תביעה נגד מפעל הפיס - איבדתי את הסיכוי לזכות
אדם שקנה מנוי למפעל הפיס גילה כעבור מספר חודשים כי בפועל לא נעשה לו מנוי, ומספרו עלה בגורל. הוא תבע פיצוי של 30 אלף שקל, ולמרות שנפסק לו פיצוי, הוא יצא עם אפס שקלים
אדם רכש מדוכן פיס מנוי למפעל הפיס תמורת 348 שקל, אך לטענתו, כעבור מספר חודשים, התברר לו כי בפועל לא נעשה לו מנוי. בתביעה שהגיש נגד מפעל הפיס לבית-המשפט לתביעות קטנות בראשל"צ, טען האיש כי מספר המנוי עלה בגורל בתקופה זו, אך כי אבדו לו הסיכוי לזכות בפרסים, ולפיכך דרש פיצוי של 30,000 שקל.
מפעל הפיס טען כי לאחר פנייתו של התובע, החזירו לו את הסכום ששילם - 348 שקל, והןא הגיש תביעה (הודעת צד ג') נגד המשווק. המשווק לעומת זאת טען כי בעל הדוכן קיבל מהתובע סכום מזומן (בניגוד להוראות), ולא ידע לאמר אם הסכום הועבר או לא הועבר למפעל הפיס.
ביהמ"ש אינו תחליף למפעל הפיס
סגן הנשיאה השופט יחזקאל קינר קבע, כי אמנם נהגו עם התובע לא כשורה כאשר גבו ממנו כסף ולא דאגו לרכישת המנוי המובטח, וכי האחריות לכך מוטלת על המשווק כמו גם על מפעל הפיס, אך סכום הפיצוי הנתבע מופרז.
"...אני מתקשה מאוד להבין הגשת תביעה בסכום של 30,000 שקל על ידי התובע אלא אם כן רואה הוא בבימ"ש תחליף למפעל הפיס" כתב השופט, וקבע כי לכל היותר זכאי התובע לפיצוי של 500 שקל בגין עגמת הנפש שנגרמו לו.
אולם כיוון שהחליט השופט לחייב את התובע לשלם למפעל הפיס הוצאות משפט של 500 שקל, הסכומים למעשה מתקזזים זה עם זה והתובע יצא עם אפס שקלים. בתביעה שבין מפעל הפיס למשווק, לא נפסקו הוצאות משפט.
לעיון בפסק הדין
לאתר המשפט הישראלי פסק הדין
פיצה ב-500 שקל. מפעל הפיס
צילום: דודי ועקנין
מומלצים