שתף קטע נבחר
 

חיזוק לזוגיות: 6 פינגווינים נדירים הגיעו מאוסטריה

נקבות הפינגווינים הנדירות ממין הומבולדט בחי-פארק בקרית מוצקין התאהבו זו בזו. לכן הביאו להן חיזוק מיוחד מאוסטריה: שישה מאהבים צעירים. בטבע מצויים העופות הימיים הללו בסכנת הכחדה

שישה דיירים חדשים ונדירים הגיעו בשבוע שעבר מגן החיות "שנבורן" בוינה אל ביתם החדש ב"חי פארק" בקרית מוצקין: חבורת זכרי פינגווין צעירים ושובבים ממין הומבולדט. הם עזבו את הלהקה הגדולה באירופה למטרה חשובה: להיות מאהבים לנקבות ישראליות תוססות.
 
את שעות הטיסה הספורות הם עברו בצמדים, בכלובי נשיאה מיוחדים. בשעת לילה מאוחרת המתינה להם בנמל התעופה נעה שינא, מטפלת בפינגווינים וקופים בחי-פארק, כדי לקבל את פניהם ולהעבירם אל מעונם החדש.
 
"בלהקה המקומית שלנו יש לנו שישה זכרים ו-14 נקבות. המיעוט של הזכרים הביא לתופעה של יצירת קשרים חברתיים מיוחדים. בעוד שעם השנים כל הזכרים זכו לבת זוג קבועה, הנקבות שנותרו הקימו זוגיות נשית והתחברו זו לזו", סיפרה שינא ל-ynet. "ההתרבות שלהם בשבי היא לא פשוטה, ולכן החלטנו להביא תגבורת של זכרים מחו"ל".
 
כבר בלילה הראשון זכו הזכרים לבלות בתוך אזור הסגר מיוחד בתצוגה בגן החיות, ובשעת בוקר מוקדמת - לאחר בדיקה אישית של כל שבב זיהוי - הם שוחררו לחצר וזכו לארוחת דגים מזינה. "כשהם יצאו מהכלוב, כל הלהקה הגיעה סקרנית, עמדה מסביבם ובחנה אותם. שלוש שעות אחרי החיבור הראשוני הם כבר היו חלק טבעי מהלהקה", מגלה שינא.
 
צילום: אבישג שאר-ישוב

 

 

מה הקשר בין לשלשת יקרה והישרדותם בטבע?

פינגווינים ממין הומבולדט נחשבים לעופות ימיים בסכנת הכחדה בטבע ומספרם הולך ומתמעט, בעיקר עקב פעילות אדם. מספרם מוערך מתחת ל-20 אלף פרטים לכל היותר. בטבע מושבות המחייה והדגירה של פינגוויני הומבולדט המצויות לאורך רצועות החוף בצ'ילה ופרו, ומעט באזור צפון קולומביה, חשופות לסכנות רבות. 

 

בעשורים האחרונים חלה ירידה במספר הפינגווינים ומדענים מעריכים כי במאה השנים הקרובות, המין עלול להיכחד לחלוטין בטבע. בצ'ילה ובפרו החליטו לנסות להגן עליהם באמצעות איסור ציד בן 30 שנה עד לשנת 2025, ובחלק מהשמורות אף ישנה שמירה על המושבות מפני ציידים וגנבי לשלשת.

 

הלשלשת של הפינגווינים הנדירים נחשבת בעולם לדשן יקר באיכות גבוהה ולכן הם מהווים יעד של סוחרים המעוניינים לקצור את התוצרת הטבעית, שמסייעת לעופות הים בעת עונת הקינון כדי לשמור על הביצים. פינגווינים רבים גם נלכדים ברשתות וקרסי דיג, במהלך מסעם לחפש מזון בים, זיהומים ימיים עשויים לפגוע בדגה באזורי המחייה שלהם, דבר שעלול להעמיד בסכנה את מקור המזון העיקרי שלהם.

 

בחי-פארק מקווים לזוגות חדשים

עם התוספת החדשה, יהיו בתצוגת הפינגווינים המקומית 12 זכרים ו-14 נקבות. רק לפני שישה חודשים בקע פינגווין צעיר בחי-פארק וגודל באופן ידני על ידי המטפלת, עד שהתבגר והשתלב בהצלחה בלהקה.

 

 

26 הפינגווינים ניזונים מכמות נאה של כ-20 קילוגרם דגים ביום, בנוסף כל אחד מהם זוכה למנת ויטמין חשובה כדי לשמור על בריאותו בשבי.

 

שינא מקווה כי בעתיד ייווצרו זוגות שיובילו לצאצאים חדשים. "שמתי כבר עין של שלוש רווקות פוטנציאליות ואני מקווה שיהיה להן חיבור מוצלח עם הזכרים החדשים. זו העונה שהם מחפשים חומרי קינון ואנו מעודדים אותם ככל שניתן כדי לבנות קינים בכוכי הסלעים", היא מסכמת.

 

בחי-פארק כבר העניקו חמישה שמות לדיירים החדשים: מוש, מקס, טרונצ'ו, מעיין וגלעד. שינא והנהלת החי-פארק מחפשים כעת שם לפינגווין השישי ומזמינים את גולשי ynet לשלוח את הצעותיהם בתגובות לכתבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגיעו מווינה וכבר מרגישים בבית
צילום: אבישג שאר-ישוב
המטפלת נעה שינא עם אחד הפינגווינים החדשים
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים