הפלסטינים: נשקול לפנות לאו"ם בשל הבנייה בי-ם
מזכיר הוועד הפועל של אש"ף אמר כי בכוונת הפלסטינים ללמוד בימים הקרובים את האפשרויות העומדת בפניהם, בעקבות ההחלטה לבנות 240 יחידות דיור בפסגת זאב ורמות, ולשקול בהתאם את צעדיהם - כולל פנייה למוסדות האו"ם
ברשות הפלסטינית מאיימים הערב (שבת) לפנות למועצת הביטחון של האו"ם, במחאה על ההחלטה הישראלית לבנות כ-240 יחידות דיור בפסגת זאב ובשכונת רמות בירושלים, הנמצאות מעבר לקו הירוק.
מזכיר הוועד הפועל של אש"ף, יאסר עבד רבו, אמר כי בכוונת הפלסטינים ללמוד בימים הקרובים את האפשרויות העומודת בפניהם, ולשקול
בהתאם את צעדיהם, כולל פנייה למוסדות האו"ם. עבד רבו דחה את הדרישה הישראלית להכרה תמורת הפסקת בנייה נוספת בהתנחלויות, ואמר כי "ב-1993 היתה הכרה משותפת של ישראל ואש"ף, ואין צורך לחזור על כך".
עם זאת, כך על-פי ההערכות, לא צפוי כי הפלסטינים ינקטו בצעדים דרמטיים לפני 2 בנובמבר, יום הבחירות לקונגרס בארצות-הברית, מפני שהליגה הערבית הבטיחה לתת לארצות-הברית זמן על-מנת למצוא נוסחה שתחזיר את הצדדים לשולחן המשא-ומתן. ההצהרה היום מהווה אזהרה לכך שהמאמצים של וושינגטון לחידוש המשא-ומתן לא הצליחו עדיין.
עבד רבו אמר כי הפלסטינים לומדים את האפשרויות. "בין האפשרויות נכללת גם פנייה לאו"ם ולמועצת הביטחון", הוא אמר. בכירים ברשות הפלסטינית אמרו בעבר כי הם ישקלו לפנות למועצת הביטחון, על-מנת שזו תכיר במדינה פלסטינית בגדה המערבית, ברצועת עזה וגם במזרח ירושלים, במקרה שהשיחות עם ישראל לא יתקדמו. עם זאת, במקרה כזה ארצות-הברית - המתנגדת לצעדים חד-צדדיים - יכולה להטיל וטו על החלטה כזו.
ההחלטה לבנות בפסגת זאב וירושלים גררה גינויים בעולם. היום הצטרפו רוסיה וצרפת למדינות שהביעו את אכזבתן מהבנייה. דובר משרד
החוץ הצרפתי, ברנאר ואלרו, אמר כי פריז מצפה מישראל לשקול מחדש את הצעד שנקטה. "ההחלטה פוגעת בהזדמנות וצרפת מאוכזבת עמוקות", נמסר בהודעה שהדגישה את המאמצים לחידוש המו"מ.
אתמול היתה זאת ארצות הברית שהביעה דאגה מההחלטה הישראלית. דובר מחלקת המדינה, פיליפ קראולי, אמר בתדרוך לעיתונאים: "אנחנו מאוכזבים. הבנייה נוגדת את המאמצים שלנו להחיות את המשא-ומתן בין ישראל לפלסטינים". לעומת זאת, יו"ר תת הועדה למזרח התיכון בבית הנבחרים, גקי אקרמן, פירסם הלילה הודעה התומכת בבנייה הישראלית בירושלים. גם ירדן, מצרים וכמובן הפלסטינים גינו את התוכנית.
Read this article in English