שתף קטע נבחר

 

ציור, נגינה ועוד: כך תמצאו תחביב חדש ברשת

תמיד רציתם ללמוד לנגן, לגדל ירקות או לערוך וידאו? שוטטו ביוטיוב, ויקיפדיה והפורומים, צרו קשר עם זרים ומכרים ברשתות חברתיות, מצאו חנויות - והעיקר: אל תפחדו. כך תשתמשו ברשת כדי לאמץ ולתחזק לכם תחביב חדש

חוץ מחתימה על עצומות ולחיצה על לייקים יש עוד שימושים לרשת. האינטרנט היא מקום נהדר לאתר, לפתח ולשמר תחביבים, תוך יצירת קשר עם עשרות אלפי אנשים (ואולי מאות אלפי אנשים, אם זה נושא פופולרי מספיק) מרחבי העולם. נשמע די ברור, אבל בואו ננסה להתמקד ולראות איך עושים זאת - חוץ מלכתוב בפייסבוק "איך בונים עפיפון, מישהו יודע?", או לשלוח את הילדים לחפש בגוגל עבורכם.

 

מבשלים, מנגנים ומטיילים בחלל

האינטרנט הפכה את חשיפת התחביבים לקלה יותר. עם כמויות עצומות של מידע שמופץ כמעט בכל צורה שרק ניתן לדרוש. אדם שמחפש לעצמו תחביב יכול להתחיל מהדברים הבסיסיים ביותר - בישול, נגינה, או ציור - ומהר מאוד להגיע לדברים אחרים.

 

קחו לדוגמה את ויקיפדיה. זה לא המקום המדויק בעולם, אבל הוא בהחלט אחד האתרים בהם כדאי להתחיל כל מחקר. אם התחשק לכם ללמוד בישול, אפשר להכנס לערך הרלוונטי ולהתחיל לקרוא (או בחלק על בישול בוויקיה). מהר מאוד תגלו שעולם הבישול הוא עצום משחשבתם. בלחיצת כפתור תוכלו להעמיק ולגלות יותר על הכנת מזון לא מבושל, או על שימוש במדע ככלי לבישול. יכול להיות שעוד כמה קליקים אחת או שתיים תגידו לנושא שונה לחלוטין מבישול שיכול להפוך לתחביב גם כן, משהו כמו ציד, או מחנאות - נושאים שמתקשרים זה לזה ובזכות האינטרנט הקישורים האלו קופצים לתודעה.

  

גם באתרי שיתוף הווידאו תוכלו למצוא כיוונים מעניינים לתחביבים חדשים. אולי הסרטונים המטורפים ביוטיוב יכולים לגרום לכם להתעניין בהפקת סרטים כתחביב? יש לא מעט כלי עריכה למחשבים ביתיים שיכולים לעזור לכם. חלק מהתוכנות והמצלמות מאפשרות להעלות סרטים היישר לאתר.

 

אם הפקה לא מעניינת אתכם, סיור מהיר יגלה לכם שיש סרטונים שילמדו אתכם איך לנגן על גיטרה, איך לבנות עפיפון, או כל דבר אחר. משם, אם תמשיכו לטייל בין הקישורים יכול מאוד להיות שתגיעו לאסטרונומיה ולאחר צפייה במספר סרטונים תחליטו שזה הדבר שאתם רוצים לעשות - ללמוד להביט בשמיים דרך טלסקופ ולראות את הדברים המדהימים שמחכים בחוץ.

  

אתם לא לבד

מצאתם נושא שמעניין אתכם? הדבר החשוב ביותר לעשות הוא לאתר קבוצת תמיכה: פורומים ותיקים. הקישו את המילים "פורום אסטרונומיה" במנועי החיפוש ומיד תקבלו מספר תוצאות, ביניהן פורום האסטרונומיה של ynet למשל. תוכלו גם לחפש קבוצות או אירועים בפייסבוק, ולקבל כאלה שהחברים שלכם כבר לוקחים בהם חלק.

 

כדאי לעבור בין כמה פורומים בתחילת הדרך, עד שתמצאו את הקהילה המתאימה לכם. בסוף תגלו יותר על התחביב הפוטנציאלי שלכם: כמה זמן הוא דורש, מה אפשר לעשות, איפה (ואם) יש מפגשים פיזיים. לבסוף, כניסה לפורומים האלו תאפשר לכם לשאול שאלות.

 

המפגשים הפיזיים בתחום האסטרונומיה, אם נמשיך בדוגמה זו, יאפשרו לכם לחוות מהי הצצה דרך טלסקופ. תוכלו לגלות את המגוון הרחב של טלסקופים, ואיך מתפעלים אותם. אחרי מספר מפגשים כאלו תוכלו לדעת אם אתם אכן מתעניינים או שאולי הגיע הזמן לחפש תחביב אחר. מה קורה אם החלטתם שהוא כן מתאים לכם? אתם מתחילים במחקר.

 

לשתף אחרים

את הנושא החדש שאמצתם מומלץ לשתף אחרים, דרך הרשתות החברתיות שבהם אתם נמצאים. כתבו שאתם מתחילים להתעניין באסטרונומיה ולפתע יצוץ מישהו שהכרתם בכנס מפתחים בראש העין, ויגיד שיש במחסן שלו טלסקופ ישן שישמח להפטר ממנו.

 

אם אין לכם מזל והחברים שלכם לא מחזיקים טלסקופ זמין, יש סיכוי שחלק מהם אולי התנסו והם יוכלו לתת לכם טיפים, לעודד אתכם או לדכא אתכם אבל לא משנה מה יקרה, אלו החברים שאתם בחרתם להכניס למעגל החברתי המקוון וזה אומר (כנראה) שאתם סומכים עליהם.

 

שיתוף אחרים בתחביב יכול להיות גם תמריץ להמשיך ולעסוק בו. חברים שלא מתעניינים ממש, אבל תמיד חלמו על צפייה בטלסקופ יבקשו מכם להפגש איזה לילה ולשחק יחד במכשיר החדש שתקנו. אחרים אולי סתם ישאלו מידי פעם והשאלות שלהם יכוונו אתכם הלאה ויאפשרו לכם להמשיך ולחקור את התחום.

 

לאתר חנויות

הרשת יכולה לעזור לכם לאתר מקומות שונים לקניית ציוד עבור התחביב החדש. בין אם אכן בחרתם באסטרונומיה או בישול או סנדלרות - יהיה עליכם לרכוש או להשכיר ציוד. האינטרנט מלא באתרים למכירת חפצי יד שנייה - החל מהישראלים ועד ל-eBay הבינלאומית. כך תוכלו להכנס לתחביב החדש בעלויות נמוכות יחסית.

 

תוכלו גם לאתר בקלות חנויות בחו”ל שמוכרות ציוד שאולי אין בארץ, או שמחירו יקר. הרבה מהחנויות הללו מאפשרות להזמין מוצרים לארץ. גם בחנויות עצמן תוכלו למצוא קישורים לאתרים שעוסקים במוצר שהזמנתם ובתחביב אליו הוא קשור. ויש בחלקן גם קישורים לאתרים מקצועיים שעוסקים בתחום יש אתרים בהם קישורים לנקודות מידע נוספות שכדאי לגשת אליהם.

 

מכירים עוד טיפים שימושיים למי שמחפש תחביב חדש ברשת? ספרו לנו בטוקבקים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
איך מנגנים?
צילום: ניב לילאן
מומלצים