דו"ח: ב-22 מדינות בעולם מתקיים "רעב כרוני"
מנתוני תוכנית המזון העולמית וסוכנות האו"ם למזון ולחקלאות עולה כי 166 מיליון בני אדם סובלים מרעב כרוני או מתקשים בקניית מזון עקב האמרת המחירים. במדינות אלה היקף הסובלים מתת תזונה חמור - גדול פי 3 מבמדינות מתפתחות אחרות
166 מיליון בני אדם ב-22 מדינות ברחבי העולם סובלים מרעב כרוני או מתקשים בקניית מזון עקב האמרת המחירים ברחבי העולם - כך עולה מדו"ח משותף שפרסמו היום (יום ד') תוכנית המזון העולמית וסוכנות האו"ם למזון ולחקלאות.
מהדו"ח עולה כי הסיבות העיקריות לתת התזונה במדינות אלה הן מלחמות, אסונות טבע וניהול כושל של מוסדות ציבוריים. במדינות אלה היקף האוכלוסיה הסובל מתת תזונה חמור גדול פי שלושה מביתר המדינות המתפתחות.
הרשימה כוללת את: אפגניסטן, האיטי, עיראק, סומליה, סודן, אנגולה, בורונדי, הרפובליקה המרכז אפריקנית, צ'אד, קונגו, צפון-קוריאה, הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו, אריתראה, אתיופיה, גינאה, חוף השנהב, קניה, ליבריה, סיירה ליאון, טג'יקיסטן וזימבבווה.
רעב בטוגו ב-2007. פחות מ-1,800 קלוריות ליום (צילום ארכיון: AFP)
המדינות הנכללות בדו"ח הן מדינות שדיווחו במשך שמונה שנים ברציפות על משבר מזון, וייעדו לפחות 10 אחוז מהסיוע הבינלאומי שניתן להן לצרכים הומניטריים. זו הפעם הראשונה שארגוני המזון הבינלאומיים מגדירים באופן ברור את הקריטריונים לקביעת מדינה הסובלת מרעב כרוני. זאת, על-מנת לפרוץ את "מעגל הקסמים" בהן נתונות מדינות אלה הואיל ומשבר המזון מדרדר גם על כלכלתן.
ארגוני המון מסבירים כי נדרשות לפחות 1,800 קלוריות לאדם ליום כדי להתקיים.
"כל אדם הצורך פחות מכך יוגדר כסובל מתת תזונה חמור או מרעב כרוני". מדינות אלה זקוקות לסיוע ממוקד, לא רק לסיוע חירום אלא לכלים ארוכי טווח, ובכלל זה אספקת ארוחות לבתי ספר ויישום תוכניות 'מזון תמורת עבודה'". עוד מדגיש הדו"ח כי יש לעודד ארגונים הומניטריים לרכוש את המזון שנועד לסיוע בשווקים מקומיים. זאת, לצורך עידוד הכלכלה במדינות מוכות המשבר.
בחודש שעבר פרסמה סוכנות המזון והחקלאות של האו"ם דו"ח מעודד דווקא, לפיו מספר הרעבים ברחבי העולם הצטמם לראשונה מתחת למיליארד בני אדם, ומסתכם ב-925 מיליון. סומליה היא המדינה הנזקקת ביותר לסיוע מזון והמקבלת 64 אחוז מתצרוכתה.