270 נהרגו בצונאמי באינדונזיה: "מחפשים ניצולים"
צוותי חילוץ ומטוסים עמוסי סיוע הגיעו רק היום לשרשרת איי מנטאוואי שנפגעה מרעש אדמה עז ומגלי ענק. כעת צריכים המחלצים לחפש מאות נעדרים בתקווה למצוא אות חיים
יממה אחרי אסון רעידת האדמה והצונאמי נראה שממדי האסון ממשיכים להתברר: אומדן ההרוגים הרשמי זינק ל-272 בני אדם, בעוד 400 איש אחרים עדיין מוגדרים כנעדרים. צוותי חילוץ והצלה הגיעו רק היום (ד') לאזורים שספגו את עיקר הפגיעה, בתקווה לאתר ניצולים.
רעידת האדמה בעוצמה של 7.7 דרגות בסולם ריכטר טלטלה אתמול אזור האי סומטרה הגדול במערב אינדונזיה. מוקד הרעש נרשם בעומק של 20 ק"מ מתחת לפני הים, ובעקבותיו נוצרו גלי ענק בגובה שלושה מטרים שהיכו באיים הסמוכים ומחקו יותר מ-10 כפרים. שעות ספורות לאחר מכן פקד את אינדונזיה אסון נוסף - לפחות 30 בני אדם נהרגו בהתפרצות הר הגעש מראפי, כ-1,300 ק"מ ממזרח למוקד רעש האדמה.
אדי אדוארד, בכיר בסוכנות האינדונזית להתמודדות עם אסונות טבע, סיפר שמטוסים ומסוקים, ועל סיפונם כוחות הצלה, תרופות ומזון, הגיעו רק היום
לשרשרת איי מנטוואי, מאז האסון. הזנקתם של כוחות החילוץ האויריים נמנעה בשל הרוחות העזות וגשמי זעף שפקדו את שרשרת האיים המרוחקת.
בצילומים ראשונים מזירת האסון ניתן לראות אזורים נרחבים שקועים מתחת לפני המים, בעוד אזורים אחרים סובלים מהרס רב. שרשרת איי מנטוואי, הנחשבת לפופולרית בקרב גולשי ים, היא אזור מרוחק שהגישה אליו אפשרית רק בשיט בן 12 שעות מאזור הבירה ג'קרטה.
מעגל האש היכה במדינת האיים
נשיא אינדונזיה, סוסילו במבנג יודהויונו, קטע את ביקורו הרישמי בויאטנם ושב לארצו כדי לעקוב מקרוב אחר פעולות ההצלה בשני האסונות שפקדו את המדינה בתוך פחות מיממה. התפרצות הר הגעש ורעידת האדמה ארעו בשל השתייכותה של אינדונזיה למה שמכונה "מעגל האש של האוקיאנוס השקט", המאופיין בפעילות סייסמית רבה.
מכוחות החילוץ נמסר כי עד כה נרשמו 412 נעדרים, כולם תושבי הכפרים בארכיפלג מנטאוואי. בורינט, תושב האזור שנפגע בן 32, סיפר לא הצליח
להציל את אשתו ושלושת ילדיו. "ראינו את הגל מגיע. רצנו מהר ככל שיכולנו, אבל הגל היה מהיר מאיתנו. המים כיסו אותנו והתחלנו להיסחף. אני ניצלתי, כי נאחזתי בקרש עץ, אבל מאז לא ראיתי את אשתי והילדים", אמר.
דייב ג'נקינס, מהארגון ההומניטרי סרפ-אייד, אמר כי אומדן ההרוגים והנעדרים צפוי להיות כבד יותר. לדבריו, עדיין לא הגיעו לאזורים שספגו את עיקר הפגיעה, משום שהגישה אליהם קשה מאוד. עוד אמר ג'נקינס כי מדובר באומדן זמני, משום שבהרבה מאוד מהכפרים שנמחקו לא היו כלל אמצעי תקשורת. לכן, רק כשיחלו החיפושים והרישומים, ניתן יהיה לקבלת את תמונת המצב האמיתית.