כי לרשויות מעולם לא הובטח להגדיל את תקציבי האיזון מעבר להגדלה שכבר נעשית השנה, לרמה של 2.6 מיליארד שקלים.

 

משרד האוצר מסר בתגובה: "משרד האוצר עמד בכל ההתחייבויות שנתנו לשלטון המקומי כולו. איום השביתה מצד חלק מראשי הרשויות אינו מוצדק. אין כל סיבה לפגוע במרקם החיים של הציבור".

 

ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "משרד הפנים תומך בהגדלת מענקי האיזון של הרשויות המקומיות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יו"ר מרכז השלטון המקומי, שלמה בוחבוט
צילום: מתי אלמליח
לא יפנו את הזבל (צילום אילוסטרציה)
צילום: אדריאנה חכים
צילום אילוסטרציה
באדיבות עיריית מודיעין
מומלצים