שתף קטע נבחר

שר התיירות בכנס ה-OECD: נדרש שילוב אזורי

השר מיסז'ניקוב בכינוס שנערך לראשונה בישראל מטעם ארגון המדינות המפותחות: "פיתוח האמון יאפשר לקיים פרויקטים תיירותיים עם מצרים וירדן, ולהגדיל את שוק העבודה". בכיר בארגון חמק משאלות אודות המתיחות המדינית ברקע הכינוס: "האירוע תואם על רקע מקצועי וללא קונוטציות פוליטיות"

"כפי שמדינות אירופה פיתחו בתוכנית מרשל שיתוף פעולה על בסיס כלכלי והצליחו בכך, הגיע הזמן שגם האזור שלנו ילמד מה-OECD". כך אמר היום (ה') שר התיירות, סטס מיסז'ניקוב, בכינוס הראשון שנערך בישראל מטעם ארגון המדינות המפותחות.

 

במהלך מושב ארגון התיירות של ה-OECD בירושלים קרא שר התיירות לאינטגרציה כלכלית במזה"ת. הוא שב ותקף בכירים ברשות הפלסטינית, אשר קראו בימים האחרונים להחרמת הכנס בירושלים: "אלה ניסיונות פתטיים וטיפשיים, הם יורים לעצמם ברגל".

 

"פיתוח האמון יאפשר לקיים פרויקטים תיירותיים עם מצרים וירדן, להגדיל את שוק העבודה, למשוך משקיעים ולשפר את התדמית בעולם. זה מצב של win win", הסביר השר מיסז'ניקוב.

 

"התיירות תורמת לתעסוקה, מביאה חמישים מיליון שקלים לאוצר המדינה ובמיוחד לפריפריה, ומשפרת את תדמית ישראל בעולם. אלה חדשות טובות. ההשפעה היא אזורית וכל שכנינו מושפעים מהמצב הגיאו פוליטי - ברשות הפלסטינית, ירדן, מצרים, לבנון, סוריה. כל האזור נהנה מכך", קבע.  


חיוכים בדיוני השולחן העגול. מיסז'ניקוב ודה-חוס (צילום: גיל יוחנן) 

 

הכינוס בירושלים עורר בימים האחרונים סערה מדינית, וכפי שנחשף ב-ynet - ה-OECD הפעיל לחץ כבד על ישראל כדי ששר התיירות יבהיר כי משמעות הכינוס בירושלים אינה הכרה בה כבירת ישראל. אותו לחץ אף כלל איום בביטול הכינוס.

 

"ניסיונות של פקידים פלסטינים בכירים כמו סעיב עריקאת להעמיק את החרם על ישראל וגם בנושא כנס ה-OECD אינה תורמת ליצירת אמון גם בתחום המדיני ומאכזבת", אמר השר, וקרא לפלסטינים לקחת חלק בפרויקטים תיירותיים וכלכליים משותפים עם ישראל. "שני שלישים מהתיירות אצלנו עוברים גם ברשות הפלסטינית ומכאן נובע שגידול תיירותי אצלנו הוא גם גידול אצלם".

 

בכיר ב-OECD: זה כנס מקצועי, לא פוליטי

למושב ועידת התיירות של ארגון המדינות המפותחות הגיעו נציגים מ-28 משלחות מרחבי העולם, מתוך 32 החברות בו. על אף שארט דה חוס, סגן מזכ"ל ה-OECD הדגיש בדבריו כי הכנס נערך על בסיס מקצועי, התמקדו שאלות העיתונאים בנושאים פוליטיים. "האירוע תואם על רקע מקצועי וללא קונוטציות פוליטיות", הדגיש דה-חוס. "היה פרסום אשר גרם לדאגה, ולאחר שקיבלנו הבהרות מישראל שמדובר בכנס א-פוליטי, זה נפתר והחלטנו לקיים פה את הכנס", אמר.

  

לדבריו, "הפגישות של הארגון נערכות לרוב בפריז, אבל יש גם פגישות במקומות אחרים, כאשר אנו נענים להצעות אירוח של מדינות אחרות. רק השנה היו 150 פגישות מחוץ לפריס, זה חלק מהשגרה". סגן המזכ"ל נשאל מדוע לא נערך הכנס במזרח ירושלים, שם גם נמצאים חלק ניכר מאתרי התיירות בבירה. "הוועדה לא באה לערוך סיורים, וזה לא משנה היכן ועידת התיירות יושבת כי היא אינה פוליטית", השיב.

  

דה חוס התייחס לדיונים שנערכו מאז אמש בוועידה ונגעו ליחסי הארגון וישראל בתחום התיירות: "כדי להרחיב את ענף התיירות, להקפיץ את הכלכלה ליצור מקומות תעסוקה ולתרום להבנה תרבותית גלובלית, מומחים לתיירות מה-OECD וממדינות אחרות נפגשים עם ישראל כדי לדון בדרכים להגדיל את הצמיחה של התעשייה ולהגדיל את יתרונותיה. הוועידה היתה מאד פרודוקטיבית ודנה במגוון של נושאי מפתח שמתייחסים לקובעי מדיניות של מדינות". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיסז'ניקוב. רוצה אינטגרציה
צילום: גיל יוחנן
ארט דה חוס. לא טקסט פוליטי
צילום: גיל יוחנן
מומלצים