"תמיד יהיו הורים שיביאו ילד חולה לגן"
יש הורים שתמיד מנסים לשלוח ילד חולה לגן, ויש גננות שלא נותנות להם להשאיר אותו שם. שלוש גננות מדברות מניסיונן
"הנהלים החדשים לא ירתיעו את ההורים," קובעת הגננת אורית ליטן מגן "תלתן" ביישוב מיתר. "ההורים תמיד מנסים לפרוץ את הגבולות."
לדברי ליטן, לא תמיד ההורים מספרים לגננת את כל האמת בנוגע למצב הבריאותי של ילדיהם. "יש הורים שמראש לא שולחים את ילדיהם ומדווחים על כך אבל יש כאלה שמרוב הלחץ עם העבודה ושאר הדברים, שמים את הילד בגן ומקווים שיהיה בסדר. לפעמים אנחנו מגלים את זה רק במהלך היום."
ליטן הופתעה שלפי ההנחיות החדשות ניתן להגיע לגן עם דלקת עיניים, "זה מאוד מדבק," היא אומרת. לדבריה, עד עכשיו היא פעלה לפי האינטואיציה: "אם הילד מתלונן על כאבים, למשל באוזניים, מתקשרים להורים. אנחנו גם יודעים שאסור לתת תרופות לילדים."
"אנחנו מציגים להורים גם את האחריות שיש לנו כלפי כל הילדים, כדי שהם לא יידבקו," מציינת ליטן ומזכירה להורים עוד דבר חשוב: "כשהילד שלכם חולה, הוא זקוק להורים שלו."
אצל אילנה צחובר מחדרה, לעומת זאת, "אין יותר מצבים שהורים מגיעים עם ילדים חולים משאירים אותם בגן והולכים." "כשאני רואה בגן ילד שיש לו מעט ברק בעיניים אני והגננות שלי כבר חושדות שאולי יש לו חום, וזה סימן להודיע להורים להגיע ולקחת אותו," אומרת צחובר, המנהלת גני ילדים כבר 15 שנים. "בפעוטונים שלי יש ילדים קטנים ואנחנו מאוד ערניים. שמים לב לכל דבר קטן – נפיחות פתאומית, אודם בטוסיק או שיעול קטן. אצלי ילד חולה חוזר לגן רק אחרי שההורים מביאים אישור מרופא. ההורים צריכים להבין שילדים רגישים מאוד. יש המון וירוסים שמסתובבים ואחד מדביק את השני. כשילד מגיע בבוקר ואנו רואות שהוא משתעל, הולך הרבה פעמים לשירותים או סובל מהקאות – אני דורשת מההורים להגיע מיידית לקחת אותו. היה לי ילד שסבל מחום, אמו עובדת בתל-אביב ועד שהיא הגיעה לחדרה ברכבת הילד עבר אלי הביתה כדי שלא ידביק ילדים אחרים. הגננות היום יודעות לזהות את הסימנים המקדימים וילדים רבים נשלחים הביתה כשמתעורר חשד – קצת צרידות, שיעול, חום וכדומה. החובה שלנו היא להשאיר בגן ילדים בריאים בלבד. ההורים יודעים שאם אילנה מחייגת, הם בדרך לקחת את הילד."