לביבות מתובלות ונפלאות
הבסיס מתקתק בזכות השילוב הטעים של דלעת ותירס, והתיבול האסייאתי מאזן אותו. לביבות אידיאליות בתור ארוחת צהריים או ערב קלה, ויילכו מעולה גם ליד אלכוהול, במיוחד אם מכינים אותן קטנות, בערימה גדולה, עם רוטב חריף והרבה שמחה
לביבות תירס ודלעת אסאייתיות, מתובלות ונפלאות נוצרות מבסיס מתקתק (בזכות השילוב הטעים דלעת ותירס) והתיבול מאזן אותו: ג'ינג'ר, כוסברה, שום ופלפל צ'ילי (אם תרצו). הן אידיאליות בתור ארוחת צהריים או ערב, ומתפקדות מעולה גם ליד אלכוהול, במיוחד אם מכינים אותן קטנות, ובערימה גדולה.
לילדים שלי אני מכינה אותן (בינתיים) בדיוק באותה דרך, אבל בלי הכוסברה והצ'ילי, והם אוהבים לאכול אותן עם עגבניות מגוררות מתובלות במעט מלח. מבוגרים טובלים אותן ברוטב צ'ילי מתוק או חריף, או טבסקו, ושמחים.
מצרכים לכ-20 לביבות
1 פיסת דלעת במשקל כ-250 גרם
1 בצל קטן
1 שן שום, קלופה
1 פיסת שורש ג'ינג'ר טרי באורך כ-4 ס"מ, קלופה
1 קופסה (400 גרם) תירס משומר מסונן או תירס מוקפא, מופשר
6 כפות כוסברה קצוצה דק
כ-1 כפית, או לפי הטעם, פלפלון צ'ילי טרי קצוץ דק
3/4 כוס קמח לבן
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 ביצים
לטיגון
שמן תירס או קנולה
אפשרות להגשה
רוטב צ'ילי מתוק
עגבניות מגוררות מתובלות במלח ובכוסברה
ההכנה
1. מגררים את הדלעת בפומפייה עבה (או מגררים בוו הגירור של מעבד המזון). שמים בקערה. מגררים באותה דרך גם את הבצל ומוסיפים לקערה. אם יש, עוברים לפומפייה דקה (אם לא, נשארים עם העבה), מגררים בה השום ואת הג'ינג'ר, ומוסיפים לדלעת.
2. מוסיפים לקערה את התירס, הכוסברה ופלפלון הצ'ילי ומערבבים. מוסיפים לקערה את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הביצים ומערבבים לעיסה אחידה. אם לא מטגנים מיד, מאחסנים במקרר עד לטיגון.
3. הטיגון: מחממים את השמן במחבת, לטיגון חצי עמוק (כלומר – כאשר הלביבות ייטגנו במחבת השמן יגיע בערך עד למחצית גובהן). בעזרת שתי כפות, מניחים במחבת תלוליות מהעיסה, משטחים קצת ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה, מעל להבה בינונית-גבוהה.
4. מגישים, אפשר וטעים עם רוטב הצ'ילי המתוק או העגבניות המרוסקות.